Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
12. December , 2018, 07:10:17
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Brum a pískanie v FX slučke. Ale brutálne.  (Prečítané 2327 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #15 kedy: 05. Október , 2018, 09:58:20 »

OK, zatiaľ takto:
1. Skreslenie používam len zo zosilovača. Efekty pre aj post mám len na modulácie, delaye a podobné veci.
2. S Kaolkom sme včera urobili dosť rozsiahly test run (vrátane výmeny lampy pred slučkou a jednej v preampe) a zistili sme, že pravdepodobne sa lúčia koncové lampy. Píska to len na najvyššom gaine, brumí to viac ako iné zosilovače. Keď sme napojili iný preamp do returnu Marshalla, pískalo to tiež a hlasitosť bola slabšia.
Zosík je zrejme zrelý na prelampovanie, takže rovno sa obzerám po vhodných elektrónkach. A po človeku, ktorý by mi to urobil, vrátane nastavenia biasu a podobne :-)
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
***
Príspevkov: 2112



« Odpoveď #16 kedy: 05. Október , 2018, 10:19:39 »

ak maju sposobovat bordel vo zvuku koncove lampy, tak by to snad mali robit bezohladu na to, ci do nich ide skresleny alebo cisty zvuk, nie ? uroven bordelu asi ovplyvni vysledna hlasitost, ale nie gain z preampu ...  Neviem
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
***
Príspevkov: 8214



« Odpoveď #17 kedy: 05. Október , 2018, 15:37:40 »

Pri skreslenom zvuku vznikaju vyssie harmonicke frekvencie, ktore mozu sposobit kde-co v koncovom stupni. Ked ste po nich klepkali, neozyvalo sa nieco zo zosika?

Divny problem. Marshall, vyhodit..  Bavím sa skvele
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #18 kedy: 05. Október , 2018, 15:53:37 »

Klepanie po lampách nerobilo nič.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #19 kedy: 08. Október , 2018, 15:31:54 »

Po druhom teste s Bhlokkvom to predsalen vyzerá na nejaké problémy so zemou. Po výmene káblov (niektorých) sa podarilo odstrániť pískanie na najvyššom gaine. Ten síce aj tak nepoužívam, ale samo o sebe ma to štvalo.

Efektová slučka prepojená jedným káblom nerobila nič zlé. Efekt zaradený iba v slučke tiež nerobil nič zlé. Bordel nastal iba pri štvorkáblovej metóde.
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2865



« Odpoveď #20 kedy: 09. Október , 2018, 19:17:17 »

Aka 4 kablova metoda? Mne asi v tom texte nieco uniklo  Popiskujem si ci ?
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #21 kedy: 10. Október , 2018, 10:46:49 »

Aka 4 kablova metoda? Mne asi v tom texte nieco uniklo  Popiskujem si ci ?

No tak, že efekt je v slučke aj pred zosíkom. Po anglicky sa tomu hovorí four-cable method, tak som to prevzal. Predpokladám, že pre konštruktéra zosilovačov nič nové, asi sme si iba nerozumeli :-)

1. Kábel z gitary do efektu
2. Kábel z efektu do zosilovača
3. Kábel z predzosilovača do efektu
4. Kábel z efektu do koncáku.

Predtým som to robieval s krabičkami, teraz mám mulťák, v ktorom si dokážem naprogramovať signálovú cestu. Takže napríklad chorus a phaser mám pred zosíkom, leslie a delay mám v slučke.

V tejto konfigurácii to robí ten bordel. Ak by som efekt dal len do slučky, je to o dosť tichšie.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
******
Príspevkov: 1996


WWW
« Odpoveď #22 kedy: 10. Október , 2018, 11:44:47 »

V tejto konfigurácii to robí ten bordel. Ak by som efekt dal len do slučky, je to o dosť tichšie.
Aha, ja som tiež najprv myslel, že ho máš iba v slučke. Tak potom to bude zemniaca slučka, skús odpájať zeme na kábloch, začal by som tými v slučke ampu.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #23 kedy: 10. Október , 2018, 13:14:01 »

Aha, ja som tiež najprv myslel, že ho máš iba v slučke. Tak potom to bude zemniaca slučka, skús odpájať zeme na kábloch, začal by som tými v slučke ampu.

Dalo by sa to alternatívne vyriešiť modifikáciou zosilovača - zabudovaním ground liftu do slučky?

