Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
03. December , 2024, 00:44:41
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Aktívne alebo pasí­vne sní­mače?  (Prečítané 23187 krát)
0 užívateľov a 11 Hostí prehliada túto tému.
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« kedy: 10. Február , 2005, 09:33:04 »

Chcem svoje sériové Ibanez sní­mače vymeniť za nové. Rozmýšžamam nad aktívnymi od SBS (keď ich už tožko chválite), aký je rozdiel medzi aktí­vnymi a pasí­vnymi?
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 10. Február , 2005, 12:46:55 »

rady - vlastna mat Ti nerozumie, pis bez diakritiky alebo si spravne nastav co treba...
Zaznamenané
frakos
stály hosť
Príspevkov: 1380

« Odpoveď #2 kedy: 10. Február , 2005, 12:53:01 »

preklad "rady-ho" prispevku: Chcem svoje seriove Ibanez snimace vymenit za nove. Rozmyslam nad aktivnymi od SBS (kedze ich tolko chvalite), aky je rozdiel medzi aktivnymi a pasivnymi? :) hocikedy, aj nabuduce a to vsetko celkom zadarmo!
Zaznamenané

frakos
stály hosť

« Odpoveď #3 kedy: 10. Február , 2005, 13:41:54 »

ja mam tiez od SBS! vsetky 3 HB v tvare singlu(kazdy je iny typ), ale pasivne. mam ich rad, oproti ""sikmim"", ktore som mal, to je velky rozdiel. Keby som kupoval este raz, kupim uz len dva z nich konkretne G1SHO55 - ten mam v strede, pouzivam na solo a G1SHO40 ten mam pri kobyle na beglajt.... mam este typ G1SHW40 ten mam pri krku, zatial sa mi ho nepodarilo uplatnit... pasivny snimac je klasicky(jadro+navinuty drot). aktivny=pasivny snimac+nejaky zosilnovac, potrebuje bateriu a teda z neho ide silnejsi signal. ak trepem, isto ma niektora z tunajsich mega-staar opravi :)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #4 kedy: 10. Február , 2005, 13:46:03 »

aktivne snimace dokazu odstranit napriklad problemy s kapacitou pri dlhych kabloch.
Zaznamenané

MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #5 kedy: 10. Február , 2005, 13:47:04 »

aktivny snimac nemusi mat zakonite silnejsi signal ako klasicky pasivny, ale signal aj zvuk ma inu charakteristiku. Co je lepsie? No na to odpoved neexistuje...:)
Zaznamenané

rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #6 kedy: 10. Február , 2005, 13:52:19 »

Prave rozdiel vo zvuku ma zaujima. A moze aktivny snimac fungovat aj ako pasivny? Netreba na to nejaky prepinac?
Zaznamenané
kubo
okukávač

Príspevkov: 0

« Odpoveď #7 kedy: 10. Február , 2005, 14:05:37 »

tak ako pisal MartinLM najvacsia vyhoda je s kapacitou pri dlhych kabloch - nestracaju sa vyssie frekvencie. jo a este nezvyknu brumiet ani single, a nie su take nachylne na ruchy z vonkajsieho prostredia. na druhej strane maju taky ""svoj"" zvuk, ktory sa nemusi kazdemu pacit. rady: aktivny snimac nemoze fungovat ako pasivny, pretoze ak by si odpojil ten predzosilovac co je v aktivnych snimacoch (spravil by si z neho pasivny) tak by z neho isiel strasne slabucky signal. konstrukcia aktivnych snimacov je ze maju na jadre navinutych menej zavitov a signal potrebuje na zosilnenie ""linearny booster"", ktory zvuk neskresli len zosilni. tym ze je na jadre menej zavitov ma vraj takyto snimac sirsi frekvencny rozsah a vacsiu dynamiku.
Zaznamenané
frakos
stály hosť

