Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
01. November , 2024, 08:33:39
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Ladime gitary dobre, alebo si to len myslime?  (Prečítané 22741 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #30 kedy: 07. August , 2006, 14:02:43 »

vzdy som si myslel, ze acko ma proste 440Hz, ci kolko, o oktavu vyssie je zase 880 a ten rozdiel je jednoducho matematicky rozdeleny na 12 a to su jednoducho frekvencie jednotlivich tonov... tak to zahra syntak a basta... gtara ma trosku problem, to je fakt... ale aj tak je vecsi problem naladit klavir: klára králová hrala na klavíri
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
damiandch
pravidelný návštevník
Príspevkov: 214

« Odpoveď #31 kedy: 10. September , 2006, 17:47:49 »

Ja to ladim ako rastis. Pripadne ladickou a doladim podla potreby mojich usi. Inak ako bola rec o tych haluskach ze sa cloveku zda ze mu vsetko neladi a tak... to sa stava aj mne, vtedy pomoze nechat gitaru napokoji chvilu nech si aj usi oddychnu Žmurk
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #32 kedy: 11. September , 2006, 10:54:45 »

no aj ja mam stavy, ze naladim gitaru podla ladicky, potom flazolety ...zahram akord a hruza :blink: :sick: ha ha ha
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #33 kedy: 11. September , 2006, 11:08:29 »

Ja stale neviem pekne naladit hrubu E strunu, niekedy aj A. Mam pocit, ze v tych frekvenciach mi ucho pri ladeni nefunguje.

Najlepsie vyslekdy dosahujem, ked ju ladim flazoletom na 5. prazci v suzvuku s prazdnou tenkou e strunou na skreslenom zvuku. Potom ked je podladena ci nadladena, tak sa vytvaraju vo zvuku akesi \"interferencie\" a zhruba to ladi vtedy, ked z toho suzvuku vymiznu. Tento princip sa snazim pouzivat pri ladeni vsetkych strun.

rastis napísal:
Citácia
Ladim zasadne na full skreslenie. Flazolety hram v 2-zvukoch, aby som pocul zachvevy. Akordy kontrolujem tiez v plnom skresleni, lebo vtedy pocut najviac, ci zneju cisto bez zachvevov.

Toto su tie zachvevy?
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #34 kedy: 11. September , 2006, 11:22:03 »

Hej
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #35 kedy: 22. September , 2006, 18:30:29 »

Zahram flazolet nad 5. prazcom na h strune a potom ton na 19. prazci na e strune, tieto tony by mali sediet, nesedia, ale zachvavy moc nepocut. Nad 7. a 14 prazcom uz ich pocut lepsie. Je to dobry ukazovatel, podla ktoreho naladit oktavy?
Zaznamenané

midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #36 kedy: 22. September , 2006, 19:15:51 »

Najlepsie je pouzit kvalitnu chromaticku ladicku, ale da sa aj tak. Ale pozor, podla flazoletov sa ladi presne. Tak moze dospiet k tomu, ze naladis vsetky struny presne podla flazoletov, ale pri hrani uz ladit nebudu.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #37 kedy: 22. September , 2006, 19:23:29 »

Mam v tom teraz trochu zmatok, som toho nazoru, ze gitara naladena podla ladicky ladit nemusi celkom presne, aj ked jednotlive struny su naladene presne. Ty teraz tvrdis opak a ja neviem co si mam mysliet, kedze ide o ladenie oktav a nie prazdnych strun.
Zaznamenané

swordy
miestny štamgast
Príspevkov: 1888

« Odpoveď #38 kedy: 22. September , 2006, 23:55:26 »

ja by som nevedel povedat, ktore ladenie je naspolahlaivejsie, kazda gitar, gitarista aj technika hry je ina. Napr. nie su vsetky praze rovnako zatazovane, cize hranim su niektore vysuchanesie(hrubsie) a uz tam vznikaju nejake rozdiely.
Tam by som pouzival flazolety, teda ak sa bavime o elektrike. popripade tie dvojice prazdnych strun.
Ja neviem ako je to spravne. Ale ja si vdy naladim tenke eeecko a podla neho ostatne struny, potom skusam rozne akordy a robim medzi nimi \"kompromisy\" .
Ale ak vyskusam nieco z vasich metod a bude to lepsie, tak vdaka:)
Zaznamenané

midlo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #39 kedy: 23. September , 2006, 00:51:19 »

martinlm - Ved to je jednoduche. Prave preto ze ide o ladenie oktav, je dobre pouzit ladicky, pretoze oktava by ti mala ladit presne. Ja osobne pouzivam ladicku aj pri beznom ladeni, ale nedavam vsetko na nulu :)
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #40 kedy: 23. September , 2006, 11:14:51 »

martinlm napísal:
Citácia
Zahram flazolet nad 5. prazcom na h strune a potom ton na 19. prazci na e strune...

Z fleku som teraz chytil momentalnu domacu gitaru, ktoru som ladil naposledy neviem kedy a to co pises mi 100% sedelo. V kazdom pripade takato kontrola, ako pises je uz velikansky skok na to, ako je gitara ako taka kompromosny nastroj. To je asi take, ako by Ti mal sediet pri spravne naladenych oktavach flazolet nad 7. alebo 19. prazci (je to ten isty flazolet) s tonom na 19. prazci. Najskorej sedet uplne presne nebude nikdy, pokial by sedel presne nad 12. prazcom.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #41 kedy: 24. September , 2006, 14:01:15 »

Tiež neviem martinLM, prečo si miesto 19 pražca na e strune nezahráš flažolet na 7 pražci na e strune, ako píše Rasťo, je to ten istý flažolet. Žmurk
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #42 kedy: 24. September , 2006, 14:18:45 »

Vsak mi islo o to, aby som skontroloval, ci struna ladi vo vyssich polohach (napr. 19.) a nie je nutne doladit oktavy.
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #43 kedy: 29. Apríl , 2007, 13:17:39 »

(z inej temy)
ale tie midi su mi na prd, v skusobni ohluchnuty budem pocuvat nejake brnky...to je o nicom, to uz si rovno pustim mp3 napr. Nothing Else Matters a naladim sa podla nich, myslim ze su tam standartne...  ?§!.

Ahoj keps123, nechcem k tomu veľmi meditovať, ale tvoje naladenie (gitary) podľa pesničky nebude bohvekaé a to už nehovorím o presnosti medzi jednotlivými strunami. Už to tu niekto spomínal. Ak ti ide fakt o to, aby si mal niekde po tuke  nahrané výšky znejúcich strún, MIDI nevidím žiaden problém, naopak. Nič to nezaberie a sú to čisté tóny gitary, podľa ktorých sa najlepšie naladíš. Ak ti ide len alebo aj o image určite nepoužívaj na ladenie pesničku, inak v pohode.
Preco si myslis, ze by naladenie podla pesnicky bolo horsie, ako naladenie kazdej sturny na presny ton (ktore je v skutocnot zrejme daleko horsie, ako ktorekolvek ine ladenie)? Ved aktivne hranie s kapelou je o tom, ze ladis podla pesnicky - toho, co hraju spoluhraci - a robis to hlavne v solach neustale.

Odporucam prejst tuto temu a skus sa potom vyjadrit a podelit so skusenostami.
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #44 kedy: 29. Apríl , 2007, 13:32:56 »

Preco - pokial je pesnicka v spravnom ladeni (co ta Metallica tusim je) a su poruke spravne usi, nevidim na tom nic zle...
« Posledná zmena: 29. Apríl , 2007, 14:27:08 od Martinlm » Zaznamenané
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.107 sekund, 22 otázok.