Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #150 kedy: 24. November , 2013, 17:22:04 » |
|
a zvuk ako z kýbla Aj ty iba trolluješ! Vieš, že môj tranzistorák (a nie iba môj) nerozoznáš od lampy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #151 kedy: 24. November , 2013, 19:11:20 » |
|
Gold Lion KT66 by malo mat 125-135, neviem co myslia takym udajom. Kolko miesta je v JTM45 som este nenasiel. Pici, hadam to tam vlezie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #152 kedy: 24. November , 2013, 19:25:48 » |
|
6e či sa tam zmestia.Skúšali sme nejaké KT66 do JTM,no a bolo to nafúz,lampy tam ledva vošli-keď sme dávali šasi do krabice,tak sa elky dotýkali hornej časti škatule.No a po nastavení a zavretí krabice kúrili o poznanie viac ako 5881.Po chviľke prevádzky bola škatula vrelá .Uvažovali sme o ventilátore,ale potom sme sa na KT66 vy....i a nechali pôvodné.Ale možno hentie goldlionky sú nižšie ako tie čo sme mali k dispozícii.
A ake ste skusali? Pozrel by som rozmer, ci su lionky mensie.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubucci
|
|
« Odpoveď #153 kedy: 24. November , 2013, 19:34:14 » |
|
Gold Lion KT66 by malo mat 125-135, neviem co myslia takym udajom. Kolko miesta je v JTM45 som este nenasiel. Pici, hadam to tam vlezie.
to je celkova delka aj s nozickama, delka po osazeni je 111-121.
|
|
|
Zaznamenané
|
negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #154 kedy: 24. November , 2013, 19:35:55 » |
|
A co znamena ten dvojity udaj? Rozne lampy ci? Napr. Gold Lion som nasiel prave dva udaje, ale neviem, ci robia dve velkosti, to sa mi nezda.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
bubucci
|
|
« Odpoveď #155 kedy: 24. November , 2013, 19:43:32 » |
|
to je nejspis mozny rozdil delky te banky, asi sa jim to driv nedarilo delat presne, tak si tam nechali 10% toleranci.
|
|
|
Zaznamenané
|
negibson, lacne napodobeniny, domorobo...
|
|
|
PanTau
|
|
« Odpoveď #156 kedy: 24. November , 2013, 19:45:48 » |
|
EL34 ma 98, co je o 2 cm menej ako kt66, tak to hadam je v JTMku taka rezerva, nie?
|
|
« Posledná zmena: 24. November , 2013, 19:50:49 od PanTau »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #157 kedy: 24. November , 2013, 20:10:52 » |
|
Aj ty iba trolluješ! Vieš, že môj tranzistorák (a nie iba môj) nerozoznáš od lampy.
ako že nie na tranďák tipujem clean2 a radšej s tým nezačínaj, alebo ak chceš v utorok ťa čakáme v Leviciach v skúšobni aj s tým tvojim tranzistorom
|
|
|
Zaznamenané
|
"povedz debilovi, že je debil a neuverí ti"
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #158 kedy: 24. November , 2013, 20:50:24 » |
|
a radšej s tým nezačínaj, alebo ak chceš v utorok ťa čakáme v Leviciach v skúšobni aj s tým tvojim tranzistorom Škoda, že to je tak ďaleko. A v utorok som v Čechách, v Hradci královém. Neprídeš do BA vyskúšať? Ale asi sme O.T.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #159 kedy: 24. November , 2013, 22:03:58 » |
|
ale no ták za hodinku a pól si v LV, nejde o mňa, mám v kapele dvoch neortodoxných gitaristov, ktorý po skúsenosti s lampovým zosilovačom začali zastávať lampáše, dovtedy im bolo jedno na čo hrajú, a inak aj prerábka usmernovača na diódový je OT či nie a inak platí to každý utorok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #160 kedy: 24. November , 2013, 22:31:47 » |
|
... aj prerábka usmernovača na diódový je OT či nie ... PanTau zháňal usmerňovačku a ja som ponúkol lacnejšie a lepšie riešenie, takže to OT nebolo.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
xing
|
|
« Odpoveď #161 kedy: 25. November , 2013, 08:04:31 » |
|
mne tiez ktosi spominal, ze ked v marshall 9200 koncaku vymenil lampy od inej znacky, tak nevedel zavriet dekel Je to tak - ked mi jjaannkkoo menil elektronky tak sa nedal dat kryt Povodne tam ale boli 5881 a ja som dal 6l6.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
garde
|
|
« Odpoveď #162 kedy: 25. November , 2013, 10:01:40 » |
|
PanTau zháňal usmerňovačku a ja som ponúkol lacnejšie a lepšie riešenie, takže to OT nebolo.
radšej reaguj na toto platí to každý utorok veď čo je lepší test ako overenie v komplet kapele
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brdo prvy
|
|
« Odpoveď #163 kedy: 25. November , 2013, 12:27:59 » |
|
PanTau zháňal usmerňovačku a ja som ponúkol lacnejšie a lepšie riešenie, takže to OT nebolo.
... keby to bolo hentak izi ojebat diodami ,tak by som to spravil aj ja,nemyslis ? Lampova usmernovacka sa chova nelinearne ako diodovo odporovy usmernovac a u gitaroveho zosika neplati to co u power ampu ci hifi.Ta usmernovacka tam proste u hentoho aparatu ma vyznam a ked ju tam niekto chce ,tak nech si ju kupi.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvukár Andrej
|
|
« Odpoveď #164 kedy: 25. November , 2013, 15:51:28 » |
|
... keby to bolo hentak izi ojebat diodami ,tak by som to spravil aj ja,nemyslis ? Lampova usmernovacka sa chova nelinearne ako diodovo odporovy usmernovac a u gitaroveho zosika neplati to co u power ampu ci hifi.Ta usmernovacka tam proste u hentoho aparatu ma vyznam a ked ju tam niekto chce ,tak nech si ju kupi.
Jej charakteristika je len mierne ohnutá, myslím, že keby si ju nahradil odporom 56 Ohm, nebol by počuteľný rozdiel.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|