Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
17. November , 2024, 17:15:19
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: D.I.box pre basgitaru  (Prečítané 8952 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
dulla
pravidelný návštevník
Príspevkov: 274

« kedy: 28. August , 2005, 13:40:29 »

Hrávam na basgitaru priamo do mix.pultu cez equalizer a compresor.Zo zvukom som celkom spokojný,ale chcel by som vyskúšat nejaký D.I box.Existuje také niečo aj na basu?Alebo môžem použiť lubovožný?Zaujimalo by ma aký to má vpliv na charakter zvuku basgitary.Nemate s tým niekto skúsenosti?
Zaznamenané
Golev
pravidelný návštevník
Príspevkov: 372

« Odpoveď #1 kedy: 20. December , 2005, 14:30:28 »

uplnou nahodov som na jeden natrafil.....kukni toto:

http://www.jimdunlop.com/products/electronics/mxr/products/m80.html

aspon myslim že je to to, čo si hladal....Popiskujem si
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #2 kedy: 20. December , 2005, 15:17:17 »

Od Behringeru je z rovnakej série ako GDI21 pre gitaru aj DI box v spojení s analógovým simulátorom pre basgitaru. Stojí do 1300,- a je celkom fajn. Má ho Viktor, možno prihodí svoje skúsenosti.

Majú ho v Muzikeri (klik na obrázok):

« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 15:24:01 od Martinlm » Zaznamenané

Golev
pravidelný návštevník

« Odpoveď #3 kedy: 20. December , 2005, 15:29:40 »

A co vlastne ten D.I:box  robi??
Popiskujem si
Zaznamenané
dulla
pravidelný návštevník

« Odpoveď #4 kedy: 20. December , 2005, 16:47:20 »

Golev napísal:
Citácia
A co vlastne ten D.I:box  robi??
Popiskujem si

D.I.box má impedančne prispôsobyť linkový výstup z nástroja do nízkoimpedančného vstupu mix.pultu.

Hmm.Ten Dunlop M-80 stojí necelých 8.000,-Sk.Za o niečo málo väčšiu cenu sa dá kúpiť už Tech 21 Sansamp Bass Driver D.I.,alebo EBS MicroBass II.
Sú to D.I.boxy ponúkajúce efekty,ktoré ja nevyužijem(distortion,overdrive...)
Mal som na mysli niečo lacnejšie.Vyskúšam ešte ten Behringer BDI 21,ale 2 pásmový EQ sa mi máli.
Zatiaž používam reťazec Basgitara---BOSS GE-7B bass equalizer---BOSS LMB3 bass limiter/enhancer---požičaný D.I.box Phonic DB2---mix.pult.
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #5 kedy: 20. December , 2005, 16:58:46 »

Ten MXR M-80 Bass D.I. je mnohymi povazovany za lepsi ako Tech 21 Sansamp BDDI. Jednak ze ma EQ na stredy (co je obrovska chyba Sansampu) a udajne aj menej sumi. Takisto ma menej zafarbeny zvuk. Niektori preferuju Sansamp, niektori MXR. Osobne by som asi volil MXR, aj ked som ho zatoal nemal moznost vyskusat.
Zaznamenané

dulla
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 20. December , 2005, 17:08:11 »

Skúšali ste niekto ten Behringer BDI21?

Naposledy upravil dulla, : 20.12.2005 o 17:09
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #7 kedy: 20. December , 2005, 17:36:02 »

Prakticky rozdiel je asi v tom, ze keby si pichol basu len tak do line-in, tak ten zvuk je velmi suchy, ak vsak pouzijes vhodny d.i.box, tak zvuk bude mat ovela lepsie basy, vysky, jednoducho vsetko :)

Niektory basgitaristi vobec nemaju na koncertoch basgitarovy aparat, maju len nieco na tento sposob pripojene rovno do mixpultu. MageZ rad prida ilustracnu foto.
Zaznamenané

Golev
pravidelný návštevník

« Odpoveď #8 kedy: 20. December , 2005, 17:38:00 »

takže to služe len ako nejaka haluška ked hraš priamo do mixu ??
Zaznamenané
dulla
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 20. December , 2005, 20:03:17 »

Golev napísal:
Citácia
takže to služe len ako nejaka haluška ked hraš priamo do mixu ??

