Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
26. November , 2024, 03:36:53
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Delta audiophile 2496 ASIO  (Prečítané 32849 krát)
0 užívateľov a 9 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #60 kedy: 16. Apríl , 2007, 11:02:13 »

Pretoze to je cele blbost. Tocime sa dokolecka. To, ze mi onboard zvukovka a nasledne soft uklada do vysokeho rozlisenia NEZNAMENA ze to je naozaj to rozlisenie. Pozri si specifikacie starych Realtec onboardov.

1. ak plati to, co som napisal vyssie, tak je nezmysel pracovat s vymyslenymi datami. Material budem nakoniec resamplovat a bitovo konvertovat, cize budem prevadzat stratove operacie len preto, aby som sa zbavil vymyslenych dat navyse, ktore ale vskutocnosti neexistuju. Budem to musiet stratovo cele prepocitat, aby som sa nakoniec dostal k tomu, co som mohol radsej rovno zaznamenavat od zaciatku.

2. o akom naraste kvality, ci presnosti prepocitavania operacii sa bavime, ked mame pracovat s najvyssimi rozliseniami ? Pastni sem clanok, kde mi to vysvetlia, ako je to teda cele naozaj. Naopak - proti takejto praci hovori napriklad to, ze velke rozlisenia, cize velke data su narocne na priepustnost systemu. Naloaduj si do projektu 30x 44,1KHz wavy do stop  + zapni recording na dalsie 4 stopy tohto rozlisenia. A teraz si skus spravit to iste, len miesto 44,1 skus pracovat s 96KHz. A povedz mi, ako Ti asi tak Tvoj pocitac stiha uz len prehravat, nie to nahravat.

Cize o com sa bavime ? O hovne  Žmurk

Neviem, či sme stále na inej vlnovej dĺžke...  Bleee  :)

Keď máš kartu, ktorej AD prevodníky dokážu pracovať s vyššou samplovou frekvenciou a 24bit, nejde o vymyslené dáta, ale reálne prevedené do PC. Nebavím sa o software-ovo prepočítaných. Samozrejme je nezmysel pracovať s niečim, čo ti PC nedokáže ustíhať, o tom som tiež písal. Žmurk Ale prečo nepracovať napr s 48kHz/24bit..

Nemusíš zas opakovať to isté, viem, o čom píšeš. Žmurk
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2007, 11:07:30 od Pitu » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #61 kedy: 16. Apríl , 2007, 11:15:23 »

Vtip je v tom, ze taku kartu nemam. Ze taka karta v skustocnosti nie je ani M-Audio serie Delta. Z inych for mam od ludi, ktory naozaj rozumeju prevodnikom, ze aj ked vyrobca deklaruje, ze karta podporuje neviem ake velke rozlisenie, vskutocnoti trebars ta Delta vie pracovat pri 48KHz najvyssom rozliseni. Vsetky ostatne podporovane rozlisenia dopocitava.

Debaty medzi profikmi 44,1 vs. 48KHz su tiez nekonecne, sam mam skusenost z Ivory, kde Jombik nahrava 44,1KHz do ProToolsov a mojim otazkam, ze ci to staci sa tvari ze nerozumie :).

Cize na zaklade vypozorovanych debat, malou skusenostou v profi podmienkach a par vlastnych skromnych skusenosti povazujem tuto debatu za jalovu a nahravanie do viac, ako 48KHz na karte Audiophile za nezmyselne :).
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #62 kedy: 16. Apríl , 2007, 11:18:29 »

... Ale prečo nepracovať napr s 48kHz/24bit..

Neviem, Jombik pracuje s 44,1 / 16bit, ja 44,1 / 24bit.

Otazka bola, preco su problemy s 96000Hz na karte Audiophile. Moja odpoved smerovala k tomu, ze treba pracovat s inymi rozliseniami, ty si rozpraval o tom, ze je dobre pracovat s tym, co karta umoznuje a potom downsamplovat. Ja som pisal, ze to nie je tak celkom dobra rada a uviedol som dovody.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #63 kedy: 16. Apríl , 2007, 11:26:51 »

Ja zatiaľ tiež stále pracujem s 44,1 kHz/16bit a stačí mi to. Žmurk
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #64 kedy: 16. Apríl , 2007, 11:31:56 »

Je to frajer Na zdravie!

skoda - ja ze este pokecame  ha ha ha
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #65 kedy: 16. Apríl , 2007, 12:15:00 »

