Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
23. November , 2024, 15:30:57
Strán: 1 [2]  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: nastavenie výšky strún  (Prečítané 6910 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 09. Máj , 2005, 22:17:59 »

pcmca - uz sa to tu spominalo viacej razy. Jednoznacne nasadene a naladene struny. Bez toho nevidis, co stelujes... Nastavujes podla toho, ako je krk prehnuty. Bez strun je prehnuty uplne inac, pripadne vobec.
Zaznamenané
pcmca
nováčik
*
Príspevkov: 36

« Odpoveď #16 kedy: 10. Máj , 2005, 09:01:55 »

aha dik
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #17 kedy: 07. September , 2012, 12:03:38 »

Zdravím. Robil som komplet generálku na Epi Dot Cherry. Ladenie oktáv som zvládol aj krk by mal byť v poriadku. Len teraz neviem aká bude ideálna výška snímačov. Krkový má počutelne vyššiu hlasitosť tak kto má s tým skúsenosti ako to ideálne nastaviť. Tak isto sa mi zdá, že problém so sustainom najviac pri power E kedy je sustain taký prerušovaný a nie je jednoliaty.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #18 kedy: 07. September , 2012, 14:14:03 »

Zdravím. Robil som komplet generálku na Epi Dot Cherry. Ladenie oktáv som zvládol aj krk by mal byť v poriadku. Len teraz neviem aká bude ideálna výška snímačov. Krkový má počutelne vyššiu hlasitosť tak kto má s tým skúsenosti ako to ideálne nastaviť. Tak isto sa mi zdá, že problém so sustainom najviac pri power E kedy je sustain taký prerušovaný a nie je jednoliaty.

ked krkovy hra hlasitejsie, ako kobylovy, tak ho daj nizsie tak, aby mali hlasitost vyrovnanu... inak prerusovany a jednoliaty sustain - take pocujem prvy krat...
Zaznamenané
Gimli489
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #19 kedy: 07. September , 2012, 14:36:16 »

Lepšie povedané, že sa chveje ten tón...
Zaznamenané
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13059

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #20 kedy: 04. Október , 2012, 17:22:34 »

Akurat riesim, resp. hram sa s nastavovanim krku a kamenov.

Na Musicmane uz dlhsie riesim problem ako spravit to, aby sa na nej hralo tuhsie. Tazko sa to vysvetluje, ale mozno ste niektori zazili ten pocit, ze chytite barsjaku gitaru a hra sa vam na nej makko (alebo tvrdsie, tuho), hoc ma trebars 10tky (v eckovom ladeni) a rovnaku menzuru ako ina gitara, na ktorej sa vam hra tuhsie (alebo maksie, struny ako blato).

Prisiel som na to, ze hrubkou strun to nebude. Tak som sa v tom zacal vrtat a dosiel som k zaveru, ze ak povolite krk (vznikne obluk od tela gitaristu, cize luk) a kamene na kobylke nastavite ( samozrejme podla pravidiel ako radius a pod.) nizsie, tak tuto spominanu tuhost docielite. A takisto naopak.

Jednoduchy zaver: Je velky rozdiel, ci nastavite krk do obluku a date nizsie kamene na kobylke alebo nastavite rovny krk a kamene vyssie. Aj ked sa to nezda (pretoze struny si zachovaju pri oboch nastaveniach logicky rovnaky action), ale rozdiel je HRATELNE a urcite aj zvukovo kua velky. Mam to odskusane.

Mozno ste to niektori vedeli/viete, ja som sa docela milo prekvapil. :)

Na zdravie!
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #21 kedy: 04. Október , 2012, 17:43:42 »

musicman su dobre vychytane gitary. ale mnoho inych, aj znackovych, je idealne hratelna tak v jednom nastaveni, nezriedka aj celkom kompromisnom, takze nejake laborovanie, ako tu spominas, u nich nehrozi.

Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #22 kedy: 04. Október , 2012, 17:47:20 »

som myslel ze ak nastavis luk a das kamene nizsie tak by to praveze tuhsie byt nemalo kedze krk ma vacsiu volu a cim je naopak rovnejsi tym tuhsia bude struna nie?
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #23 kedy: 04. Október , 2012, 17:49:42 »

musicman su dobre vychytane gitary. ale mnoho inych, aj znackovych, je idealne hratelna tak v jednom nastaveni, nezriedka aj celkom kompromisnom, takze nejake laborovanie, ako tu spominas, u nich nehrozi.

Mam doma dve gitary (squier a schecter) od kamosa "na hranie sa" (rozumej dal mi ich nastavit) a pocitil som to aj na nich. :) Da sa spravit hnusny squier, na ktorom sa bude az nechutne makko hrat (rovny krk a vyssie kamene) a naopak velmi dobry squier, ktory bude mat velmi dobry atak a pri j*ebnuti do strun budes nadseny (obluk a kamene nizsie).
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #24 kedy: 04. Október , 2012, 17:51:11 »

som myslel ze ak nastavis luk a das kamene nizsie tak by to praveze tuhsie byt nemalo kedze krk ma vacsiu volu a cim je naopak rovnejsi tym tuhsia bude struna nie?
Ja som si to tiez myslel. Zato som mal vacsinu krkov rovnych a relativne napicu sa mi hralo, aj ked dohmat a ostatok som mal nastaveny spickovo. A taktiez som prisiel na to, ze nemam rad radius pod 12"  Bavím sa skvele
« Posledná zmena: 04. Október , 2012, 17:51:49 od Branko » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #25 kedy: 04. Október , 2012, 17:52:05 »

Mam doma dve gitary (squier a schecter) od kamosa "na hranie sa" (rozumej dal mi ich nastavit) a pocitil som to aj na nich. :) Da sa spravit hnusny squier, na ktorom sa bude az nechutne makko hrat (rovny krk a vyssie kamene) a naopak velmi dobry squier, ktory bude mat velmi dobry atak a pri j*ebnuti do strun budes nadseny (obluk a kamene nizsie).

vyzera, ze take veci ako nizucky dohmat ty asi nerisis. ci ?
Zaznamenané
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #26 kedy: 04. Október , 2012, 17:53:09 »

vyzera, ze take veci ako nizucky dohmat ty asi nerisis. ci ?
Dohmat mam stale rovnaky pri oboch moznostiach. A to je ten paradox, ze furt sa mi inak hra. :)
Zaznamenané

Strán: 1 [2]  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.03 sekund, 22 otázok.