Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
17. November , 2024, 05:41:23
Strán: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 212 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: do akej gitary ste zaľúbení? (najkrajšia gitara)  (Prečítané 509291 krát)
0 užívateľov a 10 Hostí prehliada túto tému.
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #780 kedy: 27. September , 2008, 19:59:17 »

NIKDY ale nebudes skusat elektriku bez elektriny, a na zaklade toho vyberat a platit. kto to robi je mimo. vzdy si gitaru jebnes na aparat a pocuvas co to robi vsetko spolu.
asi som mimo, ale VZDY, ked skusam nejaku gitaru, tak si ju najprv "popatram" nasucho, aj elektriku  Žmurk

btw pre styrioci: klasicky mikrofon, piezo a elektromag. snimac vobec neberu z prostredia ten isty typ "informacie" !
to mi je novinka, ale bud ja, ale bo ty sa mylis. typ informacie je zvuk - ten ma nejake atributy, ktore potrebujeme dostat (farba, hlasitost, ton/frekvencia, dlzka).
co spavi:
magneticky snimac? chvenim strun v jeho mag. poli ziska nejaky elektricky singal, ktory sa posle dalej.
piezoelektricky snimac? kmitanim krystalov sa ziska nejaky elektricky signal, ktory sa posle dalej.
mikrofon? zmenou akustickeho tlaku (vibrovanim vzduchu) sa ziska nejaky elektricky signal, ktory sa posle dalej.

a ten elektricky signal nesie informacie o farbe (harmonicke frekvencie, ktore strunam udeli interferujuce drevo), hlasitosti (velkost amplitudy signalu), ton (frekvencia prudu) a jeho dlzke.

vysledok je vzdy ten isty, rozny je len sposob akym sa k tomu vysledku dopracujeme.
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #781 kedy: 27. September , 2008, 20:04:08 »

magneticky snimac? chvenim strun v jeho mag. poli ziska nejaky elektricky singal, ktory sa posle dalej.
piezoelektricky snimac? kmitanim krystalov sa ziska nejaky elektricky signal, ktory sa posle dalej.
mikrofon? zmenou akustickeho tlaku (vibrovanim vzduchu) sa ziska nejaky elektricky signal, ktory sa posle dalej.

a ten elektricky signal nesie informacie o farbe (harmonicke frekvencie, ktore strunam udeli interferujuce drevo), hlasitosti (velkost amplitudy signalu), ton (frekvencia prudu) a jeho dlzke.

vysledok je vzdy ten isty, rozny je len sposob akym sa k tomu vysledku dopracujeme.

na el. signal sa to prevedie roznymi sposobmi. to neznamena ze to je ten isty typ odobratej informacie...?? preto su aj tie rozne typy snimania zvuku... lebo to neni to iste
Zaznamenané
joe
inventár podniku
Príspevkov: 4779

HEEEJ JOE !!!!!!

« Odpoveď #782 kedy: 27. September , 2008, 20:04:58 »

palii to si ale mimo ja skušam gitaru a myslim elektricku hlavne akusticky idem po obchode a brnknem na struny presne viem čo hladam a stači raz brnknut a počujem či je nastroj pre mna dobry, snimače ma moc nezaujimaju na dobrej gitare hra skoro každy dobre,gitara musi hrat bez elektriky dobre,nehovorim lacne drahe,značky to je jedno,to maš akoby si dal spevakovy zly mikrak ked ma dobry hlas to je doležitejšie ako mikrak,zly a falošny hlas bude aj cez super mikrak len sračka.najdoležitejšie je aby si bol spokojny lebo potom sa ti dobre hra ,čo sa mne pači može byt pre teba otras a naopak Zdravíčko
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 20:05:52 od joe » Zaznamenané

zakky
Hosť
« Odpoveď #783 kedy: 27. September , 2008, 20:07:02 »

pali si spominal ze zaciatocnici gitaristi neriesia snimace, tak ja si myslim ze prave setci zaciatocnici riesia snimace a potom ked dojdu na to ze sa prt zmenilo tak zacni riesit drevo konstrukciu a podobne.....ja som bol taky isty.

