Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
27. November , 2024, 11:38:00
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: schemy na zapojenie snimacov  (Prečítané 66011 krát)
0 užívateľov a 27 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #60 kedy: 14. August , 2008, 10:47:37 »

a mas snimace so 4-zilovym kablom?
Zaznamenané
swyx
pravidelný návštevník
Príspevkov: 308

« Odpoveď #61 kedy: 14. August , 2008, 13:07:16 »

nemam  Neser ma!  Neser ma! chapem teraaz to nepojde a teoreticky keby som mal ako by to bolo?
Zaznamenané

------->>>Prechadzam na druhy ucet
Damian
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #62 kedy: 14. August , 2008, 13:19:10 »

Keby si mal, tak by si zapojil tu schemu podla EMG so styrmi potenciometrami, ale s tym, ze by si po vzore cortky mal jeden push-pull potenciometer, ktory by skratoval zbytocne cievky (ked chces single). Cievky snimaca su zapojene do serie, takze maju spolocny vystup (dva droty), ktore su spojene dokopy (stred). Dalsi vyvod je vystup a posledny vodic druhej cievky je zem. Pozres schemu tej cortky a pochopis.
« Posledná zmena: 14. August , 2008, 13:20:35 od mcmaros » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #63 kedy: 14. August , 2008, 13:25:25 »

nemam  Neser ma!  Neser ma! chapem teraaz to nepojde a teoreticky keby som mal ako by to bolo?

ked po tom velmi tuzis, tak snimace sa daju rozobrat a vyviezt z nich 4 droty a mozes si porobit na 4 potaky zapojeni do aleluja este zaujimavejsich, ako ma Satriani
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #64 kedy: 14. August , 2008, 13:42:29 »

Hej, to som mu chcel napisat, ale nech si to radsej neposerie.
Zaznamenané

swyx
pravidelný návštevník
Príspevkov: 308

« Odpoveď #65 kedy: 14. August , 2008, 15:38:36 »

toto je ono nie :)

* schema_2xhb_split.gif (56.33 KB, 595x842 - prehliadnuté 2638 krát.)
Zaznamenané

------->>>Prechadzam na druhy ucet
Damian
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #66 kedy: 14. August , 2008, 15:55:36 »

Vyzera to ok. Akurat farby vodicov by si nemal urcite take. Ale to by si prelustil.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #67 kedy: 18. August , 2008, 11:53:37 »

jasne, ze sa vyraba, dvojcestny trojpolohovy "on, on, on" - mam takym prepinacom rieseny tiez HB singlovej velkosti "seriovo-singel-paralelne"

ta RM schema je nejaka divna. co za zvuky ma akoze ponukat, hlavne v 3, 4, 5 polohe ?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #68 kedy: 18. August , 2008, 14:05:24 »

hovorim, existuje aj on-on-on, taky si kup.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #69 kedy: 18. August , 2008, 15:39:29 »

Tiez nechapem naco take polohy. Vyskusaj cisto na humbucker prepinanie cievok seriovo/paralelne. Mal som to raz zapojene na dimarzio snimaci a bol tam nejaky zvukovy rozdiel. Ked chces rozopinat ten humbucker, tak si kup push-pull potenciometer. Viem, nieco to stoji, ale aspon nemusis robit dieru do pickguardu.
Zaznamenané

mcmaros
stály hosť

Max for President!

« Odpoveď #70 kedy: 18. August , 2008, 15:42:55 »

ja nim chcem riesit "1 cievku-seriovo-2cievku"

Ake cievky? V tom humbuckry? Sak mozes dat napevno bud do serie alebo paralelne. Paralelne ma mensie napatie a trochu iny zvuk. Moze sa viac hodit k tym singlom. Poskusaj. Ale pouzivat raz jednu cievku z humbuckera a raz druhu je asi blbost. Rozdiel by si asi nepocul.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #71 kedy: 18. August , 2008, 17:25:54 »

mcmaros:ten push pull nekupim,lebo sa mi nechce davat este 100Sk za dovoz lebo u nas to niekde nemaju a diera v pickguarde mi nebude vadit,pretoze kvoli diere tam davam humbucker(resp.kedysi som mal prerobene na HSS ale nepacilo sa mi to tak som to rozobbral a objednal od sivcaka novy,cierny SSS ale prisiel mi zase na HSS ;Da poslat mu to naspet je blbost lebo by to bola 3 krat cena pickuadru,takze je na predaj,funglac Bavím sa skvele) a inac by som tam ten humbucker nedaval,tak chcem z neho mat single a nejake seriove prepinania,jovan? Bavím sa skvele
ked si uz teda objednaval u sivcaka pickguard, tak preco si si unho rovno neobjednal aj push pull potak?  Fuuha zíram alebo teda este sa spytam, ze ako si dosiel na to, ze u nas push pull potaky nikde nemaju?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #72 kedy: 19. August , 2008, 07:56:53 »

vsak zapoj a uvidis, ved to je robota na 30 minut aj sprestavkou na cigaretlu a pivo.. ja s uspechom pouzivam a zapajam podla schem na stranke seymour duncan, len si treba spravne dekodovat farby vodicov, a nikdy som s tym nemal problem... ak to ma RM pickups vyvapene na svojej stranke, tak nieco na tej schceme asi bude..
« Posledná zmena: 19. August , 2008, 07:58:28 od styrioci » Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #73 kedy: 19. August , 2008, 08:05:31 »

tak borci,aby ste nepovedali aka je na nete nuda a tak strasne by ste chceli niekomu pomoct a neni komu tak som tu. Bavím sa skvele Na zdravie!
potrebujem omrknut tuto schemu lebo to je jedine co ma napada ako najvhodnejsia volba pre mna Som metlak

je niekde chyba?
inak to bude dost huste,lebo tento vykend som doskladal gitaru a porobil som co sa dalo a mimo ine som prekopal celu elektriiku a poupratal a vsade ide na zem 2.5mm2 kabel ;Da vsetko je ukostrene a na signal ide tieneni mikrofonny kabel a dorabal som volume kit a kto mal strata vie o com vravim,narvat to tam je robota o koko*e ;Da ked tam budu este tie 2 switche a kable Nechajte ma vydýchať Bavím sa skvele
Panečku,dva apolku  drót mať v gitare,to je fakt husté.To si kde k tomu pre boha prišiel? Nechajte ma vydýchať Bavím sa skvele Gitara neni miešačka!
Zaznamenané
ff
miestny štamgast
Príspevkov: 2387

« Odpoveď #74 kedy: 19. August , 2008, 11:18:31 »

;Dno vies,signal je signal,to iba na zem mam taky kablik ;Dsignal z volume potaka ide mikrofonny a kable na potaky idu 1mm2 a kable zo singlov som skratil na minimum a osvedcilo sa,taky tichy strat,ziaden brum \m/budu fotky toho dratu Bavím sa skvele
Teraz ked si prezradil aké hrubé dráty tam máš,tak si dávaj na nu pozor,aby Ti ju niekto neštípol.Meď je drahá Bavím sa skvele Inak tá dva apolka-to si čím spájkoval?To sa muselo dobre robiť.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 12 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.117 sekund, 23 otázok.