Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 12:25:38
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Silhouette special  (Prečítané 5746 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« kedy: 18. December , 2005, 01:52:50 »

som sa rozhodol pridat fotocky mojej gitary po poslednej (poslednej moznej) modifikacii.
je to hand made od Igora Kellera, ktora presla vyvojom za posledne uz skoro 2 roky.
Telo je z jelse, krk je zihany javor. Krk ma od 18 prazca scalloped, prazce su Dunlop 6100.

povodne to bola takato jednoducha gitarka, dva noiseless single modely uz neviem + humbucker pri kobylke kopia Seymour Duncan Jeff Beck SH4..
v tej dobe to bol hardware gotoh, floyd rose gotoh.

takto to vydrzalo par mesiacov, pretoze mi chybal dobry tucny krkovy sound a la Steve Morse.
tak sa i stalo.. Singel som predat Pitovi (ktoremu sa to nakoniec nezdalo, ale skoncil v nejakom trenazeri)
Pribudol humbucker Steve Morse neck - kopia od pana Slapaka.

co cert nechcel, zacal som vymyslat.. prestal sa mi pozdavat i Jeff Beck a tak som splasil original DiMarzio Steve Morse bridge a poslal som ho na Oravu spachat z neho kopiu. Snimac som osadil a mam ho v gitare doteraz. Z toho obdobia je aj fotka so stratom. (fotene u Igora Kellera na pohovke) (ten strat ma tiez riadnu minulost, a bol viac ako 3 krat modifikovany)
V tomto obdobi som na gitaru nahodil Floyd Rose Schaller.. nieze by som bol nespokojny s Gotohom, ale ten siel na inu gitaru.

Nuz, posledna modifikacia prisla zhruba pred mesiacom, ked som hral na gitare Steve Morse musicman. Gitara bola mila a prijemna, no v podstate ma sklamala. Cakal som uzasny zazrak za 80 litrov a nic uzasne sa nekonalo. Jednoducho gitara podla poziadaviek profi muzikanta, jemu do ruk sadla, mne nie. V com ma ale ovplyvnila bolo to, ze obycajne single mali neuveritelne krasny otvoreny a farebny zvuk. Toz zatuzil som po takom zvuku, pretoze hravam (citajte cvicim) technicke country na sposob Alberta Leeho a Steva Morsa.
Toz som kontaktoval MADU (opat som zazil zabavnu chvilu so slecnou na druhom konci dratu, ktora ma ubezpecila ze tu nenakupim) a nakoniec som opat skontaktoval pana Slapaka, koli otvoreno-znejucemu brumiacemu ALNICO singlu. Singel prisiel a zvukovo sa naozaj prekonal. Je uzasny.
Ale nakolko brumel pri skreslenom zvuku, rozhodol som sa pre dalsiu modifikaciu a la Steve Morse o ktorej som bluznil dlhu dobu. Takze pribudol sikmy singel ALNICO.

Momentalne je gitara v takomto stave a konecne mozem povedat ze som spokojny.
Krkovy humbucker Steve Morse neck - singel SBS ALNICO custom - singel DiMarzio HS1 (pouzivam na skresleny zvuk) - Steve Morse bridge.
Prepinanie, je komplexne a dava 11 zvukovych variant. Najvacsi problem bol popchat vsetky kable pod plast Žmurk
Vdaka nahode som omylom prehodil fazu SBS singla, takze pri kombinacii s ktorymkolvek inym snimacom vznika protifaza, ktora sa prejavuje ako Wah efekt, pri pracovani s tonovou clonou. Je to neuveritelne ale je to tam.
tu su fotky dnes fotene.. gitara uz zacina byt pomerne obita, ale je to moje zlato.
Takze zvlada to vsetky mozne zvuky od vymyslu sveta, samozrejme su tu pochybovaci ktori povedia ze to nehra ako LesPaul ani ako Strat, ale hra to ako ja.. a to mi staci.