Inak Dulla - este ma napadlo. Ak mas nahrate nejake ine rozlisenia wavov, ako je bezny CD standard (44,1/16) a winamp Ti to nechce prehravat, tak bez do vlastnosti winampu a v zalozke output si pozri, akym sposobom ide signal z winampu von. Mal by si tam nastavit, aby to islo cez M-Audio ASIO driver, alebo take nieco podobne. Ak tam je totiz nieco ako Microsoft Sound Mapper alebo iny nezmysel, nebude Ti to prehravat "nestandardne" formaty. Tak isto treba, aby to bolo nastavene aj vo vsetkycvh ostatnych SW, kde taketo rozlisenia pouzivas...
Zaznamenané
dulla
pravidelný návštevník
Príspevkov: 274

« Odpoveď #66 kedy: 16. Apríl , 2007, 12:28:13 »

Rastis o prehravanie mi uz ani tak nejde(prehra mi to soft na ktorom som to nahral).Išlo mi skôr o Nero a vypalenie na audio CD(Nechcelo zobrat 24bit).Skusim nastavit Nero na 24 bit,alebo sa pohrat z inymi napalovacimi softmi či to nezmaknu,alebo este skusim napalovat v softe na ktorom som nahraval(ak mi to umožni).
Dakujem ale veľmi za reakcie a ostanem teda radsej pri 44,1 kHz/16bit.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #67 kedy: 16. Apríl , 2007, 12:44:19 »

Nic v Nere nenastavuj. Jednoducho mu dodaj material 44,1/16 bit. Nic ine sa ako Audio CD napalit neda, toto je standard. 16 bit spravis trebars v Sound Forge - je tam zalozka Process a tam je nieco ako bit converting alebo tak nejak. Tam nastav 16 bit + vyber niektory z tych dither filtrov. Ked nemas sajn, ktory je na co, vyber si podla sympatii k nazvu :).

V tej istej zalozke je aj resample - tam sprav z Tvojho formatu 44,1kHz. Nastav tam vsade najlepsiu kvalitu.

Takto to daj Neru na napalenie Audio CD. Ak by Ti aj nahodou Nero prijalo nejaky iny format, znamena to, ze si to samo prerobi a to by som radsej doveroval Sound Forge, ze to spravi kvalitnejsie a pod Tvojou kontrolou.
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2007, 12:45:15 od Rastis » Zaznamenané
dave1979
pravidelný návštevník
Príspevkov: 196

« Odpoveď #68 kedy: 12. Jún , 2007, 19:23:16 »

teraz som zistil pri nahravani gr rig/cubase ze mi nic nehra ked nastavym vystup na pravy kanal..len R a stereo..moze to byt odpaleny vystup? moc sa vtom nevyznam....ale nijaku chybu mi nevyhadzuje.....hmm
Zaznamenané

Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
dave1979
pravidelný návštevník

« Odpoveď #69 kedy: 12. Jún , 2007, 19:24:58 »

oprava: L a stereo
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #70 kedy: 12. Jún , 2007, 19:29:48 »

Ked nastavis vystup stereo, tak hraju oba => cize pravy vystup nie je odpaleny, ze?
Zaznamenané

dave1979
pravidelný návštevník

« Odpoveď #71 kedy: 12. Jún , 2007, 19:35:32 »

hmm vidis to ma nenapadlo  ha ha ha..ale preco nehra
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #72 kedy: 12. Jún , 2007, 19:39:09 »

To nastavujes v Guitar Rig?

Tam sa nastavuje vstup, nie vystup. Gitarovy kabel je mono. Zapojeny je len lavy kanal, lebo mono vstupny konektor berie len lavy, cize ten zvuk ide len do laveho, do praveho nie, stereo berie oba kanaly.
Zaznamenané

dave1979
pravidelný návštevník

« Odpoveď #73 kedy: 12. Jún , 2007, 19:45:07 »

v cubase....ked dam stereo out,,hraju obydva..ked dam len lavy-hra lavy..ale ked dam iba pravy tak nehra nic....
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #74 kedy: 12. Jún , 2007, 19:52:42 »

dave1979 - toto Ti nikto neporadi. Pytas sa specificku banalitu a nedavas ziadne relevantne udaje, len ze to nehra. zalezi, ci mas GR ako insert na stope alebo ako send na grupe. nikto nevie, ako mas signal routovany. ked hraju oba kanaly, hraju vobec stereo ? skratka skusaj a prenikaj do cubase zakulisi.

aj tak moc nechapem, kde si to prepinas, ktory kanal ti ma hrat. a uz vobec nechapem, co robi dotaz na GR a cubase v teme o audiophile...
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.048 sekund, 23 otázok.