Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
16. November , 2024, 19:40:45
Strán: 1 [2] 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Shure SM57 vs. Sennheiser E606  (Prečítané 8089 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #15 kedy: 08. Január , 2014, 19:44:55 »

...
  Rasťo ako si spomínal snímanie s väčšej vzdialenosti to by mi sadlo asi najviac.. 

a to chces pouzit do skladby k ostatnym nastrojom ? alebo len tak si nahravat samu gitaru, napady, nalady ? ... lebo inac snimas respektive zapasovavas gitaru k inym nastrojom a inak to pojmes, ked chces kamosom poslat ze "wow, takto vypeka vytoceny hajvot" ...
Zaznamenané
pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #16 kedy: 08. Január , 2014, 20:28:29 »

Sak pockaj, sa Ti coskoro rakosnicky Ampong pokazi a prejde Ta smiech. Ja som čert.. Som metlak

je to mozne, ja na nom totizto hravam a sem tam sa musi aj prestahovat z bodu A do bodu B po deravych slovenskych cestach  Som frajer
Zaznamenané

o-yep sro
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #17 kedy: 08. Január , 2014, 20:32:27 »

skôr by som to chcel zapasovať ..  práve som spravil prvú nahrávku, mikrofon v strede membrany repra.. dá sa, ale viem si predstaviť ten zvuk s väčším charakterom/smradom/ hiwattu, takže by som najradšej snímal s inej vzdialenosti a uhla
samo, ze ti treba najst vhodnu polohu a taktiez to vyskusat s ostatnymi nastrojmi. to co sa ti zda ako nic moc, moze nakoniec zapasovat ovela lepsie ako popici zvuk z kupelne s charakteristickym smradom hiwattu. hlavne fakt to treba zapasovavat do kapely a naucit sa pocuvat, ktory zvuk zapasuje lepsie a ktory nie
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #18 kedy: 08. Január , 2014, 22:23:13 »

dovolim si vyslovit presvedcenie, ze nie. to je iba vasa hiwattisticka mylna predstava, ze na zachytenie skutocneho soundu ampu to treba snimat z vedlajsej miestnosti.

Blbost, tu nejde vobec o nejaky konkretny amp. Celkovo jeden dynamicky mikrak Ti nezachyti Tvoje vnimanie ampu v miestnosti, kde si ho nahraval a ako pritom ten zvuk sam vnimas.

Mne sa napriklad lubi takato ukazka klasickeho lampaca a urcite to nebolo snimane jednym dynamickym mikrofonom a uz tu je aj kapela.

« Posledná zmena: 09. Január , 2014, 06:17:35 od proghopik » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #19 kedy: 08. Január , 2014, 22:26:30 »

je to mozne, ja na nom totizto hravam a sem tam sa musi aj prestahovat z bodu A do bodu B po deravych slovenskych cestach  Som frajer

No vidis, moja plesnivina bola aktivne hrana v kapele asi od 72 do 85 a potom kvasila a bola hrana 16 rokov ako studiovy amp, o 11 rokov potom som ho az kupil. Cize este budes musiet najazdit vela tisicov km a roztancovat vela ludi na velkych podiach.  Žmurk Ja som čert.. Na zdravie!
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #20 kedy: 09. Január , 2014, 00:10:55 »

Blbost, tu nejde vobec o nejaky konkretny amp. Celkovo jeden dynamicky mikrak Ti nezachyti Tvoje vnimanie ampu v miestnosti, kde si ho nahraval a ako pritom ten zvuk sam vnimas.
blbost je mysliet si, ze do nahravky potrebujes zvuk, ktory ty vnimas niekde v pivnici, to nikdy v nahravke s ostatnymi nastrojmi nefungovalo a fungovat nebude. preto v pohode staci aj jeden dynamicky mic  Popiskujem si

pokial nevies naozaj ako to bolo snimane, tak si netrufaj tipovat nic, pretoze to s najvacsou pravdepodobnostou nebude vediet povedat ani ten, co to nahraval
« Posledná zmena: 09. Január , 2014, 00:12:45 od styrioci » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #21 kedy: 09. Január , 2014, 00:25:49 »

blbost je mysliet si, ze do nahravky potrebujes zvuk, ktory ty vnimas niekde v pivnici, to nikdy v nahravke s ostatnymi nastrojmi nefungovalo a fungovat nebude. preto v pohode staci aj jeden dynamicky mic  Popiskujem si

Bavime sa o prezentacii samotnych aparatov, cize nie prioritne o nahravkach s kapelou.
A btw., nikdy nefungovalo ambientne nasnimanie ampu v nahravkach? To si potom celkom zavrhol dost dlhu etapu a styl nahravania albumov. Aspon teda potom nepis to "nikdy".

pokial nevies naozaj ako to bolo snimane, tak si netrufaj tipovat nic, pretoze to s najvacsou pravdepodobnostou nebude vediet povedat ani ten, co to nahraval