EDIT: Predtým sa mi to nepodarilo vygoogliť, ale zdá sa, že to je častý problém štvorkáblovej metódy: https://www.seymourduncan.com/forum/showthread.php?214065-Marshall-JVM410H-issue
« Posledná zmena: 10. Október , 2018, 13:20:59 od Altostratus » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
*******
Príspevkov: 11844



« Odpoveď #24 kedy: 10. Október , 2018, 13:58:02 »

predtym ako zacnes rozmyslat nad modifikaciou ampu, uz si skusil prerusit tu zemnu slucku na jednom zo signalovych kablov, napr ten co je v FX loop ako spominal Andrej? najjednoduchsie, najrychlejsie riesenie, tema otvorena tyzden  Bavím sa skvele  Na zdravie!
« Posledná zmena: 11. Október , 2018, 18:06:36 od styrioci » Zaznamenané

dusan uk
pravidelný návštevník
****
Príspevkov: 235



« Odpoveď #25 kedy: 10. Október , 2018, 16:59:12 »

Ved som pisal hned o zemnej slucke pri zapojeni cable metod [4CM}...
Zaznamenané
brdo prvy
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2865



« Odpoveď #26 kedy: 10. Október , 2018, 18:29:35 »

Tak ano, je to zemna slucka ale podla man ziadne kvazi symetzricke kable nepomozu.
Je problem oddelit zeme medzi efektami pred zosikom a tymi co su v FXe ?
Lebo to napiskavanie a vrcanie vznika medzi zemou vstupu zosika a FXom.
Skusil by som na nejakych chipp kabloch ucvaknut zem na strane efektu v FXovej trase a uvidis.

... symetricke riesenie prenosu signalu je na svete asi 100 rockov a tu sa v 21 storoci furt trapia gitaristi s tykymito chujovinami kvôli nesymetrii.Aspon tie FX by uz konecne mali byt riesene na tych zosikoch symetricky.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2211


Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!


WWW
« Odpoveď #27 kedy: 11. Október , 2018, 12:53:58 »

Tak ano, je to zemna slucka ale podla man ziadne kvazi symetzricke kable nepomozu.
Je problem oddelit zeme medzi efektami pred zosikom a tymi co su v FXe ?
Lebo to napiskavanie a vrcanie vznika medzi zemou vstupu zosika a FXom.
Skusil by som na nejakych chipp kabloch ucvaknut zem na strane efektu v FXovej trase a uvidis.

... symetricke riesenie prenosu signalu je na svete asi 100 rockov a tu sa v 21 storoci furt trapia gitaristi s tykymito chujovinami kvôli nesymetrii.Aspon tie FX by uz konecne mali byt riesene na tych zosikoch symetricky.

Neviem, aký je rozdiel medzi symetrickým a nesymetrickým prenosom signálu, ale skúsim si teda poletovať nejaké dva lacné káble, kde tienenie nechám tak a napájkujem iba "živý" na špičku jacku. Tak to má byť, nie?
Zaznamenané

brdo prvy
miestny štamgast
******
Príspevkov: 2865



« Odpoveď #28 kedy: 11. Október , 2018, 15:25:34 »

Neviem, aký je rozdiel medzi symetrickým a nesymetrickým prenosom signálu, ale skúsim si teda poletovať nejaké dva lacné káble, kde tienenie nechám tak a napájkujem iba "živý" na špičku jacku. Tak to má byť, nie?
tienenie musi byt na oboch koncoch kabla co ide do vstupu zosika ( od gitari ) tie dva co idu do FXu by som skusil pripojit tienenie iba na jednej strane jacku. Tym sa vyvarujes tej slucke ,ale ci to pomôze netusim, lebo netusim co tam vlaste mas a ako to vlatne mas.
Opytam s aeste jednu zasadnu otazku.
Mas jeden efekt ,ktorym krmis jak FX loop, tak aj vtrup zosika od gitari ,ci su to dva nezavisle gerety ?

PS: "symetricke" je vedenie signalu po dvoch zivych v opacnej polarite s dalsim tienenim a nesymetricke je iba po jednom zivom voci tieneniu...cize ak sa ti na tienenie nieco namoduluje ,dalej to zosilujes, ale u symetrického po tieneni nejde signal cize ho môzes mat na jednej strane kludne odpojene a ak sa ti aj na tie dva nieco namoduluje, v konecnom dôsledku sa to odcita ,lebo je to v protifaze.Dufam ze mi rozumies.

To co ti tu Dusan Uk posielal kabel ,je tzv kvazi symetricke riesenie.Proste ten signal ,ktory by sa pôvodne tahal po tieneni, proste skovas pod tienenie vedla ziveho , aby s anan nenamodulovaval brajgel ,ale nevieriesi ti zemniacu sluscku, lebo ta ti vznika prepojenim zemi na viacerých miestach a to ten kabel spravi aj tak.
« Posledná zmena: 11. Október , 2018, 15:39:51 od brdo prvy » Zaznamenané
Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  
 
Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 5.009 sekund, 22 otázok.