Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 13:19:50
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: bezdrotovy system alebo kabel ???  (Prečítané 6863 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« kedy: 06. Január , 2006, 22:26:58 »

aky mate nazor na bezdrotove systemy? pouzivate to niekto?
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
vylo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 259

« Odpoveď #1 kedy: 06. Január , 2006, 22:32:42 »

no na to som aj ja zvedavy

osobne pouzivam kabel na vysielacku nemam prachy a myslim si ze je to zbytocne a podle mna to moze aj dako ublizit zvuku z gitary pretoze sa signal vedie cez dake obvody nie ako pri kabliku:)  ale povecte svoj nazor ci to urobi daco na zvuku a preco to je nevyhodne alebo vyhodne
Zaznamenané

Ja nic, ja muzikant!
Jimi Cimbala
miestny štamgast
Príspevkov: 1705

« Odpoveď #2 kedy: 06. Január , 2006, 22:46:48 »

Je to treba rozdelovat.Do maleho klubu je vysielacka zbytocnost,ale napr na velkom podiu je to skvela vec.Ja pouzivam NADY asom nadmieru spokojny.Oproti kablu nema ziadny ubytok na signale ako vo farbe,tak aj v intenzite a kvalite.Ci vsak zvolim vysielacku,alebo kabel riesim podla velkosti podia.Vseobecne mozem povedat,ze na kulturaky a viac beriem vysielacku.Do klubov kabel.
Zaznamenané

Duri112
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #3 kedy: 06. Január , 2006, 22:54:14 »

jimi - mna by zaujimalo, ze ked napr ma aj druhy gitarista alebo niekto s kapely rovnaku vysielacku a prejdete okolo seba, ci sa to nerusi?
Zaznamenané
homar
inventár podniku

« Odpoveď #4 kedy: 06. Január , 2006, 22:54:41 »

aky ma ta vysielacka dosah? a je mi jasne ze do maleho klubu je to zbytocnostB)
Zaznamenané

Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 06. Január , 2006, 23:04:38 »

HOMAR-Dosah moje vysielacky som este nezistil,pretoze ked som to skusal,tak vysielacka hrala,ale ja uz som nemohol ist dalej.Ale pri vacsich vzdialenostiach / 40-50 metrov a viac/ uz je citit opozdenie signalu.

DURI112-Pri kazdej vysielacke musi byt uvedene pasmo a frekvencia na ktorej komunikuje s prijmacom.Takze nemozu byt v kapele 2 stejne-vratane mikrofonu /handky/Niektore su preladitelne,takze ak niekomu vlezies do frekvencie,tak sa preladis a hotovo.Ja mam NADY a druhy gitarista ma AKG.Nerusime sa,ale ak by niekto v kapele chcel mikrofon,alebo nastrojovu vysielacku,ktora je nepreladitelna,tak by sme musel vyberat podla frekvencie tak,aby neprislo ku zhode s nasimi vysielackami.
Zaznamenané

Duri112
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 06. Január , 2006, 23:10:20 »

jimi-tak to je dobre...ma to zaujimalo, lebo neviem ci si postrehol, ale ked v superstar spievali tu ich pesnicku a vychadzali z radu, tak im to vraj rusilo tie druhe vysielace...to zvukar ci kto hovoril...
Zaznamenané
homar
inventár podniku

« Odpoveď #7 kedy: 06. Január , 2006, 23:12:47 »

tak tych 50 metrov je fakt dost, viac sa mozno ani vyuzit neda
Zaznamenané

brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #8 kedy: 06. Január , 2006, 23:20:48 »

necital som predosle prispevky ale na profi pristrojoch to musi byt aj viac ako 50 metrov ved napr dajaky koncert ac/dc ...angus beha jak divy a to podium ma urcite viac ako 100 m
Zaznamenané

jack_6.3
pravidelný návštevník
Príspevkov: 232

« Odpoveď #9 kedy: 06. Január , 2006, 23:56:22 »

no 100 metrov snad nie Fuuha zíram
Zaznamenané
brko
miestny štamgast
Príspevkov: 1948

« Odpoveď #10 kedy: 07. Január , 2006, 00:04:00 »

no veru aj hej kurde napr. na doningtone hrali potom hrali len bici a dakde medzi divakmi sa vystrcila taka tyc a na nej bol angus a tam si to soloval a veru bolo to dost daleko od podia ... ...
Zaznamenané

Duri112
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 07. Január , 2006, 00:08:11 »

mne hovoril kamarat, ze ked boli v PKO Jazzove dni alebo nieco taketo, tak jeden gitarista s vysielackou presiel,ako hral pomedzi divakov zo saly a vonku ci kde soloval...:)
Zaznamenané
Jimi Cimbala
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 07. Január , 2006, 00:12:54 »

No dovolim si tvrdit,ze uz som hral na naozaj velkych podiach,ale na problemy s vysielackou som nenarazil.To opozdenie bolo,ked som napr. pri zvukovej skuske na stadione zisiel z podia a isiel tak daleko,ako sa dalo.Pri tych 50 metroch  som zacal mat pocit z opozdenia,ale to nemuselo byt len vysielackou,pretoze aj sirenie zvuku ma svoj casovy priebeh,takze ked zahras na podiua pocujes sa z aparatu a odposluchov,tak je to ine nez ked hras pred podiom.Jednoduchy znamy priklad.Ked uvis blesk,tak zahrmenie az neskor a to sa svetlo blesku siri rychlostou svetla,ktorou sa radiovy signal asi nesiri.Najvrchnejsie rady vysielaciek sa cenovo pohybuju od 150000 vyzsie.Angus ma isto nieco taketo,co musi byt citit aj na dosahu.Na mojej vysielacke sa da nastavit sila signalu/vzdialenost,takze pri nastaveni na vacsiu vzdialenost by jej ani 50 a viac nemalo robit problem.Skusal som to pri nastaveni oboch hodnot na polovicu.Aj ked 100m podium.....to sa mi zda ozaj trosku vela....ale evidentne sa to da zmaknut a verim,ze aj s vysielackami pod 150000:)
Zaznamenané

Duri112
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 07. Január , 2006, 00:15:55 »

no ja som videl jednu asi za 15000? :D
Zaznamenané
jack_6.3
pravidelný návštevník
Príspevkov: 232

« Odpoveď #14 kedy: 07. Január , 2006, 15:01:43 »

to opozdenie mohlo byt sposobene iba tvojou zvdialenostou od zdroja zvuku si myslim...elektromag. vlnenie je neporovnatelne rychlejsie ako sirenie akustickeho tlaku,zvuku...

ale to 100 metrove podium by som si pozrel...asi najvacsie podium co som videl (dake video) mala na jednom koncrte pantera...to ma ale viac zaujali tie hradby aparatov a dimebag :silly:
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.094 sekund, 23 otázok.