Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
29. November , 2024, 03:51:58
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 10 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ibanez ValBee  (Prečítané 28820 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« Odpoveď #30 kedy: 20. Január , 2006, 07:57:46 »

pitu: na čo mi to bude? no, minimálne na ozdobu a dobrý pocit. a na hranie (vo všetkých významoch toho slova). a možno sa toho po mesiaci už ani nedotknem (čo ale nepredpokladám. Žmurk ). poriadne kombo si nekúpim, ten môj behringer nemávam hlasnejšie ako na 3-4. na drive mám Lamped, toto chcem hlavne na čistý zvuk, kôli lampovému koncu a recording výstupu. niekde som tu písal, že by som celolampový aparát nechcel. tak toto je taká skúšobná hračka;), možno ma presvedčí, možno nie. v každom prípade, ja mám hračky rád:P

roberto: ja to časom nevylučujem;)

locksmith: keď ho budem mať, tak si ho môžeš prísť vyskúšať;)
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #31 kedy: 23. Január , 2006, 12:36:11 »

práve mi valbee prišlo domov, ale ja som v práci... kua!!!!
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #32 kedy: 23. Január , 2006, 13:21:06 »

No som zvedavy, ako to bude hrat.
Nemozes si zobrat dovolenku? :D
Zaznamenané

Marshall
pravidelný návštevník
Príspevkov: 182

« Odpoveď #33 kedy: 23. Január , 2006, 13:26:14 »

rady neprijemna situacia heh ... mna nastvalo ked mi prisiel Wah Wah.. cakam na postarku cely den doma a ona nechala listok o nezastihnuti adresata :D som myslel ze vypalim postu :D
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #34 kedy: 23. Január , 2006, 23:10:21 »

takže pár chvíž som kombíčko trápilB) a napíšem prvé dojmy. takže - reprák nestíha na čistom zvuku pri plnom gaine a volume nad polovicou. ináč je čistý zvuk vežmi pekný, no netreba vyťahovať výšky, pretože ich má sám o sebe dosť. kombo treba vhodne umiestniť, pretože je zozadu uzavreté a má \"bassreflexový\" neduh - pri nízkych frekvenciách sa zahltí a začne hučať. v klasickej miestnosti s tým nebol problém, ale v podkroví sa ozývalo jedna radosť... ale v každom prípade čistý zvuk pekný, aj keď trochu krabicový, predsalen je to maličká bedňa. pri dvíhaní gainu začne skreslovať dosť neskoro.

skreslený zvuk sa docieli prepnutím \"boost\". dosť ťažko sa hžadá mierne skreslenie, pretože je ho tam už od začiatku dosť veža. ale dá sa, treba sa len chvížu pohrať. keď sa otočí gain doprava, tak sa dá dopracovať k dosť silnému skresleniu, ktoré by sa dalo charakterizovať ako moderné. hlasitosť pri plnom ganie aj volume je dosť vysoká, ale nie tak ako na čistom kanály, takže reproduktor to celkom zvláda. tu poteší to, že basov je skôr viac ako menej, skreslenie je dosť hutné aj na spodkoch. to čo som písal o umiestnení komba, však pri skreslenom zvuku platí dvojnásobne. v pohode zvláda hard rock, metal, ale aj hutné spodky ako napr. rammstein. s ovládačmi výšok tiež treba narábať opatrne, pretože vedia dosť rezať uši...

čo ma neteší je, že reproduktor je defacto plnofrekvenčný, čiže nie je orezaný niekde na 5kHz ako klasický gitarový reprák. tomu je samozrejme prispôsobený aj preamp, ktorý nemá tožko výšok a keď som sa snažil zapojiť jeho výstup do vstupu na mojom behringeri gmx110, tak výsledný zvuk bol trochu tupý...

takže zajtra s ním budem pokračovať. zatiaž som celkom spokojný, aj keď mohlo byť lepšie. ale čo by nemohlo, že...ha ha ha
Zaznamenané
rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #35 kedy: 02. Máj , 2006, 21:10:01 »

..

* Rady_Ibanez_Valbee_back.jpg (94.23 KB, 800x600 - prehliadnuté 1191 krát.)
« Posledná zmena: 05. Január , 2007, 01:13:37 od Martinlm » Zaznamenané
Kruspe
pravidelný návštevník
Príspevkov: 365

« Odpoveď #36 kedy: 02. Máj , 2006, 21:56:38 »

roberto napísal:
Citácia
Martin LM to odchytil spravne, skresluje to diodami a teda to vobec nieje lampove skreslenie. :unsure:

Som trosku mimo, to kombo akoze nema lampove skreslenie ? ... skreslenie sa robi v preampe ??... a ked mal Rady ten lamped preamp, to urobilo uz poriadne lampove skreslenie a to zapojil do returnu na koncovy lampovy zosik toho Ibanezu, potom je to uz oficialne celolampove kombo aj s lamp. skreslenim ak tomu dobre rozumiem?...takze by som tym obisiel to diodove skreslenie v preampe komba...

