Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 17:29:48
Strán: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 212 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: do akej gitary ste zaľúbení? (najkrajšia gitara)  (Prečítané 509051 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #540 kedy: 04. Marec , 2008, 22:13:54 »

ked prasknem strunu už potom hram len na 5 strunach to uplne stači Bavím sa skvele
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #541 kedy: 05. Marec , 2008, 00:41:25 »

toto je nieco strasne...fuj... Bleee...hrozne divne hra

Ano.on na to isiel zo zleho konca.Na 8 strunke treba hrat trosku inak.Ja som na nej hral iba par krat, ale pochopil som 3 veci, ktore to cele posuvaju do inej roviny.

01.V pocite z hry v suvislosti z pnutim strun je medzi strunou H a FIS podstatne vacsi rozdiel, ako medzi strunami E a H.Struna FIS ma mensie pnutie cize je na pocit volnejsia a preto sa niektore aspekty hry, ako napr. vibrovanie strun lavou rukou na nej prejavuju inak a to podstatne vyraznejsie co sa prejavi hlavne na citatelnosti tonu a aj intonacii.Cize toto si treba uvedomit a zvyknut si na to.

02.Nieco podobne sa tyka aj pravej ruky.Treba zabudnut na mlatenie do gitary.Osobne sa mi na nej osvedcil sice silny uder trsatkom do strun no s minimalnym pohybom prstov a zapastia pravej ruky.Cize ziadny uder celou silou z naprahom celej ruky.Na toto sa da zvyknut tiez pomerne rychlo.

03.To, ze ma gitara strunu FIS esteneznamena, ze teraz vsetko budem hrat na nej.Tato struna moznosti nastroja rozsiruje a nie zuzuje (hrat vsetko na FIS, pretoze tam je).Ta struna ma svoj vyznam a to su nizke tony.Vzhladom k vlastnostiam, ktore som spominal v bode 1 tak ju treba pouzivat iba na to.Cize na nej zbytocne nechodit za 5. prazec.Inak sa dosiahne presne to co je v tej videoukazke.

Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #542 kedy: 05. Marec , 2008, 00:43:35 »

toto je ovela krajsie Bravooo

Ano.Tu je v spravnych rukach.
Zaznamenané

bigbadbrad
stály hosť
Príspevkov: 866

« Odpoveď #543 kedy: 05. Marec , 2008, 11:14:09 »

A nehra on cez Line 6 POD ?

Brad Delson: guitar
Terry C. McInturff Taurus Sportster guitars
Ibanez 7-string guitars
PRS Custom 24 guitars
Mesa/Boogie Dual Rectifier heads (2)
Mesa/Boogie 4×12 cabinets (4)
Shure UHF guitar wireless
Boss TU-2 Chromatic Tuner
Boss CS-3 Compression Sustainer
Boss DD-5 Digital Delay
Boss CE-5 Chorus Ensemble
Furman PL Plus power conditioner
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #544 kedy: 05. Marec , 2008, 11:22:47 »

Ano.on na to isiel zo zleho konca.Na 8 strunke treba hrat trosku inak.Ja som na nej hral iba par krat, ale pochopil som 3 veci, ktore to cele posuvaju do inej roviny.

01.V pocite z hry v suvislosti z pnutim strun je medzi strunou H a FIS podstatne vacsi rozdiel, ako medzi strunami E a H.Struna FIS ma mensie pnutie cize je na pocit volnejsia a preto sa niektore aspekty hry, ako napr. vibrovanie strun lavou rukou na nej prejavuju inak a to podstatne vyraznejsie co sa prejavi hlavne na citatelnosti tonu a aj intonacii.Cize toto si treba uvedomit a zvyknut si na to.

02.Nieco podobne sa tyka aj pravej ruky.Treba zabudnut na mlatenie do gitary.Osobne sa mi na nej osvedcil sice silny uder trsatkom do strun no s minimalnym pohybom prstov a zapastia pravej ruky.Cize ziadny uder celou silou z naprahom celej ruky.Na toto sa da zvyknut tiez pomerne rychlo.

03.To, ze ma gitara strunu FIS esteneznamena, ze teraz vsetko budem hrat na nej.Tato struna moznosti nastroja rozsiruje a nie zuzuje (hrat vsetko na FIS, pretoze tam je).Ta struna ma svoj vyznam a to su nizke tony.Vzhladom k vlastnostiam, ktore som spominal v bode 1 tak ju treba pouzivat iba na to.Cize na nej zbytocne nechodit za 5. prazec.Inak sa dosiahne presne to co je v tej videoukazke.