takze ze si este len trapny n00b Beeee Žmurk
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #784 kedy: 27. September , 2008, 20:09:35 »

na el. signal sa to prevedie roznymi sposobmi. to neznamena ze to je ten isty typ odobratej informacie...?? preto su aj tie rozne typy snimania zvuku... lebo to neni to iste
no vsak dobre..to tvrdim stale, ze je rozny sposob snimania, ale to co chcem dostat je stale to iste, chceme dostat informaciu o zvuku a prenosovym mediom je el signal. ale to uz odbiehame. podstata celej debaty je ta, ze zdrojom zvuku gitary, ci uz elektrickej alebo akustickej, je rezonujuce drevo. pricom ty si tvrdil, ze u elektrickej gitary ten zvuk tvori hlavne snimac, co je predsa len kktina, lebo ked sa opieram o svoje tvrdenia, ktore si skromne myslim, ze su celkom spravne, tak magneticky snimac je len jednym z prostriedkov ako ziskat informaciu o zvuku..
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 20:11:41 od styrioci » Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #785 kedy: 27. September , 2008, 20:16:45 »

pali si spominal ze zaciatocnici gitaristi neriesia snimace, tak ja si myslim ze prave setci zaciatocnici riesia snimace a potom ked dojdu na to ze sa prt zmenilo tak zacni riesit drevo konstrukciu a podobne.....ja som bol taky isty.

takze ze si este len trapny n00b Beeee Žmurk

to je sranda, ja som zacal tym drevom. kupil som si yamahu pacifiku z jelsovym telom a jasenovym vrchom tela, reku sak snimace vymenim keby bolo treba.

hovorim si jasne.. ked to nie je cele drevo gitary co prispieva zvuku, tak minimalne ho musia vytvarat tie casti, s ktorymi je struna pri hrani v kontakte. no a nie! skoncil pred rokom som s amer. telecastrom ktoremu som musel vymenit bridge za SD broadcaster aby konecne zvonil. aj ten som nakoniec predal...
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #786 kedy: 27. September , 2008, 20:20:45 »

to, ze nejaky snimac potlaca nejake frekvencie a  iny nie, este nezmanema, ze tam predtym neboli, resp ze ich vytvara  Žmurk snimac je pasivna suciastka (nebavme sa teraz o aktivnych snimacoch) a tym padom moze zo zvuku len uberat nejake frekvencie, ale urcite nie pridavat Žmurk podobne ako tonova clona na gitare. vsetko pocnuc snimacom/mikrofonom (pri akustickej gitare) po aparat pracuje uz len s tym, co lezie z nastroja..ak zneho nelezie to, co treba, tak potom sa to uz len velmi tazko dohana..
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 20:26:18 od styrioci » Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #787 kedy: 27. September , 2008, 20:26:15 »

to, ze nejaky snimac potlaca nejake frekvencie a  iny nie, este nezmanema, ze tam predtym neboli, resp ze ich vytvara  Žmurk snimac je pasivna suciastka (nebavme sa teraz o aktivnych snimacoch) a tym padom moze zo zvuku len uberat nejake frekvencie, ale urcite nie pridavat Žmurk podobne ako tonova clona na gitare

a toto je zaujimava vec s tou pasivitou, takze ak nejaky snimac ma vela basov, a druhy snimac nie, znamena to ze ten druhy basy potlaca, hej?
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 20:26:58 od Zeck » Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #788 kedy: 27. September , 2008, 20:32:01 »

praveze to je jedno. strasne myslite v tom ekvalizerovskom ponimani. ide o to jaky charakter to bude mat ked do toho drbnes po vsetkych strunach. to sa neda vyrobit ekvalizerom (predpokladame ze snimac je mikrofon- ekvalizer)
Zaznamenané
crespi
pravidelný návštevník
Príspevkov: 587

« Odpoveď #789 kedy: 27. September , 2008, 20:35:29 »

a preco vlastne pocut na elektrike smykanie ruky, pri prechode po prazcoch?  ?§!.
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #790 kedy: 27. September , 2008, 20:36:37 »

a toto je zaujimava vec s tou pasivitou, takze ak nejaky snimac ma vela basov, a druhy snimac nie, znamena to ze ten druhy basy potlaca, hej?
no skus hadat :) co je snimac? magnet a cievka. kde by sa tam mali tvorit nejake ine frekvencie ako tie, ktore sa odsnimaju?