Naposledy upravil Roberto, : 18.12.2005 o 14:01
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Kimlo
stály hosť
Príspevkov: 754

comfortably numb

« Odpoveď #1 kedy: 29. November , 2008, 21:33:49 »

pekna praca... kde si ich mozem vypocut _  Som frajer
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71076.0.html
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #2 kedy: 29. November , 2008, 22:14:29 »

pekna praca... kde si ich mozem vypocut _  Som frajer
u mna doma akurat, ak splasim attenuator od kolegu progrockera tak spravim video do youtube.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #3 kedy: 29. November , 2008, 22:23:08 »

Ta gitarka vyzera vyborne Si píš!!! Na zdravie!
(ze som si skor nevsimol tuto temu Popiskujem si)
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #4 kedy: 29. November , 2008, 22:25:00 »

ja mam v jednej gitare originaly DM Steve Morse DP 20x  aj krkovy aj kobyla a neskutocne spektrum zvukove maju.  na lampac vynikajuce snimace   Na zdravie! .   Ani Vaiov ruzovy DM nehra tak dobre.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
Kimlo
stály hosť
Príspevkov: 754

comfortably numb

« Odpoveď #5 kedy: 29. November , 2008, 22:29:56 »

u mna doma akurat, ak splasim attenuator od kolegu progrockera tak spravim video do youtube.

ok, tesim sa... potom hod link
Zaznamenané

Ibanez Blazer Custom
Epiphone LP Standard
http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,71076.0.html
iMbUS
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3277

« Odpoveď #6 kedy: 30. November , 2008, 02:10:44 »

Robo a ty ju este mas? Ja ze si ju predal nejakemu susedovi, ci si to s niecim mylim?
Zaznamenané

Mame nejake novinky.
MusicMan JP-6, Fernandez Strat LTD | Fender Hot Rod DeVille 212
Roberto
VIP
inventár podniku
*

« Odpoveď #7 kedy: 30. November , 2008, 09:38:00 »

Skor som mu ju venoval, a on mi potom dal za nu nejake peniaze ze aby sa zle necitil. Kazdopadne hram na nej viac ako on, hoci je viac unho  ha ha ha
Zaznamenané

dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #8 kedy: 30. November , 2008, 09:41:57 »

keby nebol ten jeden singel sikmo, mozno by sa vosiel este jeden snimac!!!
Zaznamenané

Milos1
stály hosť
Príspevkov: 1250

Wherever you go, there you are!

« Odpoveď #9 kedy: 30. November , 2008, 10:58:27 »

Nevosiel, prave preto ten jeden musi byt sikmo, lebo singel ma pod pickguardom tiny tvar ako vonku, je tam taky cip. Ale kludne tam namiesto tych dvoch singlov mohol byt hambac.
Zaznamenané

Gretsch, Gibson, Epiphone, C.F.Martin, Höfner, Boss, TCE, Vox, Fender, Elixir, Dunlop. www.neuszer.sk www.prorock.sk www.on-board.sk
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #10 kedy: 09. December , 2008, 10:13:55 »

Ouuu, kraasna gitarka. Tieto KRAASNE tvary su pre moje oci pastvou.   Žmurk

Musicmany boli pre mna vzdy to prave. Ako po zvukovej, tak aj dizajnovej stranke. (viem, ze toto nie je origos)
Raz si dam taku spravit, kvoli koncertom. Origos do studia.  Žmurk
Na tej fotke mi trosku biju do oci tie snimace. Som radsej za jednoduchu kombinaciu HH.
 Na zdravie!
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #11 kedy: 09. December , 2008, 10:15:08 »

Musicmany boli pre mna vzdy to prave. Ako po zvukovej, tak aj dizajnovej stranke. (viem, ze toto nie je origos)

Nie su to zle gitary. Ale Roberta som medzitym nastastie osvietil a dal sa na spravnu drahu starych Gibsonov. Žmurk
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #12 kedy: 09. December , 2008, 10:17:20 »

Progi Ty si osvietenec alebo osvetlovač ?  ha ha ha Na zdravie!
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #13 kedy: 09. December , 2008, 10:20:20 »

Nie su to zle gitary. Ale Roberta som medzitym nastastie osvietil a dal sa na spravnu drahu starych Gibsonov. Žmurk
Tak ono to je vec vkusu, pocitu hry, zvuku, ...
Gibson sa mi velmi paci po zvukovej aj dizajnovej stranke. Ale nepohodlne sa mi hra na tom.
Tu sa mi paci zvuk LP(tuhy, pevny, spevny):

50. sekunda je pre mna sen.  :)

Skoda, ze su rozladeni obaja jak...  Bavím sa skvele
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #14 kedy: 09. December , 2008, 14:23:33 »

to video sme tu uz mali a podla mna je ten Lukather vysmech zvuku LP.
Zaznamenané
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.061 sekund, 23 otázok.