Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
01. November , 2024, 02:30:25
Strán: 1 ... 458 459 [460] 461 462 ... 484 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Song dňa.  (Prečítané 1396756 krát)
0 užívateľov a 18 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #6885 kedy: 05. Február , 2014, 00:37:18 »

hej :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #6886 kedy: 05. Február , 2014, 01:08:54 »

hej :)

Len pre info, hra na origos 67 Marshall 100w Superlead aj s 67 original bednami s povodnymi pre Rola Celestionmi a k tomu 62 ES335. Iba vybudeny amp a obcas wah, nic viac. Spravny plesnivec.  Bavím sa skvele

A tu keca o vybave:

Tu specialne odporucam Zvukarovi Andrejovi od 4:10, kde spomina, preco pouziva NOS stare lampy. Ale urcite sa mu to iba zda, ze hraju lepsie. Ja som čert.. Žmurk
« Posledná zmena: 05. Február , 2014, 01:27:22 od proghopik » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku
Príspevkov: 13057

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #6887 kedy: 05. Február , 2014, 08:09:11 »

Len pre info, hra na origos 67 Marshall 100w Superlead aj s 67 original bednami s povodnymi pre Rola Celestionmi a k tomu 62 ES335. Iba vybudeny amp a obcas wah, nic viac. Spravny plesnivec.  Bavím sa skvele

A tu keca o vybave:

Tu specialne odporucam Zvukarovi Andrejovi od 4:10, kde spomina, preco pouziva NOS stare lampy. Ale urcite sa mu to iba zda, ze hraju lepsie. Ja som čert.. Žmurk

Brutalne dobry tlusty sound! Hlavne jak tak pocuvam, tak dobre sa s tym musi pracovat.
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast
Príspevkov: 2177

« Odpoveď #6888 kedy: 05. Február , 2014, 16:14:14 »

Jasné, že zdá!
Veríš tomu, že by zistil, keby si tie lampy vymenil za iné s podobným ziskom?
Určite nie.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #6889 kedy: 05. Február , 2014, 16:18:56 »

Jasné, že zdá!
Určite nie.

Nazivo urcite ano, tak ako aj ten samotny gitarista. :) Ci si myslis, ze si to vymysla ako aj vsetci ostatni?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #6890 kedy: 05. Február , 2014, 20:44:19 »

Jasné, že zdá!
Určite nie.
Vsak len teraz pri Jankovi, ked sme modovali moju Plexinu, tak zazili sme velky rozdiel pri vymene lampy s rovnakym oznacenim. :)
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #6891 kedy: 05. Február , 2014, 21:01:17 »

Nazivo urcite ano, tak ako aj ten samotny gitarista. :) Ci si myslis, ze si to vymysla ako aj vsetci ostatni?
Samozrejme. Väčšina ľudí si vymýšľa. Krčmoví bitkári si vymýšľajú, ako uzemnili štyroch naraz po dvanástich borovičkách a gitaristi si vymýšľajú, ako počujú rozdiel medzi lampami, ako germániový fuzz hrá lepšie, ktorý pedál si nerozumie s ktorým ampom a kopu ďalších hovadín.

Vsak len teraz pri Jankovi, ked sme modovali moju Plexinu, tak zazili sme velky rozdiel pri vymene lampy s rovnakym oznacenim. :)
Veď to, že rovnaké označenie. Lebo (nerád sa opakujem) lampy sa líšia iba ziskom. Je jedno, aký výrobca.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #6892 kedy: 05. Február , 2014, 21:11:29 »

Samozrejme. Väčšina ľudí si vymýšľa.Veď to, že rovnaké označenie. Je jedno, aký výrobca.