Pre basgitaristu,ktorý hrá cez zosilňovač+box,prípadne kombo,D.I.box nemá vežký význam.Niektoré drahšie aparáty však majú zabudovaný D.I.výstup,na ďalšie spracovanie zvuku do mix.pultu.Je to lacnejšie a niekedy vhodnejšie riešenie,ako zvuk z reproduktoru snímať lacným mikrofónom nevhodným na nízke frekvencie.
   D.I.boxy sa ešte používajú pri dlhých nástrojových kábloch ako \"zosilovače\" signálu,ktorý by inak dĺžkou vedenia zoslabol.
Zaznamenané
Viktor
pravidelný návštevník
Príspevkov: 237

« Odpoveď #10 kedy: 21. December , 2005, 09:58:38 »

No bolo i povedane ze sa mam vyjadrit. Skusal som to pred kupenim v Auparku a pichol som sa do nejakeho bezneho mixu s kvalitnymi bednami, ale zvuk bol fakt suchy, o nicom, taky co Vas neinspiruje hrat na base. Ale  ked som stlacil gombik na zapojenom d.i.boxe Behringer, zrazu to zacalo hrat jak keby som mal nejaky dobry basovy aparat.

Dalsia vec co Vas musim poopravit, pokial mate dobre basove kombo alebo hlavu + box zistite ze tento behringer Vam na vykresleni zvuku este prida o nieco viac. Nieje to zbytocne teda ani ked mate dobry aparat.

Dalsia vec z osobnej praxe - niekde zvyknu byt take problemy ze zapojite aparaturu na podiu a brumi to. Tento box ma taky gombik GND LIFT a zapnutim sa jednoducho brumenie odstrani.  

:)
Zaznamenané
dulla
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 21. December , 2005, 16:04:05 »

viktor napísal:
Citácia
...Dalsia vec co Vas musim poopravit, pokial mate dobre basove kombo alebo hlavu + box zistite ze tento behringer Vam na vykresleni zvuku este prida o nieco viac. Nieje to zbytocne teda ani ked mate dobry aparat...

To Viktor:Ja som písal o zbytočnosti klasickeho D.I.boxu a nie Behringeru BDI 21,čo je vlastne preamp z D.Iboxom.Na klasickom D.I.boxe nemáš žiadne korekcie,nič s čím by si dodatočne upravyl zvuk.Je tam len Jack vstup a Canon výstup,prípadne nejaký ten prepínač na odzemnenie.Nevieš či náhodou nemá(ten Behringer BDI21) Phantom napájanie z mixu?Ale asi nema.Ďakujem za odpoveď.

(fotka chyba)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 14:26:31 od Martinlm » Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #12 kedy: 21. December , 2005, 19:18:10 »

Dobre aparaty maj DI aj s moznostou Ground Lift a moznost selekcie, ci DI ma byt post-EQ alebo pre-EQ. Nehovoriac o tom, ze k dobremu aparatu nepotrebujes ziadne dalsie predzosilnovace. Žmurk
Tech 21 BDDI a aj jeho kopia od Behringera su vsak uzitocne vecicky, ktore maju svoej urcenie, ale nie je to vseliek.
Zaznamenané

midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #13 kedy: 20. Apríl , 2006, 22:12:03 »

Ze som tak hlupy: speaker simulator a DI box su zamenitelne? Resp. Speaker simulator zaroven splna funkciu DI boxu? Mne sa zda ze nie, ale istoty nikdy ni je dost.. :)
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #14 kedy: 21. Apríl , 2006, 10:21:53 »

mam dojem, ze by to mohlo byt nieco podobne... ale je mozne, ze sa obaja mylime...
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.