Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
28. November , 2024, 13:50:36
Strán: [1] 2  Všetko |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: ladenie  (Prečítané 3522 krát)
0 užívateľov a 3 Hostí prehliada túto tému.
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« kedy: 30. Október , 2006, 18:38:08 »

Chalani, aká je hodnota klasického naladenia. 440?
Zaznamenané

RED DEBILS
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #1 kedy: 30. Október , 2006, 19:14:16 »

To je frekvencia tonu, ktory predstavujea sucastne komorne a, v minulosti boli aj ine frekvencie.
Zaznamenané

Majo Fero
inventár podniku
Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #2 kedy: 30. Október , 2006, 22:04:10 »

standartne je 440 - komorne A

Napr. Prazsky orchester sa ladi na 444. Ked s nim nahraval Malmsteen, musel sa prisposobit a preladit.
Zaznamenané
kubriel
stály hosť
Príspevkov: 1071

uiiiii

« Odpoveď #3 kedy: 31. Október , 2006, 13:58:52 »

podla coho sa to prispuosobuje? ako si vycucali toto cislo? preco prazaci ladia 444 a nie 442?
Zaznamenané

www.klacno.sk/ipp - INTERACTIVE PIXEL PAINTING
Hosť
« Odpoveď #4 kedy: 31. Október , 2006, 16:21:24 »

TO by aj mna zaujimalo:blush:
Zaznamenané
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #5 kedy: 31. Október , 2006, 16:45:19 »

je to množstvo kmitov za sekundu a je to medzinárodná konvencia, niekto to spočítal a hotovo
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #6 kedy: 31. Október , 2006, 17:05:38 »

Tak snad je jasne, ze ked niekto ladi komorne A na 444, tak mu vsetky tony zneju vyssie, ako pri 440.
Zaznamenané

marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #7 kedy: 31. Október , 2006, 17:08:51 »

komorné A je 440 kmitov, nie 444 (teda ak sa dobre pamätám)
Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #8 kedy: 31. Október , 2006, 17:14:55 »

to je jasne, ale preco prave 440?

-to je asi taka otazka, ako preco sekunda trva sekundu a nie kratsie... alebo preco centimeter nieje dlhsi... ci?
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #9 kedy: 31. Október , 2006, 19:17:18 »

vysku tonu urcuje jeho frekvencia. frekvencia je pocet kmitov za sekundu..co vas ucili na fyzike? ako moja byvala profka (fyzikarka) vravela: \"Fyzici sa dohodli\", ze ton s frekvenciou 440Hz bude komorne A. Ak ma niekto ambiciu prepisovat ucebnice fyziky tak prosim, nech sa paci. :blink: Ak chcete mozte si tony volat frekvenciami..a hudobnici by sa medzi sebou dorozumievali: hej Feri, zahraj mi tam molovy  akord od tonu s frekvenciou 440Hz:laugh:
a ako sa na to doslo, ze ton A ma 440Hz? jednoduchym fyzikalnym meranim (napr osciloskopom)
Zaznamenané
hopík
pravidelný návštevník
Príspevkov: 217

« Odpoveď #10 kedy: 01. November , 2006, 12:05:00 »

aha, takze zase som sa nedozvedel nic nove... nevadi:S
Zaznamenané
kmotor corleone
pravidelný návštevník
Príspevkov: 533

Tiez znamy ako don corleone.

« Odpoveď #11 kedy: 01. November , 2006, 14:24:51 »

To sa tu téma pekne rozvinula. Sťa lupeňe margarét s príchodom prvých jarných dní...
Ja som ale hlavne chcel vedieť, ako sú štandartne nastavené gitarové ladičky, lebo ja som s tým trošku hýbal a teraz, keď si hrám nejaké songy s vežou tak občas neladím a pôvodne nastavenie som samozrejme zabudol:laugh:
Zaznamenané

RED DEBILS
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #12 kedy: 01. November , 2006, 15:53:13 »

kubriel napísal:
Citácia
podla coho sa to prispuosobuje? ako si vycucali toto cislo? preco prazaci ladia 444 a nie 442?

My sa v kapele tiez ladime na 444Hz. Dovod je jednoduchy - mame v kapele 4 dychove nastroje. Sa to nezda, ale dychove nastroje sa tiez ladia - posuvanim nahubku dokazu preladit cca o 1/2 a 3/4 tonu. Problem je v tom, ze dychove nastroje su konstrukcne dost zlozite (hlavne saxafony), takze ked sa oni 4-ja naladia tak, ze vsetci ladia spolu medzi sebou a zaroven kazdy vo svojom rozsahu (pretoze v kazdej pozicii povytiahnutia nahubku sa im inac napicu hraju niektore krajne polohy rozsahu), uz ich \"a\" nie je 440, ale 444, takze gitary a basu ladime podla nich.

Ta hodnota 440 Hz je asi iba dohodnuta, ale isty som si neni. V kazdom pripade sa lepsie rataju nasobky (oktavy) 440, ako napriklad 439 :). Rad sa inak tiez necham poucit, preco je ton A definovany hodnotou 440Hz...
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #13 kedy: 02. Júl , 2008, 20:54:21 »

pouzivate vacsina 440Hz na Acko? sice vsade citam ze je to bezna a dohodnuta frekvencia, ale ked napriklad si zahram s led. zepp nieco mam pocit ze pri 440 som pod nimi a 444 je tak akurat:)
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
Zvuk
stály hosť
Príspevkov: 957

...hudba je zmysluplne prerušované ticho...

« Odpoveď #14 kedy: 02. Júl , 2008, 21:05:32 »

kubriel napísal:

My sa v kapele tiez ladime na 444Hz. Dovod je jednoduchy - mame v kapele 4 dychove nastroje. Sa to nezda, ale dychove nastroje sa tiez ladia - posuvanim nahubku dokazu preladit cca o 1/2 a 3/4 tonu. Problem je v tom, ze dychove nastroje su konstrukcne dost zlozite (hlavne saxafony), takze ked sa oni 4-ja naladia tak, ze vsetci ladia spolu medzi sebou a zaroven kazdy vo svojom rozsahu (pretoze v kazdej pozicii povytiahnutia nahubku sa im inac napicu hraju niektore krajne polohy rozsahu), uz ich \"a\" nie je 440, ale 444, takze gitary a basu ladime podla nich.

Ta hodnota 440 Hz je asi iba dohodnuta, ale isty som si neni. V kazdom pripade sa lepsie rataju nasobky (oktavy) 440, ako napriklad 439 :). Rad sa inak tiez necham poucit, preco je ton A definovany hodnotou 440Hz...
Ja mam ten moj stroj casu-renesancnu lutnu-naladenu na 415(komorne A ). Dovodom su konstrukcne danosti-pri tej menzure a velkosti tela znie najlepsie . 
Zaznamenané

Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
Strán: [1] 2  Všetko |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.052 sekund, 24 otázok.