ja som tiež kedysi skúšal prepražcovávať a brúsiť pražce na jolanách kt už boli skoro mrtve
aj na yamahe eg112 som to asi 3x robil ,
ale keby to idem robiť prvý krát tak jedine na gitare kt by som mohol pokaziť keby sa niečo nevydarí :D alebo ked už tak , tak brúsiť viacej krát po sebe a jemnejšie :D takzvane KUSTOM :D treba si fakt dávať pozor na rádius hmatníka kt. je hore iný ako dole ....
nájsť si tie jamy pomocou fixky a snažiť sa rovnomerne odoberať z celej plochy hmatníka , radčej 2-3x brusiť než raz a moc ..
neviem či je tiež dobré si to kontrolovať tie jamy na pražcoch niekedy to nevadí a niekedy hej ... treba tiež si pozrieť či máme krk rovný ako lata alebo či má niekde zakrivenei podla toho sa tiež tie pražce inak opotrebúvajú ....
čiže neni rovné ako rovné ,
krk je inak ohnutý so strunami ako bez strún , treba si dávať na to pozor, pri starších gitarách sú vždy viacej zodraté pražce od nuláku a pri krkovom snímači sú málo zodraté,
čiže stade som vždy musel zbrúsiť viacej a potom samozrejme ostali pražce vo vyšších polohách ako kvádre :D
a tie som pilníkom ručne zbusoval rovným pohybom pilníka k sebe po tej celej dlžke pražca , ako keby ste šúpali z uhorky vrchnú šupku :D :D
a prepražcovanie je tiež dosť komplikované treba mať na to tie špeci kliešte kt. sa dajú vyrobiť zo starých kliešti len ich treba zbruiť uplne na tenko ... ked sa už pražce vytrhnú treba nové pražce dobre prilepiť a gumenným kladivom zatlct a potom aj tak obrusiť...