Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
19. September , 2018, 09:36:04
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Studiove monitory a brum  (Prečítané 564 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
***
Príspevkov: 8210



« Odpoveď #15 kedy: 14. September , 2018, 17:59:54 »

S tym monitorom nerob nic. Zober jeden audio kabel a odpoj na nom zem/tienenie. Ten co mas sa rozobrat neda, tak musis si spravit len redukciu, kde na jednom kanali odpojis zem.

Alebo ak mas tenku lepiacu pasku, tak olep zvonku tu "dlhu cast" na jacku, tak aby to nemalo kontakt potom. Ale iba jednom. Je to tazka sedlacina, ale bude to fungovat.

Podla odpovedi citit, ze nie si v elektrike zbehnuty, cize dalsie finty Ti radsej radit nebudem, lebo je to nebezpecne.
Zaznamenané

Johnny32
nováčik
*
Príspevkov: 10


« Odpoveď #16 kedy: 14. September , 2018, 21:08:32 »

Skúsim teda prelepit tu zemniacu časť na konektory s páskou a dám vedieť . Mohol by si mi napísať aj ďalšie finty prosím. Do elektriky sa jak tak rozumiem no problém s touto zmenou sluckou som ešte nemal. Tu kolega písal ešte radu že odpojiť kolík
Zaznamenané
McStinger
nováčik
*
Príspevkov: 45


« Odpoveď #17 kedy: 14. September , 2018, 21:53:41 »

Že vieš niečo strčiť do zásuvky ešte neznamená, že sa jak-tak rozumieš do elektriky :). Žiadne zemniace kolíky neodpájaj. Brumí to, aj keď vytiahneš monitor a oprieš iba vonkajšiu kovovú časť DVI konektoru o kostru PC? Máš veci napájané z jednej poriadnej zásuvkovej lišty, alebo cez rôzne rozdvojky a osem predlžovačiek?
Zaznamenané
Johnny32
nováčik
*
Príspevkov: 10


« Odpoveď #18 kedy: 16. September , 2018, 18:37:47 »

Spravil som to ako ste pisali . Obmotal som pasku na zemniacu cast 6,3redukcii . Parkrat som to spravil moc nahrubo tak som to nevedel napojit :D . Potom sa mi to tam podarilo strčit , len sa to natrhlo jak som to vlozil do repraku. Tak som musel kabel pootocit aby to nechytalo kontakt. Najlepsie bude ked si dam spravit na mieru kable bez zemniaceho vodica lebo takto to je len tak tak. Volal som so znamim a spominal mi ze on to riesil tak ako ste pisali ze na predlzovacke ktora sa da rozobrat , prerusil kontakt na kolik a zbavil sa toho otravneho zvuku. Poradte prosím co je lepsie využiť ako Input či XLR alebo TRS . Alebo je to jedno ktoré človek použiije ?
https://www.muziker.sk/m-audio-bx5-d3

Takto to mám zapojené . Jedna predlžovačka na ňu napájaná obrazovka a PC a na bielu rozdvojku napájané monitory


* IMG_20180915_134149.JPG (179.03 KB, 1498x1124 - prehliadnuté 88 krát.)
« Posledná zmena: 16. September , 2018, 18:40:35 od Johnny32 » Zaznamenané
Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1975


WWW
« Odpoveď #19 kedy: 16. September , 2018, 19:41:40 »

...ze na predlzovacke ktora sa da rozobrat , prerusil kontakt na kolik a zbavil sa toho otravneho zvuku...
Dá sa to, ale môže to byť nebezpečné v prípade poruchy. Najlepšie je oddeliť tú ochranu diódami, ako píšem tu:
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,102457.msg545279.html#msg545279
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
***
Príspevkov: 8210



« Odpoveď #20 kedy: 17. September , 2018, 07:03:52 »

Do PE vodica sa NEMOZE nic vkladat, alebo ho prerusovat. To hovori norma. Ten vodic je preto, aby nas ochranil. Tieto diody tam mozu pomoct, ale mozu sa pretrhnut velkym skratovym prudom a zariadenie ostane nechranene - pretoze tie diody nevyzeraju moc mohutne, co tam mas.

Ja by som nic s PE nerobil. Tieto finty a odpory sa robia, ked sa ma oddelit signalova zem od PE, ale nie do cesty samotneho PE. Najlepsie je si vyrobit kabel na audio signal bez zeme. Vsetko ostatne je hazard, aj ked Vam to moze prist naramne jednoduche.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1975


WWW
« Odpoveď #21 kedy: 17. September , 2018, 10:02:08 »

Do PE vodica sa NEMOZE nic vkladat, alebo ho prerusovat. To hovori norma. Ten vodic je preto, aby nas ochranil. Tieto diody tam mozu pomoct, ale mozu sa pretrhnut velkym skratovym prudom a zariadenie ostane nechranene - pretoze tie diody nevyzeraju moc mohutne, co tam mas.
Diódy sa pri preťažení spečú a skratujú, na rozdiel od odporu, ktorý sa preruší. V skutočnosti by stačil odpor 10 - 100 Ohmov, ale práve táto jeho vlastnosť predurčuje dvojicu diód.
Ale samozrejme je to proti norme, aj keď myslím, že to je celkom bezpečné.
Úplne najlepšie by bolo dať odpory do zemniacich prívodov signálu v tých aktívnych reprákoch, ale ak sú v záruke, tak to asi nebude dobre ...
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
***
Príspevkov: 8210



« Odpoveď #22 kedy: 17. September , 2018, 11:58:53 »

Diódy sa pri preťažení spečú a skratujú, na rozdiel od odporu, ktorý sa preruší.

casto vie strelit puzdro a je tam luft.. :)
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1975


WWW
« Odpoveď #23 kedy: 17. September , 2018, 14:10:37 »

casto vie strelit puzdro a je tam luft.. :)
Ano, máš pravdu. Zažil som to iba pri naozaj veľkom preťažení, ale teoreticky sa môže stať.
Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.113 sekund, 23 otázok.