Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
16. November , 2024, 14:37:59
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lepsie sluchatka pre mixaz  (Prečítané 19609 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« kedy: 18. Október , 2006, 15:11:17 »

Cafte borci, hladam niekoho, kto sa vyzna v sluchatkach. Potrebujem nieco v cene do max. 5000Sk, najlepsie do 2000Sk na mixaz do studia. Pozeral som net a zatial mi vychadza taketo nieco: Sennheiser HD280Pro, HD270V1. Mate niekto skusenost zo Sennhaiser, pripadne s inymi sluchatkami? Vdaka za ochotu.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 18. Október , 2006, 16:35:55 »

Ako som uz spominal, vela ludi odporuca AKG 240, konkretne DF alebo S. Sam nemam sajn, ale debata na temu je napr. tu:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=2733&start=0
Zaznamenané
Hosť
« Odpoveď #2 kedy: 18. Október , 2006, 18:41:25 »

ja robim hudbu iba na sluchatkach,ci uz gitarovu,alebo orchestralnu..nemam prachy na monitory. Pouzivam uz dlhsiu dobu AKG - K66..vysli ma tusim 1690 Sk. Podla mna za tu cenu su uplne super.
Zaznamenané
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #3 kedy: 18. Október , 2006, 23:19:20 »

Aby som upresnil moje naroky na sluchatka: uzatvorene musle, velke nausniky - circumaural, vyssia citlivost, nizka impedancia, vyssi utlm od okolia. Zatial mi vychadzaju tie Sennheisery HD280Pro.

Rastik vdaka za link, celkom pekne infosky. Do AKG nejdem, maju vela dobrych sluchatok, ale vacsina otvorenych s malou citlivostou. Este som pozeral BeyerDynamic, ale tam ceny zacinaju vysoko.
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #4 kedy: 19. Október , 2006, 08:41:28 »

Tie AKG 240 neviem ci nahodou nie su povazovane za urcity standart, ake stretol som sa s viacerymi negativnymi ohlasmi napriklad na kabel na tych sluchadlach. Sennhesier HD280Pro su vacsinou odporucane aj na Talkbass.com, aj ked tam ide o trocha inu aplikaciu povacsinou, ale myslim, ze zla volba to urcite nebude.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #5 kedy: 19. Október , 2006, 10:17:18 »

magez napísal:
Citácia
Tie AKG 240 neviem ci nahodou nie su povazovane za urcity standart, ake stretol som sa s viacerymi negativnymi ohlasmi napriklad na kabel na tych sluchadlach. Sennhesier HD280Pro su vacsinou odporucane aj na Talkbass.com, aj ked tam ide o trocha inu aplikaciu povacsinou, ale myslim, ze zla volba to urcite nebude.

AKG240 a 271 su standarty v studiach, ale ja potrebujem vacsi odstup od okolitych ruchov. Aj ked tie AKG maju mansie citlivosti, ale zasa viac basov.

Magez: na ake ine aplikacie si myslel?
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast

teh shite!!111!

« Odpoveď #6 kedy: 19. Október , 2006, 12:00:17 »

dr.karpathorky: ked sa tam niekto pyta na sluchadla na cvicenie s basou a na pocuvane hudby, zvacsa odporucia prave tie Sennheisery. A to ti ludia zvyknu mat vybavu za tisicky dolarov. :)
Zaznamenané

pista58
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 6966

« Odpoveď #7 kedy: 19. Október , 2006, 12:12:30 »

kolko stoja tie sennheisery? chcem si zohnat nejake cvicidlo na doma a k tomu poriesit aj nejake rozumne sluchatka ktore vyuzijem aj pri posluchu muziky.
Zaznamenané

o-yep sro
Majo Fero
inventár podniku

« Odpoveď #8 kedy: 19. Október , 2006, 14:11:27 »

pista58 napísal:
Citácia
kolko stoja tie sennheisery? chcem si zohnat nejake cvicidlo na doma a k tomu poriesit aj nejake rozumne sluchatka ktore vyuzijem aj pri posluchu muziky.

