Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 15:43:11
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 29 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jimmy Page  (Prečítané 94966 krát)
0 užívateľov a 22 Hostí prehliada túto tému.
Hosť
« Odpoveď #30 kedy: 09. December , 2005, 11:31:12 »

....jasne... to bolo v podstate take hluche obdobie..... a o tom, ze chalani maju stale velky potencial, svedci aj v podstate novy album...z 96 tusim.... Walking into Clarksdale.... klobuk dole...

Naposledy upravil Dugo, : 09.12.2005 o 11:33
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #31 kedy: 09. December , 2005, 14:26:14 »

Len škoda že Plant už spieva o oktávu nižšie
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #32 kedy: 09. December , 2005, 15:12:53 »

Rastis : ja take kapely poznam Beeee
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 09. December , 2005, 15:20:02 »

..ale Pageova gitara je stale rovnako oslniva ako kedysi.. ak sa mame bavit o nom....
Zaznamenané
Iggy
inventár podniku
Príspevkov: 3139

full-time obzer

« Odpoveď #34 kedy: 09. December , 2005, 15:26:56 »

dovolim si tvrdit, ze Page-ov Gibson Les Paul je dnes ovela oslnivejsi, nez bol kedysi :lol:
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Hosť
« Odpoveď #35 kedy: 09. December , 2005, 17:06:04 »

podla mna to iggy myslel cenovo...... a nie hrou........Žmurk
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #36 kedy: 09. December , 2005, 17:41:57 »

Dugo napísal:
Citácia
podla mna to iggy myslel cenovo...... a nie hrou........Žmurk

ja si myslým a Pageho mám z gitaristov najradšej, že Page je stále na rovnakej úrovni už dákych 30 rokov, nemá ambície byť brutalistom, hrá si svoje bluesove stupnice a hotovo a je to dobré
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Hosť
« Odpoveď #37 kedy: 10. December , 2005, 00:04:10 »

...no ja myslim, ze od rozpadu LZ, si drzi rovnaku uroven.... nehovorim, ze je zla, ale Page je uz rozhodne za svojim zenitom...
lebo to co predvadzal na koncertoch od 70-75 bol uplny vrchol jeho hry....

treba hlavne pocuvat live nahravky... tam sa ukaze jeho genialita a velkost...

teraz zhanam jednu nahravku z koncertu z Tampy kde Dazed and Confused trvala rekordnych 45 min......
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #38 kedy: 10. December , 2005, 00:16:08 »

Dugo napísal:
Citácia

treba hlavne pocuvat live nahravky... tam sa ukaze jeho genialita a velkost...

Ale aj nedostatky v hre. Mam mp3 koncert z roku 1971 alebo 72 a tam robi asi najviac chyb v hre ake som kedy od gitaristov tohto formatu pocul. Miestami mi pripada, ze je tak mimo, ze sa iba nahodne triafa do poloh na hmatniku. Tiez tam je Dazed and Confused asi 30 minutove, plne nudneho tapania az z toho clovek zaspava. Tymto to neber, ze ho chcem zhodit, mam ho rad, ale boli aj vtedy omnoho lepsi gitaristi, hoci menej znami.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Hosť
« Odpoveď #39 kedy: 10. December , 2005, 13:50:12 »

...v mojich ociach aj tak nikdy neklesne....vies, nemozes hodnotit na zaklade jedneho nevydareneho koncertu... proste bol mrte nafetovany, to sa gitaristovi jeho formatu da lahko odpustit.... ja zas mam doma len tie najvydarenejsie koncerty a pri tych ani nedycham....

..inac  velmi rad by som si to vypocul... a zaplakal....Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #40 kedy: 10. December , 2005, 16:07:59 »

Dugo napísal:
Citácia
...proste bol mrte nafetovany, to sa gitaristovi jeho formatu da lahko odpustit....

Proste povedzme si to uprimne - bol a je technicke dvojprste prasa a zle hraval nazivo docela bezne. Jeho velikost rozhodne nespocivala v solach, ale predovsetkym v rytmike. Jeho beglajtove hranie bol najvacsi gitarovy prinos. Pri solach mal zaujimavu melodiku a svoj zvlastny zaujimavy ton. Ale ked ide o techiku, napr. s Blackmoreom je absolutne neporovnatelny.

