Dovolte sa aj mne zapojit do tejto diskusie...pekne poporiadku.Vsetci v CA sme ""vyrastli"" na DT/LTE.Samozrejme,napr.klavirista je aj vazny posluchac(hrac)klasickej hudby a bolo by nemiestne poznamenat,ze hudba,ktora mu povedala ""HELLO"" bola DT.Osobne sa musim priznat,ze nebyt DT(resp.Mike Portnoya),dnes by som asi sedel za PC,a programoval na Delphi
a urcite by som nestudoval drums(ale zrejme informatiku,alebo nieco podobne:).Preto je 100%pravdivy fakt,ze sme ovplivneny(resp.nasli sme inspiraciu NAJMA v DT).Ale tvrdit,ze je vsetko zkopirovane je nezmysel,uz len preto,ze keby sme hrali a komponovali tak isto ako DT,zrejme by sme tu neboli:)Dovolim si tvrdit,ze kazdny z nas pozna kazdy song od DT naspamat,kazde solo,kazdy ""stek""jeho nastroja(no,uz aj nejake tie chybicky:)-napr.vsimli ste si(majitelia DVD LSFNY)ze pocas Petrucciho prveho sola v Beyond This Life mu za hlavou preleti Mikeov mrmel? :)Snazime sa vsak DT brat najma ako skolu po technickej stranke(a je to nesmierne uzitocna skola:)Osobne sa v poslednej dobe snazim ""nasavat"" prvky Wecklovej hry(BTW,12.4.idem do Prahy na Dave Weckl's Band,heh,to sa fakt tesim!)a aplikovat ich do mojej.Kazdy hudobnik,kazdy jeden,vyrastal na niecom-a podla toho aj vyzera jeho hra.Je jasne,ze prva kapela ktora napadne toho kto pocuva TFJ je DT(pokial ho pozna),ale skor som zato,aby nasa tvorba znela ako DT,ako aby povedali:""aha,to je styl ako I.M.T.NAME, alebo NO SMILE).Je uz potom druha vec kolko osobneho vkladu sa do toho da.V nasom pripade sa snazime ist co najprirodzenejsie z nasho vnutra a verim,ze o nejaky cas sa vykristalizuje aj nas hud.styl.Hrame spolu(vsetci spolu;pretoze ja a Lubos uz asi 2roky),no,aby som to neprehnal,3mesiace(z toho asi 3x sme mali skusku-na jednej vznikol TFJ,a na ostatnych sa pracovalo na novych songoch).Dovodom je ten,ze ja studujem v BB,Lubos v ZA,a Ono v Brne,CR.Ale pracujeme na tom,aby sme sa vidali castejsie.Chyba nam taktiez basak,ale verime,ze sa cokoro niekto ozve(ak o niekom viete,dajte mu vediet,please)Takze,prosime,dajte nam cas!My si uvedomujeme ovplivnenost nasho myslenia,ale hovori sa:Jablko nepadne daleko od stromu...to ale neznamena,ze nemoze byt krasne,zdrave a chutne...