ide o to jaky charakter to bude mat ked do toho drbnes po vsetkych strunach. to sa neda vyrobit ekvalizerom (predpokladame ze snimac je mikrofon- ekvalizer)
jak ze nie? ved prave mnozstvo roznych frekvencii pred skreslenim urcuje, aky bude vysledny charakter zvuku (pri skreslovani sa k povodnemu tonu pridavaju vyssie harmonicke frekvencie, takze ).. skus si zaradit eq krabicku pred aparat a do slucky, ze co to spravi Žmurk
« Posledná zmena: 27. September , 2008, 20:41:47 od styrioci » Zaznamenané
udry
Hosť
« Odpoveď #791 kedy: 27. September , 2008, 20:46:36 »

rudy:
ano, rasto je moj kamarat. a napisal som to preto, lebo ty permanentne zajebavas do celeho fora ale v momente ked si niekto rypne do teba, tak si podrazdeny ako prvorodicka. mohol by do teba rypnut ktokolvek iny, ajtak by som sa ozval, pretoze sa na tvojich podrazdenych reakciach dobre bavim. je hnus ked ti niekto robi zle, ze?
Prosim ta nebud smiešny. Mne vobec nevadi,ked si do mna niekto rypne. Len nech to ma aspon naznak humoru alebo opodstatnenie.  Rasto začal už v inej teme a to mi vobec nevadilo. / urazena samolubost ? za to,že som napisal,že sa mi tie ukažky nepačia?/ Lenže v tejto teme mi to pripadalo už trápne. A ste si podaktori admini/upratovači akosi osvojili vetu "permanentne zajebavaš do celeho fora". No tak daj dake priklady na opodstatnenie tohto tvrdenia. / ano do Joa si občas rypnem,ale je to vždy obojstranne/. A ak sa baviš na mojich reakciach-je fajn že sa baviš,šak netreba byt suchar. A ty si mysliš,že mi niekto robi zle? Čim prosim ta,par poznamkami tu na fore?   No z toho si ja tažku hlavu vôbec nerobim.
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #792 kedy: 27. September , 2008, 20:47:19 »

no skus hadat :) co je snimac? magnet a cievka. kde by sa tam mali tvorit nejake ine frekvencie ako tie, ktore sa odsnimaju?
jak ze nie? ved prave mnozstvo roznych frekvencii pred skreslenim urcuje, aky bude vysledny charakter zvuku (pri skreslovani sa k povodnemu tonu pridavaju vyssie harmonicke frekvencie, takze ).. skus si zaradit eq krabicku pred aparat a do slucky, ze co to spravi Žmurk
jasne ze nic nepredvidatelne nespravi. s ekvalizermi a picovinkami som sa uz nazabaval.

je jedna vec v ktorej si mozme nerozumiet. ja mam svoju predstavu cisteho zvuku, ale tazko sa asi stretneme ked hras zvacsa na humbuckeroch. napr. vacsina humbuckerov mne znie velmi podobne a da sa tam rozmyslat o  ekvalizerovani, da sa urobit z jedneho humbuckeru radikalne iny. ale humbuckre nemaju ten zivy zvonivy twang ktory hladam! to je eq, to neni charakter zvuku
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku

« Odpoveď #793 kedy: 27. September , 2008, 20:58:54 »

jasne ze nic nepredvidatelne nespravi.
ale spravi.. pred skreslenim ovplyvni charakter skreslenia, za skreslenim pracuje s farbou zvuku

je jedna vec v ktorej si mozme nerozumiet. ja mam svoju predstavu cisteho zvuku, ale tazko sa asi stretneme ked hras zvacsa na humbuckeroch. napr. vacsina humbuckerov mne znie velmi podobne a da sa tam rozmyslat o  ekvalizerovani, da sa urobit z jedneho humbuckeru radikalne iny. ale humbuckre nemaju ten zivy zvonivy twang ktory hladam! to je eq, to neni charakter zvuku
no vsak dobre a co s tym ma to tvoje tvrdenie, ze drevo nema vplyv na zvuk? :)
Zaznamenané
Jurinko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 379

dilinožravec

« Odpoveď #794 kedy: 27. September , 2008, 21:05:59 »

ja nechapem čo to tolko rozoberate ved to je jasne ,že to je to iste,otazke je len taka, že každemu sa pači iny zvuk takže hlavne byt spokojny a zdravičko Na zdravie!

Svata pravda, taketo hadanie do nekonecna nema zmysel.
Zaznamenané

Respectable people do not write music or make love as a career.
Strán: 1 ... 51 52 [53] 54 55 ... 212 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.082 sekund, 23 otázok.