Ved aspon zaostri zrak, mininalne tam vidiet 2 rozdielne mikrofony na bedni samotnej a je dost mozne, ze aj min. jeden kondik dalej. :) A funguje to aj s kapelou, aj ked su len trio (aj ked su tam zmeny v snimani).
A nech teda netrepem, tak som pisal typkovi, co to hral, mozno si spomenie. :)
« Posledná zmena: 09. Január , 2014, 08:07:26 od proghopik » Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #22 kedy: 09. Január , 2014, 01:19:46 »

No vidis, moja plesnivina bola aktivne hrana v kapele asi od 72 do 85 a potom kvasila a bola hrana 16 rokov ako studiovy amp, o 11 rokov potom som ho az kupil....

toto musis dolozit linkami a fotkami, inak je to cisty Dobsinsky  Ja som čert.. Ja som čert..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #23 kedy: 09. Január , 2014, 01:28:48 »

... mininalne tam vidiet 2 rozdielne mikrofony na bedni samotnej a je dost mozne, ze aj min. jeden kondik dalej. :) ...

si predstav to presluchove peklo co by v hentom prostredi ten tvoj min. jeden kondik snimal  Ja som čert..
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #24 kedy: 09. Január , 2014, 02:14:56 »

....  práve som spravil prvú nahrávku, mikrofon v strede membrany repra.. dá sa, ale viem si predstaviť ten zvuk s väčším charakterom/smradom/ hiwattu...

bez ukazky tazko niekto poradi
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #25 kedy: 09. Január , 2014, 05:41:46 »

toto musis dolozit linkami a fotkami, inak je to cisty Dobsinsky  Ja som čert.. Ja som čert..

Ale no, logicky ked nieco predavas, tak kupujucemu povies, ako bola vela vec pouzivana alebo mu skor nataras, ze sa na nej hralo malo a najma doma? Cize realne tomu predavajuci este skor ubral. Ale to je jedno  ?§!.
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #26 kedy: 09. Január , 2014, 05:43:37 »

K teme, akurat som nedavno videl jeden fajn clanok aj s ukazkami a komentarmi od legendarnych zvukarov, tak sa mi ho podarilo vylovit. Oplati sa to prejst, zaujimave je najma caste pouzivanie a preferencia mnozstva kondikov.

http://www.soundonsound.com/sos/aug07/articles/guitaramprecording.htm
« Posledná zmena: 09. Január , 2014, 05:53:30 od proghopik » Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #27 kedy: 09. Január , 2014, 06:09:56 »

si predstav to presluchove peklo co by v hentom prostredi ten tvoj min. jeden kondik snimal  Ja som čert..

Preco? Ved tam ma viacero ukazok samotnej gitary. Na tie som skor poukazoval ako kvazi vzor pre Meandera. Doplnil som este jednu cisto gitarovu. Vsimni, ze tu poslednu cisto gitarovu ma odsnimanu inak ako tu s kapelou.
« Posledná zmena: 09. Január , 2014, 06:22:33 od proghopik » Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #28 kedy: 09. Január , 2014, 11:54:14 »

K teme, akurat som nedavno videl jeden fajn clanok aj s ukazkami a komentarmi od legendarnych zvukarov, tak sa mi ho podarilo vylovit. Oplati sa to prejst, zaujimave je najma caste pouzivanie a preferencia mnozstva kondikov.

http://www.soundonsound.com/sos/aug07/articles/guitaramprecording.htm
Ano, ale vsetky mikrofony a ukazky su snimane kontaktne. Ziadne ambientne.

Tazko sa o niecom bavit vazne , kolki ste si osobne poskusali v studiu kombinacie snimania (kontakt, ambient, kontakt+ambient) + samostatne gitara a gitara v nahravke. Hmm? Dvaja ked tak dobre ratam.

Je tiez rozdiel ci hra kapela spolocne v jednej miestnosti, alebo jednotlivo. ROOM micky neberu vzdy len to co clovek chce.

SKUTOCNY SOUND AMPu je len ten, ked pri nom stojis. Nikdy nie pri nasnimani. Vtedy je to aparat+mikrofon a jeho pozicia (uz to nie je len o ampe).
« Posledná zmena: 09. Január , 2014, 12:07:29 od Majo Fero » Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #29 kedy: 09. Január , 2014, 11:57:39 »

Ano, ale vsetky mikrofony a ukazky su snimane kontaktne. Ziadne ambientne.

Hej, zaujimave su tam ale aj spomienky a skusenosti tych viacerych legendarnych zvukarov (napr. Parson, Visconti).

SKUTOCNY SOUND AMPu je len ten, ked pri nom stojis. Nikdy nie pri nasnimani. Vtedy je to aparat+mikrofon a jeho pozicia (uz to nie je len o ampe).

Ved to, je tu milion faktorov plus obrovska davka subjektivity. Preto je porovnavanie ampov aj zvukov celkovo z nahravok dost problematicke.
« Posledná zmena: 09. Január , 2014, 12:06:18 od proghopik » Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 23 otázok.