Ahoj, to ti rad poradim, kedze ich zbieram a presne lovim ten zvuk, ktory aj ty
Dost zalezi, ze z akeho ich obdobia zvuk hladas, ak z cias Master of puppets, ci Justice, tak uplne idealny by bol Mark 2c+, no ten je strasne drahy a je ich tazke zohnat, nedavno Mesa spravila jeho reissue v podobe JP-2, ten som zial nemal moznost odskusat este. Ja som tento zvuk ale ulovil kupou Mesa Mark III red stripe a pri jeho skusani pri kupe mi padla sanka, ked som zacal hrat Mastera...zvukovo velmi velmi blizko az som neveril. Tu si mozes vypocut ako hra, skusal som trafit zvuk Harvester of sorrow:
Ja osobne si myslim, ze na nahravani Justice pouzivali skor Mark 3 ako 2C+, lebo v jednom rozhovore s Flemingom Rassmusenom som cital, ze pri nahravani tam pouzili nove Mesy a v tych casoch bol uz 2c+ nevyrabali, no to je len moja skromna hypoteza
Na ceskom hudobnom bazare som nedavno videl predavat Marka 3 black dot s trafom 105, ktory sa pouzival aj v Marku 2c+, ten by zvukovo mal byt este blizsi Metallice, no neskusal som osobne. Ak by si chcel zvuk z Black albumu, tak ten nahravali na Mark 4, ten sa da zohnat za 1200-1400€.
Load a Reload myslim, ze pouzivali aj Dual Recifier pri nahravani.
Este mozem ako kompromis tychto vsetkych ampov odporucit Mark V, v nom mas mod 2c+ a aj Mark 4, ktore nie su samozrejme uplne ako povodne aparaty, no su celkom blizko a aj clean kanal, konkretne tweed mod, dokaze celkom slusne trafit cisty zvuk z One, ci Welcome home.
A co sa tyka toho eq, tak ten urcite treba k Metallica soundu, ci uz ho ma amp zabudovany, alebo sa da dokupit externy, napr. aj od Mesy. Marky 4 a 5 ho maju vsetky uz a Mark 3, ci 2c+ sa vyrabali verzie s a aj bez eq. Ak by si sa rozhodol ist cestou dakeho toho starsieho, tak odporucam hladat taky, co ho ma uz zabudovany a ma aj simul class, s tym dosiahnes ten zvuk co najblizsie ako je mozne.