Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
13. November , 2024, 07:31:32
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Altostratus  (Prečítané 20267 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #60 kedy: 25. Marec , 2006, 15:45:18 »

S rytmičákom to nie je také zlé, pekne je ho počuť v celej nahrávke.

Páči sa mi, že pracuješ na sebe. Celkom fajn ukážka. Veža gitár možno, rozkladová gitara je pekná, dobre zahratá, trošku sa tam bijú asi tie dlhé tóny v melodických gitarách. Asi si ich stišoval, teraz sú menej, ale viac by pomohlo prehrať to a pohrať sa s tými dlhými tónmi (nielen vytiahnutými) , sú moc suché, surovo znejúce a podža mňa najväčšia slabina nahrávky. Inak je to fajn.
Celkový zvuk nemôžem zhodnotiť, počúvam to len na malé bedničky, ale neznie to zle. Neviem, či ale nie sú moc skomprimované bicie, zdajú sa mi už až neprirodzene nadupané a dosť syčia do uší činely, ako spomenul aj Rastis.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #61 kedy: 29. Marec , 2006, 21:34:13 »

rastis napísal:
Citácia
Sluchatka hej, ale vzdy iba na chvilocku, pretoze clovek rychlo ohluchne a na druhy den sa nestaci divit, co to porobil :).

Sluchatka su podla mna v pohode..ja robim iba so sluchadlami,nemam poriadne repro..mam sluchadla AKG K66 a na to,ze ma stali cca 1600 Sk su fakt v pohode.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #62 kedy: 17. Február , 2007, 22:46:10 »

Dlho sa tu nič neudialo, tak sem pridávam svoj prvý použiteľný pokus na Cubase.
Gitara je opäť cez Line6 Guiatr Port, na všetko som použil Cubase - v rámci možností. Sere ma, že na reprákoch to znie vcelku obstojne. Ale keď do zvukovky pichnem obyčajné walkmanové sluchátka, tak tam to znie dosť zle. Tak hodnoťte!!

http://www.soundclick.com/bands/pagemusic.cfm?bandID=664440
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #63 kedy: 17. Február , 2007, 22:53:53 »

mne to znie ako moderny iron maiden. paci sa mi to, az na ten priserny solovy zvuk ktory podivne osciluje az ma z toho rozbolel zub.  ?§!.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #64 kedy: 17. Február , 2007, 23:01:47 »

Keby si tam mal viac ako jeden song, tak by sme nevedeli, ktory mas na mysli. Preto pridavam link priamo nan:

Je to Oda na GPC pivo http://www.soundclick.com/bands/songInfo.cfm?bandID=664440&songID=5016197

Celkom sa mi pozdava melodika toho sola. Nepocujem kopak, len v uvode a ked su gulomety. Bubenik nie si, nepaci sa mi, ako si naprogramoval ride cymbal, mozno je to aj tou absenciou kopaku (ktory teraz tusim, ked som si pridal basy naplno). Sluchatka sa mi vytahovat nechce.
Zaznamenané

Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #65 kedy: 17. Február , 2007, 23:28:52 »

No ja pridam skromny nazor. Zo zaciatku sa mi to celkom pacilo. Len casom to zacala byt trosku zlepenina napadov. Skus robit viac s motivmi s napadmi rozvijat nie lepit na seba. Inak to bolo celkom prijemne. Ak by som nieco prehral tak hlavne solo. Skus vyjadrovat trosku harmoniu v sole a riadne si to nacvic aby to rytmicky neplavalo. Ale dobry zaklad tam je.  Zdravíčko
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #66 kedy: 18. Február , 2007, 14:33:47 »

MartinLM: Čo sa ti nepáči na rajde? Že ide spolu s kopákom?

Inak ja tam ten kopák počujem. Možno je to tým, že viem, kde ho mám hľadať a možno tým, že mix urobený na mojich PC bedničkách môže na iných reprákoch znieť úplne inak. Na to, aby znel všade rovnako, by som asi potreboval kvalitné monitory....
« Posledná zmena: 18. Február , 2007, 15:07:27 od Altostratus » Zaznamenané

vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #67 kedy: 18. Február , 2007, 16:12:54 »

mne sa to celkom pacilo,myslim po melodickej stranke. Mam rad takyto druh hudby...no a teraz,co sa mi nepacilo :)

Asi nemas este velke skusenosti s nahravanim,zvukovo to neznie dobre. V prvom rade by som si zohnal lepsiu biciu sadu,lebo tato sa mi zvukovo vobec nepaci. Rytmicak je velmi divny a kopak vobec nepocut. Neviem,ci to takto hra original,alebo si to nejako equalizoval,ale vysledok je zly. Nahravka celkovo je frekvencne nevyvazena. Podla mna ma vela basov a malo stredov. A skusal by som pracovat aj s reverbom. Hlavne,co sa bicich tyka. Ale casom,ked toho spravis viac,postupne sa to bude podla mna zlepsovat. Hlavne,ked nahravas,mixujes,efektujes...tak si vyber nejaku referencnu nahravku,ktora sa ti paci a snaz sa priblizit tomu zvukovo. Aj ked sa to mnohokrat neda,to viem z vlastnej skusenosti,ale aspon sa na tom naucis pracovat s EQ,efektami a podobne. A este ta solo gitara znela divne. Neviem,ci si tam dal chorus alebo nieco take,ale nie moc pekny zvuk.

