Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 21:30:09
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Sweep picking  (Prečítané 34764 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #60 kedy: 11. Marec , 2005, 21:30:53 »

Viem Rasťo, na čo sa Guardian pýtal, tak som aj odpovedal. :) Málokto sa vo svojej praxi dostane tam, že prejde viacerými spôsobmi, vyskúša si viac možností a rokmi zistí, čo je najlepšie. Ja som sa snažil hovoriť z praxe.
Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #61 kedy: 12. Marec , 2005, 06:50:40 »

Podla mna je to arpeggio uplne od veci a ani by som sa ho neucil.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #62 kedy: 12. Marec , 2005, 12:37:58 »

Lubo - všeobecne nemáš rád arpeggia, alebo len to, čo napísal Guardian? :) To je pre mňa len klasický rozklad Ami7, kto chce poriadne vedieť arpeggia, musí sa naučiť okrem durových a molových aj zložitejšie (mi7, 7, maj7, dim ...) a v rôznych obratoch.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #63 kedy: 15. Marec , 2005, 11:29:01 »

:yes: Pitu
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #64 kedy: 16. Marec , 2005, 21:36:32 »

Nechcem mat sproste otazky, ale co je to ten sweep, ja fakt netusim, mozno to aj poznam a neviem, ze sa to tak vola;) Precital som si to cele, mozno som to prehliadol, ale nikde som tu nenasiel co to vlastne je! Aky je rozdiel medzi arpeggiom a sweepom?
Zaznamenané
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #65 kedy: 16. Marec , 2005, 21:41:23 »

To je jasne Pitu ze mam rad sweep ale hrat arpeggio a este na G strune hrat hammer on, tak to sa mi zda dobra blbost. A mol 7 za da zahrat aj bez hamerov na kazdej strune jeden ton.
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #66 kedy: 16. Marec , 2005, 23:57:56 »

Megadave - už sa o tom tu popísalo v teórii hrania veža, tak len v skratke. Arpeggio je rozložený akord, sweeping je spôsob hrania trsátkom - keď ideš cez viac strún vždy len jeden tón na každej, tak brnkáš trsátkom len jedným smerom, vtedy nestriedaš od seba a k sebe. źubo - je to bežný spôsob hrania zložitejších rozkladov, ja mám takto všetky porobené aj vo všetkých polohách. Ami7 práveže nezahráš v rozklade na každej strune jeden tón, jedine, že by si nejaké tóny toho akordu vynechával.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #67 kedy: 17. Marec , 2005, 21:16:04 »

Pitu: Jasnee uz viem ocom je rec!!! Som netusil, ze aj hento ma nejaky nazov, noo a zase som sa naucil nieco novee:) Dik!
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #68 kedy: 18. Marec , 2005, 15:29:42 »

Pitu:Asi som blby. Tu tvoju 4.odpoved nejak nerozumiem - rastis napisal to na co som sa pytal - na smer pohybu pravej ruky pri arpeggiu s tappingom.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #69 kedy: 18. Marec , 2005, 16:23:53 »

Už mi je to jasné, myslel som, že ti ide o žavú ruku (tak teraz ber aj to, čo som tam písal) :), pravou to hraj tak, aby si to stihol.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #70 kedy: 18. Marec , 2005, 17:11:15 »

Pituuu :)
Citácia
Originally posted by rastis Pitu - ja mam pocit, ze Guardian sa pytal na pravu ruku...
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #71 kedy: 18. Marec , 2005, 17:40:07 »

Rasťo, hlboko sa ti ospravedlňujem, že som s tebou polemizoval, porozumel si Guardianovi v tejto otázke lepšie. :bowdown :)
Zaznamenané

Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #72 kedy: 07. November , 2005, 23:39:31 »

Sweeping je brnkanie trsátkom pri prechode na ďalšiu strunu v rovnakom smere, ako si brnkal predchádzajúcu strunu. Využíva sa hlavne pri rýchlych rozkladoch - keďže hráš prevažne každý tón na inej strune, nevybrnkávaš stále od seba k sebe, ale pri prechode na tenšie struny brnkáš stále od seba a smerom na hrubšie struny ideš stále brnkátkom k sebe.
Zaznamenané

Hannibal3
nováčik
*
Príspevkov: 10

« Odpoveď #73 kedy: 13. Január , 2006, 09:17:39 »

aky je rozdiel ked hram nieco sweep pickingom ako keby som to hral normalne?Huh!...okrem toho ze sweep pickingom je to zlozitejsie???
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku

guitarist

« Odpoveď #74 kedy: 13. Január , 2006, 14:25:20 »

Sweep-pickingom rýchlejšie prejdeš z jednej struny na druhú v smere brnkania, preto sa to využíva hlavne pri rozkladoch, kde máš jeden tón na jednej strune a chceš to zahrať rýchlo.
Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.08 sekund, 23 otázok.