palii
|
|
« Odpoveď #750 kedy: 27. September , 2008, 16:25:40 » |
|
tak zas ja som to myslel trosku obrazne, kazdy ma svoju teoriu, teoria bez dokazov je stale len subjektivna, to by bolo treba jedine otestovat, potom by sme boli mudrejsi
sak to uz aj soudruzi v usa skusali, len kebyze to viem najst.. dokonca to bolo aj na telecastroch... rozlisovacia schopnost ucastnikov blind testu bola absolutne otrasna a preferencie dreva podla zvuku inklinovali jemne k topolu ale nie velmi, iba jemne
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #751 kedy: 27. September , 2008, 16:39:42 » |
|
Gitarovy snimac nieje mikrofon, ktory co najhodnovernejsie zachytava akusticky zvuk. Snimac je nieco uplne ine a preto sa z mikrofonom nemoze poovnavat.
jakze je to nieco uplne ine? mic reaguje na zmenu akustickeho tlaku, snimac na zmeny v el.mag. poli. obe zmeny su vytvorene rozochvenim strun uchytenych na drevenej fosni.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #752 kedy: 27. September , 2008, 16:47:58 » |
|
jakze je to nieco uplne ine? mic reaguje na zmenu akustickeho tlaku, snimac na zmeny v el.mag. poli. obe zmeny su vytvorene rozochvenim strun uchytenych na drevenej fosni.
do gitary mozes kricat, to je v pohode. ale cez normalny mikrofon to bude zniet trochu inac, zhodneme sa? to ze to bude zniet inac bude asi tym drevom na gitare...ci???
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #753 kedy: 27. September , 2008, 16:53:39 » |
|
...ale v ramci toho isteho modelu sa bavit o jasnom vplyve dreva na suchy zvuk a o jasnom vplyve sucheho zvuku na ampovany je odvazne
v kazdom pripade Tvoj nazor je mensinovy. kazdy gitarar tvrdi nieco ine a snad ho nebudeme podozrievat z ojebavacstva. preco uz len Fender pouziva rozne dreva na rozne verzie tych istych modelov ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #754 kedy: 27. September , 2008, 16:54:07 » |
|
to je vlastne skvely test... dame gitaru rovno do mixu na PA a budeme spievat do snimacov. ked z toho pojde to iste co z klasickeho mic-u, tak mate pravdu sakra. snimace su mikrofon!!!
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #755 kedy: 27. September , 2008, 16:55:40 » |
|
do gitary mozes kricat, to je v pohode. ale cez normalny mikrofon to bude zniet trochu inac, zhodneme sa? to ze to bude zniet inac bude asi tym drevom na gitare...ci??? nie som si celkom isty, ci si pochopil ty mna a tym padom nechapem, co chces povedat ty. mne islo o to, poukazat na fakt, ze nezavisle na sposobe snimania (ci uz sa snima micom, alebo snimacom), drevo v oboch pripadoch zohrava rovnako dolezitu ulohu. zvuk vznikne vibrovanim strun a to ako tie struny vibruju, je vyrazne ovplyvnene materialom, v ktorom su tie struny uchytene a nie tym, akym sposobom sa to snima. ano, rozne micy, snimace maju svojsku farbu, ale zvuk lezuci z gitary ovplyvnia daleko menej ako zdroj, ktory ten zvuk tvori, cize drevo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #756 kedy: 27. September , 2008, 16:55:54 » |
|
v kazdom pripade Tvoj nazor je mensinovy. kazdy gitarar tvrdi nieco ine a snad ho nebudeme podozrievat z ojebavacstva.
preco uz len Fender pouziva rozne dreva na rozne verzie tych istych modelov ?
ja nikoho nepodozrievam z ojebavacstva. len obdivujem krasu ludskej subjektivity, sily "urban legends" .... aj ked nieco by to tam malo robit, ale presne co a ako vobec netusim... nie som uplne neveriaci
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #757 kedy: 27. September , 2008, 16:56:58 » |
|
to je vlastne skvely test... dame gitaru rovno do mixu na PA a budeme spievat do snimacov. ked z toho pojde to iste co z klasickeho mic-u, tak mate pravdu sakra. snimace su mikrofon!!!
