Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
13. November , 2024, 11:39:46
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Clesta Arte - The first jam  (Prečítané 19736 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 21. Marec , 2004, 19:33:20 »

Guitman: Dakujeme za podporu. Aj link, aj toto forum, kde sa mozme zviditelnit! THX A LOT
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #16 kedy: 21. Marec , 2004, 19:57:10 »

Som rád, že sa tu našli ďalší žudia, čo poctivo cvičia, muzička je vežmi príjemná, dobre zahratá, držím palce.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #17 kedy: 21. Marec , 2004, 20:25:37 »

...THX... [keep on drumming]
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast
Príspevkov: 1986

guitman

« Odpoveď #18 kedy: 23. Marec , 2004, 12:55:49 »

Duri: nie je za čo.Čo môžem pomôžem moje aktivity na nete maju cca 8ročnú históriu tak viem čo kde a ako.A ste ma fakt inšpirovali...
Zaznamenané

tatko fóra
Lubo
stály hosť
Príspevkov: 908

-- JAZZ --

« Odpoveď #19 kedy: 23. Marec , 2004, 20:16:03 »

Diky moc fseci.[...keep practicing guitar :-)...]
Zaznamenané

mrtWosh
okukávač

Príspevkov: 0

bassociopath

« Odpoveď #20 kedy: 25. Marec , 2004, 17:14:40 »

prichádzam ako čierny lucifer. nedá mi to, keď vidím, ako niekoho vychvažujú, musím nájsť zápor. keď som tú vec počul u guitmana, skoro som sa posadil na riť a sr:D 100 kilové h:D . zahraté naozaj skvele. len neviem, prečo sa mi zdalo, že som už každú melódiu počul. možno keby sa do toho vložilo viac osobného (nie len to zdreamované) a čosi, ťažko to povedať... originálne? inak ako DT revival by ste sa určite uchytili.
samozrejme kritika je vítaná len Mato trošku ten slovník :no:
Zaznamenané
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #21 kedy: 25. Marec , 2004, 21:56:22 »

Som rad,ze niekto konecne aj kritizuje.Aj ked suhlasim ze ten vplyv dreamov je tam ale zasa nemozes tvrdit ze si kazdu melodiu pocul a ze je to cele skopcene,lebo to je kalerab. A riaden. Ale diky za nazor, akceptujem ho.
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #22 kedy: 25. Marec , 2004, 22:16:42 »

ked chces kritiku :D nech sa paci: podla mna hrate moc pomaly :) nieze by som to zahral lepsie, to by som si netrufol alr podla mna je to pomale :)
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast

guitman

« Odpoveď #23 kedy: 26. Marec , 2004, 07:33:54 »

Keď kritika tak riadna, ale nie no s tou melódiou je to ťažké. Vidno,že CA je ovplyvnení DT/LTE, ale dalo by sa polemizovať.Keďže teória nie je zatiaž moja parketa poďža mňa ide len o použitie stupníc a postupov. Keď niečo stvorím v Harmonickej molovej tak nech sa snažím ako chcem bude to znieť Malsteenovsky myslím melódiu o rýchlosťi :o) v tomto prípade nehovorím.(práve na niečom pracujem a znie to tak...a bol to moj nápad...) Takže ak chcem niečo originálne musím tvoriť v nejakej šialenej stupnici ktorú nikto nepoužíva alebo proste vymýšžať vlastné postupy.Inak to nevidím v tom je práve originalita na druhej strane vždy je niekto niekým ovplyvnený, ale ide aj svojou cestou. Ešte som nepučul kapelu ktorá nepočúva iné kapely a hrá svojský štýl nikým neovplyvnený ...Ide tu hlavne o to, že chlapci z Clesta Arte nejdú tou nechutnou cestou akou sa vydali nemenované slovenské kapelky zo štýlom moderne nazvaným komerčný. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Takže radšej 30 revivalových kapiel ako 1 komerčné lekno stúpajúce až tam...
Zaznamenané

tatko fóra
Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #24 kedy: 26. Marec , 2004, 10:08:18 »

No jasne.Ved o to ide.Ide aj o tu harmonicku stranku veci ako vravel Guitman ale aj o zvukovu.Ked pouzivas zvuky ako DT tak to bude zniet ako DT.Robi to hlave ten klaves.Tie sola.Na gitare sa so zvukmi az tak polemizovat neda.Ale na klavese ich milion.Inak kazdy do istej miey kopiruje.Napr DT vrvia ze ich tvorba je Pink Floyd,Rush,Metallica,Yes len vedia zamaskovat inspiraciu.Malmsteen zasa odkukava za klasiky a hojne.Ale Steve Vai je uplny mongol.Ten neviem kde bere tie napady.Aj Satriany je fajn aj jeho gitarova hra ma az tak keohurila.Ale mozno nemam tu spravnu nahravku.Moc toho od neho nemam.
Zaznamenané

