Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
30. November , 2024, 07:52:56
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: snimace na LP  (Prečítané 9198 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 19. September , 2012, 19:55:53 »

No ja mám mahagon aj telo aj krk a hmatník je rosewood. .

odkial mas istotu ? oni v katalogu jelsu uvadzali vela vela rokov. posledne roky to vobec sice nesledujem, ale teraz som im mrkol na stranku a pre zmenu tam pisu, ze vrch je javorova preglejka... no a samozrejme s palisandrom to nemoze byt LP Custom uz vobec... ale tak OK... baterka je samozrejme len pre EMG - klasicke snimace su pasivne a baterku nepouzivaju...
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #16 kedy: 19. September , 2012, 20:10:50 »

Tak každopádne je to veľká dilema...Hádať sa nebudem kedže nie som si na 100% istý ale gitara je vyrobená v r.2007 tak neviem čo dávali vtedy teraz píšu rosewood.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #17 kedy: 20. September , 2012, 07:20:04 »

Z jedneho fora:

Citácia
I have heard from guitar shops and Gibson themselves that all 2007 Epi les paul customs have a mahogany body... NO ALDER... But I have read from time to time that epiphone does what they damn well please concerning the les paul woods.... and that your les paul will be like a box of chocolates... What do you all think ? Can I trust Gibson that the les paul will be nice and heavy and have a mahogany body ??

cize neni to uplne jasne :)
Zaznamenané

Gimli489
nováčik
*

« Odpoveď #18 kedy: 20. September , 2012, 09:58:58 »

Čiže ak som z toho dobre vyčítal tak keď je gitara ťažká tak je z mahagónu ? :D Lebo oproti mojej predošlej je táto customka o dosť ťažšia...Ja sa moc do farby dreva nerozumiem tak neviem vôbec či to je z toho, čo píšu. Ale vraj Gibson ten istý LP custom eb terajšej výroby je riadne ľahký. Neviem ja už by som terajším gitarám nedôveroval čo sa týka aj dreva ako píšu v katalógu preto radšej starší poctivý kus ešte keď gitary robili ozaj z dreva.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #19 kedy: 20. September , 2012, 11:36:22 »

Čiže ak som z toho dobre vyčítal tak keď je gitara ťažká tak je z mahagónu ? :D Lebo oproti mojej predošlej je táto customka o dosť ťažšia...Ja sa moc do farby dreva nerozumiem tak neviem vôbec či to je z toho, čo píšu. Ale vraj Gibson ten istý LP custom eb terajšej výroby je riadne ľahký. Neviem ja už by som terajším gitarám nedôveroval čo sa týka aj dreva ako píšu v katalógu preto radšej starší poctivý kus ešte keď gitary robili ozaj z dreva.

neviem, ako sa dnes hybu hentake Epi, ale mam tusaka, ze v cene Epi Custom uz kupis aj nejaku nizsiu verziu od Gibsonu a sice nebude mozno tak pekna (?) a mozno bude trochu neohrabanejsia, ale podla mna bude hrat lepsie a pri drevach nebudes mat zdaleko tolko pochybnosti, ako pri cinskej gitare kde uz len podla katalogovych udajov neni iste nic.

podla vahy toho moc neodhadnes, vacsina driev je vo vela odrodach.

Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*

« Odpoveď #20 kedy: 20. September , 2012, 12:29:44 »

Dnes sa neoplatí kupovať už ani Gibson človek si v podstate nemôže byť istý ničím. Všetko je vyrábané v Číne a pri lacných Gibsonoch (Skoro v cene Epi LP Custom) sa jedná v podstate o to isté. Ktovie či sú vyrábané z toho z čoho píšu. Mám veľa echo, že tam dávajú hocičo...Ktovie každý má na to svoj názor. Mne osobne vyhovuje Epi. Nepotrebujem vrážať neviem koľko € len kvôli tomu, že je to Gibson. A pri výmene snímačov to hrá porovnateľne s hocijakým Gibsonom v oveľa vyššej cenovej kategórií. A tento názor nie je len z mojej hlavy.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 20. September , 2012, 12:42:50 »

Dnes sa neoplatí kupovať už ani Gibson človek si v podstate nemôže byť istý ničím. Všetko je vyrábané v Číne a pri lacných Gibsonoch (Skoro v cene Epi LP Custom) sa jedná v podstate o to isté. Ktovie či sú vyrábané z toho z čoho píšu. Mám veľa echo, že tam dávajú hocičo...Ktovie každý má na to svoj názor. Mne osobne vyhovuje Epi. Nepotrebujem vrážať neviem koľko € len kvôli tomu, že je to Gibson. A pri výmene snímačov to hrá porovnateľne s hocijakým Gibsonom v oveľa vyššej cenovej kategórií. A tento názor nie je len z mojej hlavy.