Vela zdaru v dalsej praci Žmurk
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #68 kedy: 18. Február , 2007, 16:39:47 »

S tou sólovkou je to tak - nahral som sólo a začal som na neho hľadať nejaký vhodný delay. Tak som sa najprv preklikával defaultnými presetmi. Medzi nimi som našiel jeden, ktorý znel fakt divne, ani by do toho človek nepovedal, že to je delay, skôr to znelo ako flanger+reverb. Trochu som tam toho pomenil a toto z toho vzniklo. Mne sa to, naopak, páči. Ten pôvodný preset znel oveľa divnejšie.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #69 kedy: 18. Február , 2007, 17:16:39 »

Po melodickej stranke to je celkom fajn, sa mi to paci Alto. Trosku docvicit a zahrat presnejsie a je to OK. :)
Treba trochen docibrit vyraz sklatby a urcite aj sound, ale to je okrajovo.
Zaznamenané
Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #70 kedy: 18. Február , 2007, 17:47:54 »

Inak kľudne ma za ten zvuk dodrbávajte a hlavne povedzte, čo s ním.
Keď Karpat Horký povie, že je to nepresné, tak je jasné, čo s tým - cvičiť.

Ak sa vám nepáči zvuk, aranž, mix a pod, tak by som rád počul, ako to vylepšiť.
Zaznamenané

vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #71 kedy: 18. Február , 2007, 23:35:51 »

Ako to vylepsit? No tak je viac moznosti...ja som to robil tak,ze vzdy som si vybral nejaku nahravku,ktora sa mi zvukovo paci a snazil som sa tomu priblizit. Proste zober si napriklad rytmicak. Drbni na to equalizer a snaz sa nastavit ten zvuk tak,aby hral podobne,ako v tej nahravke. Niekedy sa to vobec neda,pretoze ten sampel moze byt zvukovo uplne iny a vtedy ti ziadny EQ nepomoze...potom si treba zohnat inu biciu sadu. Ale aj tak,aspon sa naucis najst tie vhodne frekvencie,pre ten ktory nastroj. A jedna dost dolezita vec :)...ak chces,aby tvoja nahravka znela dobre,urcite to nespravis s nejakymi repracikmi,ktore sa predavaju k pc. Ja na tvojom mieste by som investoval do sluchadiel. za cca 2 litre kupis v pohode sluchadla,kde uz budes toho pocut o dost viac,ako na nejakych reprakoch s priemerom 10cm :)
Zaznamenané
opossum
stály hosť
Príspevkov: 1039

píš jako očuješ, hraj jako očuješ!

« Odpoveď #72 kedy: 19. Február , 2007, 09:50:35 »

Alto
nemôžeš dať tú ukážku priamo sem? nemám chuť sa registrovať na toľkých stránkach...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #73 kedy: 19. Február , 2007, 09:52:16 »

Alto> neregistrovani su ukazku zo soundclick stiahnut nemozu, mozu len streamovat. Skus to tam nejako nastavit, ci nahodou.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast

« Odpoveď #74 kedy: 19. Február , 2007, 09:58:51 »

Skúste, už by to tak mohlo byť. Keď som sa odlogoval zo soundclicku a anonymne klikol na link z fóra, ponúklo mi to aj download.

BTW, link zdes: http://www.soundclick.com/bands/songInfo.cfm?bandID=664440&songID=5016197

EDIT:
Aha, tak nie...

EDIT 2:
Tak to vyzerá, že sa to ani nedá...uvoľnil som všetky práva a licencie, ale aj tak to pred downloadom pýta login. Na fórum som to neuploadoval, lebo 1. súbor bol väčší ako povolených 3,5 MB
                                        2. Už sme videli, že ukážky sa strácajú
                                        3. Nemám prístup na naše ftp

Martin LM: Prosím ťa, teraz to nemám ako urobiť, ale ak sa ti chce, mohol by si stiahnuť MP3 zo soundclicku a hodtiť ju na ftp? V robote máme nejaký brutálny firewall, ktorý mi neumožňuje ani len upload obrázkov do fóra.
« Posledná zmena: 19. Február , 2007, 10:07:08 od Altostratus » Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.098 sekund, 22 otázok.