Jimi, keď tak sledujem tvoj gitarový vkus, neplánuješ tú osemstrunovku podladiť aspoň o tón? Ako správny moderný metalista  ha ha ha
Ono hlboké fis je hlboké fis, ale VEĽKĚ E je VEĽKĚ E.
Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #545 kedy: 05. Marec , 2008, 11:43:01 »

nebude uz lepsia dvojkrka gitara? jeden krk bude 6strunka basa a druhy 6tka gitara  Bavím sa skvele
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #546 kedy: 05. Marec , 2008, 11:51:00 »

jimi - nevieš, kde sa dá zohnať hlboké F# na takúto gitaru?  Ja s tým mám už dlhodobý problém.
Zaznamenané

ydur
Hosť
« Odpoveď #547 kedy: 05. Marec , 2008, 12:12:30 »

Brad Delson: guitar
Terry C. McInturff Taurus Sportster guitars
Ibanez 7-string guitars
PRS Custom 24 guitars
Mesa/Boogie Dual Rectifier heads (2)
Mesa/Boogie 4×12 cabinets (4)
Shure UHF guitar wireless
Boss TU-2 Chromatic Tuner
Boss CS-3 Compression Sustainer
Boss DD-5 Digital Delay
Boss CE-5 Chorus Ensemble
Furman PL Plus power conditioner
O.K.  Si ho s niekym pletiem. Pamätam si jeden članok,kde gitarista dakej podobnej skupiny povedal: "Hram cez POD,ktožeby sa na koncerty tahal s aparatmi" Na zdravie!.
Zaznamenané
RobG
inventár podniku
Príspevkov: 3484

« Odpoveď #548 kedy: 05. Marec , 2008, 12:15:30 »

Pletie sa Ti to dnes celé. To povedal gitarista z CLAWFINGER, ktorý hrá LIVE cez POD a gitary LES PAUL STUDIO.
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #549 kedy: 05. Marec , 2008, 12:20:52 »

Pletie sa Ti to dnes celé.
Neva.Nič si z toho nerobim.  Na zdravie! A ty sa tiež tym netráp. 
« Posledná zmena: 05. Marec , 2008, 12:23:09 od ydur » Zaznamenané
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #550 kedy: 05. Marec , 2008, 12:25:21 »

Mne je to jedno. Len chlapci potom budú kupovať PODy a hľadať zvuk LB, keď púšťaš také fundované hlášky typu niekde som počul alias jedna pani povedala   Na zdravie!
Zaznamenané
ydur
Hosť
« Odpoveď #551 kedy: 05. Marec , 2008, 12:31:39 »

Mne je to jedno. Len chlapci potom budú kupovať PODy a hľadať zvuk LB, keď púšťaš také fundované hlášky typu niekde som počul alias jedna pani povedala   Na zdravie!
Pozorne čitaj.Na konci vety je taketo znamienko " ? ". To je otaznik,takže ta veta je opytovacia. Takže sa PYTAM,to znamena,že to nie je žiadna "fundovana hlaška" Na zdravie!
Zaznamenané
RobG
inventár podniku

« Odpoveď #552 kedy: 05. Marec , 2008, 12:37:33 »

?§!. ?§!.
Zaznamenané
mcmaros
stály hosť
Príspevkov: 1173

Max for President!

« Odpoveď #553 kedy: 05. Marec , 2008, 12:59:03 »

Este som nedosiel na to, preco robia osemstrunku ked aj tak ju niekto chyti a bude hrat extra huste polminutove powerchordy. Mne to pride trochu zcestne. Popiskujem si Sola by sa mi asi nehrali vobec pohodlne. Taky gitarista si moze kupit seststrunovu baritonku a podladit ju. Bavím sa skvele Ale dvojkrka gitara by nemusela byt zla. Ked samozrejme clovek nepotrebuje hrat stupnice alebo arrpegia po celom hmatniku. Bavím sa skvele
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #554 kedy: 05. Marec , 2008, 13:11:43 »

U Ibanezu je to len otazka casu, kym nezacnu robit aj 9-strunku.  :)

Ale viem si predstavit dvojkrku gitaru. Jeden krk s normalnym ladenim a druhy od Fis.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 35 36 [37] 38 39 ... 212 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.152 sekund, 23 otázok.