na zaklade skusenosti (drzal som v ruke vela Gibsonov uplne lacnych, aj beznych a drzal som v ruke vela Epifonov, aj konkretne Epi Customov) - dovolim si zasadne nesuhlasit. dnesna produkcia Gibsonu je sice rozporuplna, ale to je aj produkcia Epifonu, a to uz dobrych poslednych 20 rokov....

ale toto neni Gib. vs. Epi a pytal si sa na snimace, takze sorry za OT.
« Posledná zmena: 20. September , 2012, 12:43:30 od rastis » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #22 kedy: 20. September , 2012, 13:34:06 »

Bla bla. Gibson Custom Shopy su momentalne naj nastroje ake Gibson robi od zaciatku 70tych rokov. Ano, seriova produkcia je fakt dost rozporuplna...
« Posledná zmena: 20. September , 2012, 13:34:54 od proghoper » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Gimli489
nováčik
*

« Odpoveď #23 kedy: 20. September , 2012, 13:44:55 »

No tak už sme ozaj prešli OT tak sa vrátim späť...Moja dilema je teraz Seymour Duncan SH2, SH4 vs. Gibson Burstbucker neck and bridge. Cena je úplne rovnaká takže neviem čo je v mojom prípade lepšie zaobstarať.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #24 kedy: 20. September , 2012, 14:29:08 »

vs. Gibson Burstbucker neck and bridge.

Burstbuckery mas sady 1 a 2  a 2 a 3. Potom mas model Pro. Ja by som odporucal sadu 1 a 2, to su vcelku fajn snimace. Ber to realne ale tak, ze zaklad je aj tak gitara a z tej Epi neviem co zmenou snimacov nevydolujes. Cize realne je to v podstate jedno, ake si zo spominanych snimacov splasis.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 20. September , 2012, 14:32:52 »

No tak už sme ozaj prešli OT tak sa vrátim späť...Moja dilema je teraz Seymour Duncan SH2, SH4 vs. Gibson Burstbucker neck and bridge. Cena je úplne rovnaká takže neviem čo je v mojom prípade lepšie zaobstarať.

no hlavne akoby si nemal jasno, co vlastne hladas. SH2 sa snazi byt nieco na sposob uplne povodnych PAF snimacov, cize slabsi vystup, jasny zvuk, vela priestoru aby sa presadil zvuk samotneho dreva. Burstbucker je tiez snaha o cosi podobne - priblizit sa povodnemu zvuku starych snimacov... ako sa to ktoremu dari je uz subjektivne, Burtbuckery som mal, najprv ma bavili, ale rychlo mi zacala liezt na nervy ich "vykastrovanost". SH4 je snimac s trochu silnejsim vystupom, mal by byt akoze na vsetko a pre vsetkych. mal som ho, vobec ma nebavil. z podobnej kategorie je Gibsonacky 498, co sa dlhe roky osadza na vacsinu modelov - ten ma ale bavil, mal som ho vela rokov. zase - je to velmi subjektivne - vela gitaristov fabricky 498 nahradzala prave SH4-kou, alebo za nieco obdobne trebars od DM.

jak sa konkretne pytas na tie kombinacie SH2/SH4 vs. Burstbuckerovy set, tak to je prave blbost porovavat, lebo su to snimace v inej kategorii sily vystupu. porovnatelnou alternativou k SH2/SH4 je 490/498, porovnatelnou alternativou k Burstbuckerom je SH1-SH2-Pearly Gates ... pri krku, aj kobyle.

popisalo sa vela, o gitare a o snimacoch, ale to dolezite je to, ze ak hladas rockovy zvuk na sposob GNR, tak by si mal mat hlavne tu JCM800 so vsetkym okolo... predpokladam, ze to teda mas...
« Posledná zmena: 20. September , 2012, 14:54:33 od rastis » Zaznamenané
marekom
nováčik
*
Príspevkov: 66

« Odpoveď #26 kedy: 22. September , 2012, 18:26:38 »

Ja som si dal do gibson LP traditional Suhr Aldrich set a maximálna spokojnosť
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*

« Odpoveď #27 kedy: 24. September , 2012, 15:09:49 »

Ja by som hlavne asi potreboval počuť tie snímače naživo a zahrať si na tom lebo bojím sa, že "naslepo" kúpim somarinu.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #28 kedy: 24. September , 2012, 15:34:59 »

pozri si co sa zo znackovych snimacov osadza do podobnych gitar a vyber si nieco z toho, urcite chybu nespravis. zbytocne sa z toho robi veda. pokial neskombinujes vyslovene extremy ako snimac s vyraznymi basmi do mahagonovej gitary alebo opacne (snimac s viac vyskami do ujacanej gitary), tak sa nemas preco popalit.
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*

« Odpoveď #29 kedy: 24. September , 2012, 15:53:11 »

Asi pôjdem do tých Slashových SD Alnico II...Hádam tým nič nepokazím.
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.065 sekund, 22 otázok.