Lubo
stály hosť

-- JAZZ --

« Odpoveď #25 kedy: 26. Marec , 2004, 10:11:21 »

Inak este k tym stupniciam.Napriklad ten prvy riff z The First Jam je z velkej casti v Lydickej tonine a aj tak ma podobnu naladu ako zaciatok Erotomanie od DT.A pritom Erotomania je taka volaka chromaticka.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #26 kedy: 26. Marec , 2004, 10:56:09 »

vsimnite si, ze tato tema ma viac ohlasov ako tema Dream Theater :D
Zaznamenané

Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 26. Marec , 2004, 18:54:31 »

Dovolte sa aj mne zapojit do tejto diskusie...pekne poporiadku.Vsetci v CA sme ""vyrastli"" na DT/LTE.Samozrejme,napr.klavirista je aj vazny posluchac(hrac)klasickej hudby a bolo by nemiestne poznamenat,ze hudba,ktora mu povedala ""HELLO"" bola DT.Osobne sa musim priznat,ze nebyt DT(resp.Mike Portnoya),dnes by som asi sedel za PC,a programoval na Delphi :) a urcite by som nestudoval drums(ale zrejme informatiku,alebo nieco podobne:).Preto je 100%pravdivy fakt,ze sme ovplivneny(resp.nasli sme inspiraciu NAJMA v DT).Ale tvrdit,ze je vsetko zkopirovane je nezmysel,uz len preto,ze keby sme hrali a komponovali tak isto ako DT,zrejme by sme tu neboli:)Dovolim si tvrdit,ze kazdny z nas pozna kazdy song od DT naspamat,kazde solo,kazdy ""stek""jeho nastroja(no,uz aj nejake tie chybicky:)-napr.vsimli ste si(majitelia DVD LSFNY)ze pocas Petrucciho prveho sola v Beyond This Life mu za hlavou preleti Mikeov mrmel? :)Snazime sa vsak DT brat najma ako skolu po technickej stranke(a je to nesmierne uzitocna skola:)Osobne sa v poslednej dobe snazim ""nasavat"" prvky Wecklovej hry(BTW,12.4.idem do Prahy na Dave Weckl's Band,heh,to sa fakt tesim!)a aplikovat ich do mojej.Kazdy hudobnik,kazdy jeden,vyrastal na niecom-a podla toho aj vyzera jeho hra.Je jasne,ze prva kapela ktora napadne toho kto pocuva TFJ je DT(pokial ho pozna),ale skor som zato,aby nasa tvorba znela ako DT,ako aby povedali:""aha,to je styl ako I.M.T.NAME, alebo NO SMILE).Je uz potom druha vec kolko osobneho vkladu sa do toho da.V nasom pripade sa snazime ist co najprirodzenejsie z nasho vnutra a verim,ze o nejaky cas sa vykristalizuje aj nas hud.styl.Hrame spolu(vsetci spolu;pretoze ja a Lubos uz asi 2roky),no,aby som to neprehnal,3mesiace(z toho asi 3x sme mali skusku-na jednej vznikol TFJ,a na ostatnych sa pracovalo na novych songoch).Dovodom je ten,ze ja studujem v BB,Lubos v ZA,a Ono v Brne,CR.Ale pracujeme na tom,aby sme sa vidali castejsie.Chyba nam taktiez basak,ale verime,ze sa cokoro niekto ozve(ak o niekom viete,dajte mu vediet,please)Takze,prosime,dajte nam cas!My si uvedomujeme ovplivnenost nasho myslenia,ale hovori sa:Jablko nepadne daleko od stromu...to ale neznamena,ze nemoze byt krasne,zdrave a chutne...
Zaznamenané
guitman
otec
miestny štamgast

guitman

« Odpoveď #28 kedy: 27. Marec , 2004, 11:40:52 »

duri vsimol si si v akom fóre si dovol nám aby sme Vás kritizovali a prejavili názor.Súhlasím s tebou je to tak ako hovoríš.Nebiť petrucciho tak gitara visí na klinci(nie že by nevisela) a už ju nezvesím a teraz nic iné nerobím len sledujem fórum,cvicím a snazím sa vdaka vám aj komponovať.
Zaznamenané

tatko fóra
Hosť
« Odpoveď #29 kedy: 27. Marec , 2004, 12:44:02 »

Ale ja som rad, ze sa tu aj zdravo kritizuje.Nemam proti tomu nic, a ak moj prispevok vyznel trochu pohorsene,pardon.Len som chcel objasnit situaciu.Som vdacny za KAZDY nazor [...keep on drumming...]
Zaznamenané
Strán: 1 [2] 3 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.105 sekund, 22 otázok.