toto je nieco strasne...fuj...
...hrozne divne hra
Ano.on na to isiel zo zleho konca.Na 8 strunke treba hrat trosku inak.Ja som na nej hral iba par krat, ale pochopil som 3 veci, ktore to cele posuvaju do inej roviny.
01.V pocite z hry v suvislosti z pnutim strun je medzi strunou H a FIS podstatne vacsi rozdiel, ako medzi strunami E a H.Struna FIS ma mensie pnutie cize je na pocit volnejsia a preto sa niektore aspekty hry, ako napr. vibrovanie strun lavou rukou na nej prejavuju inak a to podstatne vyraznejsie co sa prejavi hlavne na citatelnosti tonu a aj intonacii.Cize toto si treba uvedomit a zvyknut si na to.
02.Nieco podobne sa tyka aj pravej ruky.Treba zabudnut na mlatenie do gitary.Osobne sa mi na nej osvedcil sice silny uder trsatkom do strun no s minimalnym pohybom prstov a zapastia pravej ruky.Cize ziadny uder celou silou z naprahom celej ruky.Na toto sa da zvyknut tiez pomerne rychlo.
03.To, ze ma gitara strunu FIS esteneznamena, ze teraz vsetko budem hrat na nej.Tato struna moznosti nastroja rozsiruje a nie zuzuje (hrat vsetko na FIS, pretoze tam je).Ta struna ma svoj vyznam a to su nizke tony.Vzhladom k vlastnostiam, ktore som spominal v bode 1 tak ju treba pouzivat iba na to.Cize na nej zbytocne nechodit za 5. prazec.Inak sa dosiahne presne to co je v tej videoukazke.