este dotaz, napr. bude   gitara----preamp lamped / return-----power amp-----

a keby tam chcem v slucke mat aj delay a chorus, tak by to malo ist  
 gitara------preamp lamped-----chorus-----delay----return-----power amp-----   Huh!

btw. Rady dik za obrazok, vyzera to tam zaujimavo, este povedz ako to mas teraz zapojene..resp. co tahas z tej yamahy ?? a preco pouzivas radsej ten Tonebone hot british cez clean na tom slabsom preampe??? ci to je len docasne??..alebo ako? a preco to hra tak hlasno vravis???...ved vies, ze ja som za tichsiu alternativu zatial aj s tym malym repracikom
..inak ked si prepojil ten reprak, neprisiel si o zaruku Huh! Popiskujem si
Zaznamenané

... all life is future to past ...
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #37 kedy: 02. Máj , 2006, 22:28:06 »

Ma to v sebe len jednu preampovu lampu a to na skreslenie nestaci. A v scheme vidno aj tranzistory. Lamped je mozno stale este akysi hybrid, podobne ako Mesa Boogie V-Twin, ktory ma 2xECC83.

Slo by to.

To kombicko ma 5W, co je uz dost velka hlasitost, v pohode to musi pocut aj susedia.
Zaznamenané

Kruspe
pravidelný návštevník
Príspevkov: 365

« Odpoveď #38 kedy: 02. Máj , 2006, 22:47:33 »

mhm, takze jedna elektronka je malo na poriadne skreslenie?..schemy som ja moc nepozeral, pravdupovediac v tom sa zatial moc nevyznam Popiskujem si
 a ked mam marshall hybrid, s jednou ECC83, to je tiez teda slabe na skreslenie, tam to je tiez nejako cez tranzistory ci este nejako inak sa to skresluje?...

pocuj martinlm, 5W, myslis, je velka hlasitost pri akom vykone ?... na plno?...ja sa stale obavam, ze aby to hralo pekne lampovo potom aj potichsie v izbe a aby to nikoho nerusilo ( to nepotrebujem), a je to oznacovane ako domace kombo, tak aby to pekne hralo, hadam to nemusi byt vyhulene Huh!

P.S. lebo ked aj vyskusam nejake 5W lamp.kombo v obchode, tam je brutus vacsi hluk ako u mna v izbe, tak to sa tazsie odhaduje..pls. vyjadrite sa k tej hlas. a vykonu este :dry:  ! ! ! !

A to ´´SLO BY TO´´ bolo k tomu zapojeniu delayu a chorusu v slucke? :)

...inak ten marshall AVT 20 predavam aj kvoli tomu, ze to nema FX loop, to mi vylucuje akekolvek doplnkove efekty za skreslenim, co ma stve...a vymenit ho za AVT 50 so sluckou mi pride zbytocne, tak skor ta najmensia celolampa by prichadzala do uvahy ...
Zaznamenané

... all life is future to past ...
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #39 kedy: 02. Máj , 2006, 23:04:20 »

Kruspe.. podla mna je toto kombicko pomerne zbytocna zalezitost, pretoze to nieje ani celolampa. Ja mam na domace cvicenie behringera 108 celotrandak a som spokojny. Navyse aj moj zosik soldano/valwatt dokaze hrat velmi dobre aj po tichu, takze nemam problem. Navyse 5 wattov je naozaj len na izbu.
Naco vlastne riesis taketo kombo? Ak chces vyhadzovat 8 tisic, ci kolko to stalo za takuto krabicu.. tak to si radsej nechaj poriadneho tranzistora cim to AVTcko oproti tomuto je. (sice to znie ako paradox = poriadny tranzistor). Valbee skresluje tranzistormi, takze je to stale tranzistor s takym gulatejsim zvukom.

Mne sa podarilo kupit pred pol rokom celolampu hlavu Laney 50 watt + 2x12 box za 14 tisic a to ma ine grady. Usetri peniaze a kup/nechaj si postavit uz nieco poriadne.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #40 kedy: 02. Máj , 2006, 23:33:23 »

5W vykonu dodanych do beznej gitarovej bedne v pohode znechuti susedov. Do kapely je to malo.

Vacsina lampovych zosilnovacov, mozno povedat vsetky, hra aj potichu pekne. Ine je to so skreslenim.

Lampove apraty ako napr. Marshall potrebujes skutocne pustit nahlas, aby mali pekny skresleny zvuk (mozno neplati pre novsie modely). Bez vysokej hlasitosti maju malo skreslenia. Pri vysokej hlasitosti sa zvuk skresli este aj na koncovych elektronkach (v koncovom zosilnovaci), co sa v praxi sprava, ako keby si pridal gain. Cize ak mas 100W hlavu Marshall, tak by si s tymto mal problem. Ale rovnako by si v byte mal problem aj v 5W, mozno tak 1W by sa dal pustit naplno, ze by toho skreslenia poriadne pridal :)

Moderne zosilnovace (Mesa Boogie, Engl,...) hraju s maximalnym skreslenim, ktore samozrejme zalezi od nastavenia, aj pri izbovych TV hlasitostiach. Samozrejme vsetko znie najlepsie na plne gule :)

Presne tak, setri na poriadny zosilnovac, ides do Brna tusim, tak aky problem.

roberto napísal:
Citácia
..(sice to znie ako paradox = poriadny tranzistor)... .