Cena HD280Pro je 5070Sk.
Zaznamenané
Kaco
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

« Odpoveď #9 kedy: 19. Október , 2006, 15:14:32 »

Z vlastnych skusenosti nesuhlasim s tym, ze AKG su basovejsie.
Vo vseobecnosti, co pocuvam nazori: Sennheiser su troska prebasovane (vhodne na metal, techno, a podobne; ved staci sa pozriet na vsetkych DJ\'s, vacsina mavaju na hlavach sennheiser), AKG zase viac zvyraznuju vysky, AKG na klasiku, blues, a podobne cinkacie styles. Ja mam Sennheiser HD500, ak chces Majo, mozem Ti ich cez vikend doniest ukazat, (su to poplootvorene sluchatka, takze nie su to, co potrebujes, ale aby si aspon testol zvuk) zrejme pojdem do TN. Tie Pro verzie su referencne s plochou kryvkou, ci ako? Lebo pokial viem, tak aj Majo a aj Rastis mixujete na tych TRUTH a tie nie su zrovna referencne. A este jedna drobnost, pokial ste nepouzivali doteraz uzavrete sluchadla, bude vas z toho zo zaciatku pekne boliet hlava Žmurk

Naposledy upravil Kaco, : 19.10.2006 o 16:20
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 19. Október , 2006, 15:29:58 »

Kaco - urcite by som nezovseobecnoval, ze ta a ta znacka je basova a ta a ta znacka zase nie. Ked tak hovorme o konkretnych modeloch, nie ?

Odkial mas, ze Truthy nie su referencne ? Ktore ine monitory v kategorii do 20 litrov su referencnejsie ?
Zaznamenané
Kaco
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 114

« Odpoveď #11 kedy: 19. Október , 2006, 23:01:40 »

rastis: jasne, ze zovseobecnovanie je hlupost, ale pokial nemas cas a moznost vyskusat vsetko, da sa radit aj globalne... ako ked poviem \"jackson su viac na metal, gibson na klasiku\"... Alebo bavit sa o konkretnych modeloch - kolko profi sluchadiel si vykusal? Da sa vobec nieco objektivne vyskusat bez laboratornych podmienok?
Co sa tyka monitorov, mam TRUTH 2031A a porovnaval som ich trebars s tatkovymi Alesis Monitor One MKII, rovnaka cena a tie Alesis su aj podla kriviek vhodnejsie na mix, Behringer na prijemne pocuvanie :)

Tie moje HD500 maju od tych HD280 nizsiu impedanciu, nizsi rozsah a su semi-otvorene, ale stale su to Sennheiser. Navrhujem, aby si majo vyskusal moje HD500 a budeme sa bavit konkretne:)

Naposledy upravil Kaco, : 20.10.2006 o 00:08

Naposledy upravil Kaco, : 20.10.2006 o 00:10
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #12 kedy: 19. Október , 2006, 23:12:28 »

Kaco - na internete sa vedu nekonecne diskusie o tom, ktore z monitorov v tychto cenovych relaciach su \"lepsie\". Pravda je taka, ze ziadne, pretoze vsetky maju svoje limity a kompromisy. Najvacsi kompromis je aj tak posluchova miestnost - pokial nemas tu akusticky dobre poriesenu, je v podstate jedno, ci mas Truthy, Tapca alebo Revealy. Ja mam 2030A, co je 6\" basak - na internete casto v diskusiach zaznieva nazor, ze na blizky posluch v akusticky neriesenej miestnosti je to lepsia volba, ako 2031A s 8\" basakom - mensie problemy s odrazom basov od zadnych stien a realnejsi posluch toho, co sa v tych pasmach odohrava. Kamos ma Tapco S8, chodievame si obcas vzajomne na kontrolu posluchu a aj ked vacsinou u neho este mam co na svojich veciach dokorigovat, Truthy sa mi zdaju citatelnejsie a \"pravdivejsie\", ako tie Tapca, ale zase keby som robil s nimi rok a pol, mozno by mi to prislo naopak :). Krivky moc neriesim, ale tie truthovske su napohlad podla mna uplne OK :)
Zaznamenané
MageZ
miestny štamgast

teh shite!!111!

« Odpoveď #13 kedy: 20. Október , 2006, 08:06:36 »

Na tych HD280Pro konkretne na Tallbasse hovorili ze maju oporti inym sluchadlam za podobnu cenu menej basov - lebo nehraju to, co tam nie je a maju podsattne plochsi priebeh. To ze Sennheiser ma aj DJ modely, este nemusi znamenat,  ze vsetko do nich je prebasovane.

Naposledy upravil magez, : 20.10.2006 o 09:09
Zaznamenané

Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #14 kedy: 20. Október , 2006, 08:43:12 »

Ja vlastnim Sennheiser PX100 a musim povedat,ze zvuk maju tip-top(v ramci svojej triedy)Žmurk Makky sound ,paradne vyvazeny(nie ako PortaPro)super dynamika s vynikajucou konkretnou figurou kazdeho hudobneho nastroja .
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Strán: [1] 2 3 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.117 sekund, 23 otázok.