To si fakt myslis, ze uz len podobni profici, ktori roky hraju si toto vymyslaju a vsetci kolektivne ohluchli alebo trpia na nejake fantazmagorie? :)

Obdivujem Tvoje sebavedomie, ked dokazes len tak spochybnit pomaly vsetkych pouzivatelov lampacov a ich sluch. :)

Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #6893 kedy: 05. Február , 2014, 21:23:04 »

Samozrejme. Väčšina ľudí si vymýšľa. Krčmoví bitkári si vymýšľajú, ako uzemnili štyroch naraz po dvanástich borovičkách a gitaristi si vymýšľajú, ako počujú rozdiel medzi lampami, ako germániový fuzz hrá lepšie, ktorý pedál si nerozumie s ktorým ampom a kopu ďalších hovadín.
Veď to, že rovnaké označenie. Lebo (nerád sa opakujem) lampy sa líšia iba ziskom. Je jedno, aký výrobca.

Kazdopadne kaslem na hocijake dohadovanie,  hadanie sa a lustenie svojich osobnych pocitov s niekym inym, ale napr. PlexiTone si nerozumie s kazdym aparatom, podobne aj rozne fuzzy sedia viac na isty druh cisteho a isty druh skresleneho, atd...atd...

Napr. medzi JJ lampami a trebars Genalex rovnakeho zisku je extremny rozdiel. To som skusal na Bassmane, kde som do V1 dal JJ a potom Genalex. Obrovsky rozdiel, hlavne v kompresii, farbe, bolo to aj frekvencne niekde inde.

Ale ako pisem v prvej vete, tiez nerad sa opakujem. :)  Na zdravie!
Zaznamenané

Branko
inventár podniku

Myšlienky tvoria veci!

« Odpoveď #6894 kedy: 05. Február , 2014, 21:27:17 »

Andrej, povazujem ta za extremne sikovneho cloveka, uz si ma zoparkrat uzemnil, ale prajem si, fakt si velmi prajem, aby som mal pri sebe zopar krabic a zopar aparatov + nejake tie lampy, aby som ta vyviedol z omylu, ktory tu taras a nasledne by som ocakaval vetu, ze "pardon chlapci, mylil som sa", lebo ja to zatial nemozem povedat, klamal by som sam seba a svoj sluch. :)
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #6895 kedy: 05. Február , 2014, 21:41:18 »

... alebo trpia na nejake fantazmagorie?
Veľa ľudí trpí na fantazmagórie.

Obrovsky rozdiel, hlavne v kompresii, farbe, bolo to aj frekvencne niekde inde.
Nahraj sem ten rozdiel, ja som sem nahral, že rozdiel nie je.
P.S., kedy prídeš do BA? Vyskúšať moje výtvory?
Zaznamenané
PanTau
miestny štamgast
Príspevkov: 1883

« Odpoveď #6896 kedy: 05. Február , 2014, 22:40:16 »

P.S., kedy prídeš do BA? Vyskúšať moje výtvory?

Ja si pamatam, ze rozdiel bol.
Zaznamenané
kaolko
inventár podniku
Príspevkov: 16429

Saturday Night Bieber

« Odpoveď #6897 kedy: 05. Február , 2014, 22:49:04 »

presne tak..
Zaznamenané

Zvukár Andrej
miestny štamgast

« Odpoveď #6898 kedy: 06. Február , 2014, 08:05:48 »

Obrovsky rozdiel, hlavne v kompresii, farbe, bolo to aj frekvencne niekde inde.

Ja si pamatam, ze rozdiel bol.

presne tak..

Chlapci, už ste zabudli na test elektróniek, ktorý som dal  TU.
Predtým ste všetci prisahali, že rozdiel poznáte...

Už sme to tu rozoberali, mierne skreslený zvuk znie, ako keby sa pridali výšky a niektorí to rozoznáme a niektorí nie.
Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #6899 kedy: 06. Február , 2014, 11:37:19 »

celkom fajn nápad. :)
Zaznamenané

Strán: 1 ... 458 459 [460] 461 462 ... 484 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.085 sekund, 23 otázok.