Skutocne len znie. Co tak Randall, alebo Roland Jazz Chorus? Prve je firma, ktora robi aj tranzistorove gitarove zosilnovace, spomenme si na Panteru a druhe je legendarne kombo s este legendarnejsim cistym zvukom. Ked uz sme v takom vysvetlovacom okienku - ak chces extremne cisty, alebo extremne skresleny zvuk, tak ber tranzistorovy zosilnovac, na vsetko medzi tym lampovy :)

Naposledy upravil martinlm, : 03.05.2006 o 00:39
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #41 kedy: 03. Máj , 2006, 00:03:34 »

Rady napísal:

ako som písal, toto kombíčko brzdí vstavaný repráčik. ja som ho napojil na 4ohm 10´´ repro \"jensen\" v behringer gmx110 a zvuk išiel podstatne hore. keby mal niekto na predaj 4ohm kvalitné repro, bol by som vďačný... na 5w hučí jak sviňa, na čistom zvuku viac ako na skreslenom. zvuk je dosť jasný, s vežmi zretežnými výškami, ale keďže je eq aktívny, tak nie je problém nastaviť. momentálne používam pred čistý kanál radial tonebone hot british a dostávam z neho mazec jak svet a hlasitosti, na ktorých ani nemôžem doma hrať. skreslený kanál je otázka vkusu, mne sa páči na hutné moderné skreslenia s gitarou orientovanou na metal. v efektovej slučke mám yamahu magicstomp, veď tá slučka je tam na to a som vežmi spokojný, uvažujem, že si nechám spraviť box 1x12 a pichnem tam celú túto ibanez \"hlavu\". foto pridám snáď ešte dnes;)

ináč ten tvoj valvestate tiež určite nie je zlý, aspoň si ja myslím. ale tá koncová elektrónka je poznať, aj keď to nie je extrémny rozdiel, ale aj tak.

ten epiphone určite dokŕmiť na skerslenie.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #42 kedy: 03. Máj , 2006, 00:06:51 »

Rady - tožko s tým špekuluješ, až prídeš na to, že potrebuješ poriadny aparát a všetko toto predáš, ako ťa poznám. :)
A tú Yamahu máš načo? Kvôli delayu, reverbu a modulačným efektom? Zdá sa mi zbytočná. :hm:
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 03. Máj , 2006, 08:42:18 »

pitu - presne, delay, reverb, echo, ladička... ináč ten efekt by si zaslúžil trošku viac pozornosti, celkom kvalitka.

kruspe - skreslený kanál tam je a je a je skreslený dosť, ale variabilita toho skreslenia nie je nijak extrémna. samotné skreslenie je dobré, trošku treba laborovať s nastaveniami, pretože som ho skúšal s troma gitarami a s každou hral diametrálne odlišne. a znie určite lepšie, ako tranzistorové. ináč hrám aj na skreslení valbee, ja na tonebone, ktorý dá taký ten marshall zvuk. na nižšie hlasitosti stačí aj vstavané repro, keď sa ale na čistom zvuku dá gain a volume naplno, už jednoducho nestíha, vtedy je hlasitosť v špičkách skoro ako 30w behringer na za 3/4 hlasitosti a basy začínajú na tom repráčiku prdieť. keďže bednička je samotná maličká, tak je vežmi dôležité kam to kombo postavíš v miestnosti. a najlepšie je, keď dáš zadný kryt preč, vtedy zmizne ten \"krabicový\" zvuk a aj sa lepšie chladí (horný panel dokáže byť úpne horúci).

pre všetkých - kúpil som ho preto, že ad1 - sa mi páči, ad2 - chcel som lampu, ad3 - chcel som slabú lampu, ad4 - výstup repra je 4ohm, ako repro na behringeri, ad5 - má effect loop, ad6 - je úplne malliličké, ad7 - lebo som ho proste chcel a keď ho už nebudem chcieť, tak ho nebudem chcieť... ale nič silnejšie určite nekúpim, pretože to chce ad1 - väčšiu bedňu, ad2 - veža peňazí (čo je pri mojej spotrebe veža), ad3 - viac elektróniek, ktoré potom viac sotoja (viď ad2), ad4 - viac miesta, ktoré nemám...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #44 kedy: 03. Máj , 2006, 14:56:53 »

a ad8 - kazdy si skratka robi radost po svojom Žmurk

Naposledy upravil rastis, : 03.05.2006 o 15:57
Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 ... 10 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.051 sekund, 23 otázok.