Naposledy upravil rastis, : 10.12.2005 o 16:08
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #41 kedy: 11. December , 2005, 13:43:03 »

rastis... tento tvoj nazor svedci o tom, ze nemas celkom jasno v tejto problematike a nazvat ho dvojprstym prasatom je velmi odvazne..... mam doma to ich nove DVD a je tam zaznam z koncertu z Danska, kde presne vidis ako hra.... a pouziva vsetky prsty ako je to momentalne zvykom....

no a fakt uz prestante tunak porovnavat gitaristov podla techniky... to je nezmyselna debata... aj take reci, ze vtedy boli lepsi gitaristi.... v com?? ze ich nikto nepoznal??

to su vsetko velmi subjektivne nazory, rastis.... to uz rovno mozes nazvat Hendrixa dvojprstym prasatom....

ja osobne mam celu techniku v pazi.. ide mi o vyraz a ne o to, ze pocas sola musim vystriedat vsetky polohy na hmatniku a pouzit vsetky dostupne tony.... keby ste predo mna postavili nakeho Malmsteena a B.B. Kinga, tak je jasne koho budem posuvat.... ale to je len moj nazor....
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #42 kedy: 11. December , 2005, 13:49:44 »

pravda je ta, ze tie dve DVD co vysli predminuly rok alebo tak su.. no, ako to slusne povedat. Proste soluje neuveritelne zle, falosne a to mam Pagea velmi rad. Frcal som na nom dost dlhu dobu a vzdy si studiove albumy ako aj the song remains the same rad vypocujem. Ale standartne koncerty su dost zle.. traduje sa, ze Page ked mal zly den tak to stalo za prd. A nemam preco tomu neverit. Preco ale nahrali DVD prave z jeho zlych dni?
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 11. December , 2005, 13:56:53 »

ale ale.... no z toho DVD ti mozem menovat super zahrane sola..... neviem, co myslis tym falosne a zle???

fakt ma teraz vobec nenapada ziadne vyslovene zle zahrane solo z toho DVD a to ho poznam uplne naspamat...
vypocuj si napriklad Since I ve Been Loving You..  ak je toto zly den, tak bodaj by som aj ja mal take......
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #44 kedy: 11. December , 2005, 14:08:31 »

Dugo napísal:
Citácia
aj take reci, ze vtedy boli lepsi gitaristi.... v com?? ze ich nikto nepoznal??

Pravdaze. Nemusi platit, ze kto je znamy je najlepsi, nie? Ma uz stve stale pocuvat o Pageovi a Blackmooreovi akoby to boli najlepsi gitaristi 70tych rokov.
Ja zbieram hudbu z tychto rokov uz dost dlho a ver mi, ze sam niekedy nechapem, ako mohli ostat nepovsimnuti niektori gitaristi z talianskych, nemeckych alebo skandinavskych kapiel. A to hovorim teraz cisto o klasickom rocku, hardrocku, nie o progresivnom a jazzrocku, ktory hrali zvacsa technicky najlepsi gitaristi v tej dobe.
Treba len viac pocuvat a objavovat, ak mas rad hudbu tychto rokov a potom po rokoch zistis, ze Led Zeppelin Ti uz az tak vela nehovoria.
Ak chces, mozem Ti dat typy nejakych albumov, ktore su sice velmi tazko dostupne, ale fakt sa oplati ich zohnat.
Co sa tyka aj inych \"trosku menej\" znamych, skus si daco zohnat a nastudovat o menach ako Peter Frampton, Duane Allmann, Dave Clempson, Keith Cross, Steve Hillage, Tony Hill, John Ducann, Jan Akkerman atd atd. a to su fakt len niektori z britskych, ktori su podla mna nielen technicky lepsi ako Page.

Naposledy upravil Progrocker, : 11.12.2005 o 14:17

Naposledy upravil Progrocker, : 11.12.2005 o 14:29

Naposledy upravil Progrocker, : 11.12.2005 o 14:34
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 29 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.081 sekund, 23 otázok.