ja nemam rad taketo debaty v style ktory styl je kuul a ktory nie je ale nejak suhlasim.. blues je pre mna aspon najokliestenejsi zaner co asi poznam..vsetci od bb kinga, cez claptona cez bonamassu ho hraju uplne ze podobne...ta ista dvanastka nalinkovana len v inej tonine a do toho haukanie na gitare.. uiiiii uuaaaaaa v pentatonike.. jediny kto ma v bluesovych lickoch vie prekvapit je kotzen a aj to len preto lebo ma v tych songoch uplne ine harmonicke prvky a nedrzi sa tej struktury.. inak je to furt to iste dookola.. ja ked pocujem bluesovu dvanastku tak si musim dat dalsi xyzal na alergiu..
ja z teba karol padam pod stol niekedy - to mas ako metal, pride teraz nejaky pan v rokoch a povie si, ze ten metal, to je zufalstvo, vsetci tam len deru gitary o dusu a nema to ani kusok invencie, v tom si ty prezenies hlavou stovku kapielu ktore hraju uplne skvelo a pomyslis si o nom svoje.
to co si napisal, je svedectvo, ze vies o dano style podla mna prabiedne malo, to nie je minus, alebo hanba, ale fakt. nemysli si, ze claptonovou laylaou a bonamassom sa povedalo vsetko co v bluese je a dalsia vec.;blues je podla minimalne rovako rozmanity a roznorody ako kazdy iny styl, to, ze tam ty vsade pocujes 12ku je podla mna uz deformacia. tak ako pride obmedzeny tipek k metalu a povie, ze ten metal to ti je dost otrepane, sama metalika, iron - a podobne odrhovacky
dalsia vec, kotzen nehra blues, ani nikdy nehral - je miliarda lepsich hudobnikov v danom style ako je on, ale zas treba sa v tom vediet obracat, treba to vediet pocuvat a treba hrabat hlbsie a nie len chodit po povrchu a odhadzovat lopatami bluesove 12ky. Samozrejme ako aj kazda inak muzika, aj pre mna ma blues odnoze, ktore nemam rad a tazko travim, taky klasicky delta blues, alebo v globale ten prison negro blues je pekna oddychovka niekde ku grilu s pivom v ruke, ale nie, ze si vecer vylozim nohy a pustim cdcko a idem mlaskat,
vela ludi si mysli, ze pozna blues, jazz a pritom sa niekedy smejem, lebo zufalo tapaju po povrchu s tromi notoricky obtocenymi interpretmi - a keby sme uz isli do extremu, tak ked si zhrniem, ake si tu a na fb napastoval linky na kokotiny za posledny tyzden, tak by som sa ako fanusik bluesu vobec nestaral o tvoj nazor, ale viem, ze nie si hluchy, ani hudobne obmedzeny, ani tatar, tak idem na teba pekne
nemusi to nikomu sediet, preco aj, no nazor, ze tam niekto omiela dvanastku v celom style dookola tolerujem zle, lebo je to bullshit