« Odpoveď #8 kedy: 10. Február , 2005, 14:11:32 »

niekde je tu recenzia gitary osadenej sbs akt. snimacmi, ktora mala v case skusky slabu bateriu a podla recenzenta to bolo dost o nicom. toto som nasiel na webs of sbs: Aktivní snímače Electrosonic SBS jsou dvoucívkové snímače se zabudovaným nízkošumovým a nízkoodběrovým předzesilovačem uvnitř snímače, napájeným z 9V baterie, u které je životnost na jeden snímač až 2800 hodin! Zvuk je patřičně zesílený a korigovaný na určitý charakter. Toto řešení má výhodu v tom, že na výsledný zvuk nástroje nemá vliv kabel a vstupní impedance zařízení, kam je nástroj připojený. Na kabel se téměř nenaindukuje parazitní rušení sítě a délka kabelu může být až 30m. U většiny aktivních snímačů je možná volba zvukové barvy na spodku snímače a to buď na pevno zkratovátkem nebo připojením ovládacích vývodů na přepínač např. "pusch-pull" na potenciometru, čím se značně rozšíří zvuková variabilita nástroje.
Zaznamenané

kubo
okukávač

« Odpoveď #9 kedy: 10. Február , 2005, 15:04:04 »

jj to s tou slabou baterkou je pravda. mne tiez minule zacala odchadzat a ten zvuk bol priserny nedalo sa na to vobec hrat. po vymene baterky znova krasny tahavy, hutny, ostry, konkretny zvuk.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #10 kedy: 10. Február , 2005, 16:47:15 »

To s kapacitou je pravda, ale to ze aktivny singel nebrumy je blbost. Jedine humbucker v tvare singla nebude brumiet. Vyrabaju sa obe varianty. Zasadny rozdiel medzi pasivnym a aktivnym snimacom neexistuje. Len taky, ze aktivny treba napajat...... :)) Farba aktivnych snimacov EMG89, EMG85, EMG81 (ktore som mal moznost skusat) bola idealna, vzdy podla toho, ktory do akej muziky treba. Tieto snimace hrali mozno trochu dokonalejsie oproti pasivnym. Hralo sa na nich velmi lahko. Minus som nenasiel. Iba fakt, ze pri pasivnych snimacoch je viac pocut kto vie hrat na gitare a kto nie. ha ha ha
Zaznamenané
kubo
okukávač

« Odpoveď #11 kedy: 10. Február , 2005, 19:24:28 »

""ale to ze aktivny singel nebrumy je blbost"" nie je to blbost Si píš!!! zo stranky EMG (aktivne snimace) jeden z ich typov singlov: The EMG-SA combines the attributes of the early Strat* sound but with an added midrange response and higher output. It's ""bell-like"" ringing harmonics and increased sustain give the SA greater versatility than normally found in single-coil pickups. A single Alnico bar magnet delivers classic overdrive with a smooth midrange distortion, while still retaining the familiar high-end of a single-coil pickup. The internal preamp rejects every bit of hum and buzz for noiseless operation. The EMG-SA is available individually or as a preassembled set with volume and tone controls, five-position switch which is all ready to mount onto your pickguard. Only three connections are necessary to complete the assembly. Or, you can choose one of the ready to mount Pro-Series Custom systems. a takisto je blbost ze nebude brumiet iba HB v tvare S. existuju single, ktore maju druhu ""parazitnu"" cievku, ktora je tam len na odrusenie brumu
Zaznamenané
frakos
stály hosť

« Odpoveď #12 kedy: 11. Február , 2005, 09:40:15 »

ako to je, ked treba vymenit bateriu a mas akt. snimace na gitke s ochranym krytom? Treba zakazdym zhodit struny a kryt, vymenit baterku a potom zas vsetko hodit spet??? To by sa mi nepacilo, ci je to inak riesene? To by asi aj drevo dost trpelo, stale zatacane a vytacane sroby.....
Zaznamenané

rady
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 11. Február , 2005, 09:42:27 »

kubo: mas kopiu emg81 od sbs, ze? ako to hra, co si mal pred tym? ja mam teraz korejske seriovky ibanez ah3/ah4 (gitara ibanez axs32), nie su uplne zle, lepsie ako powersoundy na viacerych typoch ibaneziek, ale aj tak... mas menene oba snimace?
Zaznamenané
kubo
okukávač

« Odpoveď #14 kedy: 11. Február , 2005, 10:42:52 »

frakos: no ja mam baterku pod tym krytom kde su potenciometre a prepinac na snimace na zadnej strane gitary. takze len dam dole ten kryt vymenim baterku a je to :) baterka tam vydrzi pomerne dlho takze zase to nerobim casto. rady: jj presne tak EMG81 od SBS. hra to super. ale treba pocut nemusi sa to kazdemu pacit. predtym som mal obycajne seriove snimace. mam Epi SG takze nejake korejske ale nic moc to nehralo. zatial mam len pri kobylke ale chystam sa dat aj ku krku ale tam dam EMG85.
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.092 sekund, 23 otázok.