nepochopil si, co som chcel povedat.. principialne je to to iste, rozdiel je len vo fyzikalnej velicine, ktora sa snima. keby si vedel hlasivkami vyvolat zmeny v elektormagnetickom poli, tak kludne mozes spievat aj do gitaroveho snimaca
|
|
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 16:58:03 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #758 kedy: 27. September , 2008, 17:02:19 » |
|
take tie nepodarene piskajuce snimace, co im lietaju zavity hore dole, tak do tych sa spievat aj da
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #759 kedy: 27. September , 2008, 17:04:29 » |
|
V podstate cisto teoreticky fyzikalne , ak brnkneme na strunu , rozkmitame ju , od struny cez kobylku a prazec sa rozkmita aj dreveny, plastovy alebo inomaterialovy korpus . Kedze A posobi na B , tak to musi platit aj opacne , tzn. ze aj kmitanie korpusu ovplyvnuje kmitanie struny (vysledny zvuk) , ktore potom zachytava snimac . Neviem do akej miery , by to mohlo mat vplyv na zvuk el. giatry, ale pri akustickych nastrojoch to tak funguje a preto je vyber kvalitneho materialu (dreva,laku,sposobu spracovania..... )pri ich vyrobe tak dolezity .
|
|
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #760 kedy: 27. September , 2008, 17:04:52 » |
|
snimace su mikrofon!!!
velmi by som si z toho srandu nerobil, pretoze ked to otocis: cize mikrofon je snimac, tak to vobec kokotina nie je a napriklad dynamicky mikrofon funguje na rovnakom principe ako gitarovy snimac. -> membrana citliva na zmeny akustickeho tlaku je umiestnena v magnetickom poli a dalej to uz pozname z elektrickej gitary (struny umiestne v magnetickom poli atd.)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #761 kedy: 27. September , 2008, 17:12:01 » |
|
velmi by som si z toho srandu nerobil, pretoze ked to otocis: cize mikrofon je snimac, tak to vobec kokotina nie je a napriklad dynamicky mikrofon funguje na rovnakom principe ako gitarovy snimac. -> membrana citliva na zmeny akustickeho tlaku je umiestnena v magnetickom poli a dalej to uz pozname z elektrickej gitary (struny umiestne v magnetickom poli atd.) dalsi test gitar bude dufam robeny s vintage modelmi LPciek hranych nasucho a odsnimanych mikrofonom. to budu prekrasne zvuky.... proste ten snimac nie je tak samostatna jednotka jak mic, je to spoluposobenie snimac-potaky-amp-repraky sa to neda vynat tak lahko ako mikrofon z toho retazca, aj ked aj mic neni nezavisly samozrejme
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
|
|
« Odpoveď #762 kedy: 27. September , 2008, 17:16:01 » |
|
radsej budem hrat na Epi so snimacmi z Diamantky, ako na super zostelovanej Diamantke so snimacom z Gibsonu, na zaklade skusenosti a nie nazoru a to je moje HOWGH v tejto teme (Rudyho oblubeny obrazok, tak som sa rozhodol, ze ho budem chvilu pouzivat )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
zakky
Hosť
|
|
« Odpoveď #763 kedy: 27. September , 2008, 17:17:35 » |
|
btw ked mas akusticku gitaru s piezo snimacom? zalezi tam na dreve?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
palii
|
|
« Odpoveď #764 kedy: 27. September , 2008, 17:20:26 » |
|
btw ked mas akusticku gitaru s piezo snimacom? zalezi tam na dreve? no jasne, neviem presne jak piezzo funguje ale je to podstatne blizsie ku situacii klasickej akustiky snimanej oddelene mikrofonom, ako k situacii v el gitare.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|