mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #30 kedy: 28. Február , 2008, 12:24:57 » |
|
no ja si ho citam a chybu v nom nevidim. ok serem, popripade, niekto nestranny, nech sa vyjadri
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #31 kedy: 28. Február , 2008, 12:29:08 » |
|
no ja si ho citam a chybu v nom nevidim. ok serem, popripade, niekto nestranny, nech sa vyjadri podla mna tam ziadna chyba nieje, a nehadajte sa
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #32 kedy: 28. Február , 2008, 12:29:38 » |
|
radsej sa tahajte za onee ako za slovicka..z toho budete mat vacsi pozitok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Radomír
|
|
« Odpoveď #33 kedy: 28. Február , 2008, 12:32:50 » |
|
To by sa naťahal
|
|
|
Zaznamenané
|
Nečum-uč sa,cvič a hraj!Nech si dobrý ako VAI
|
|
|
mcmaros
|
|
« Odpoveď #34 kedy: 28. Február , 2008, 18:00:56 » |
|
to sa vola geter a nemizne to, ale to scerna Tak to je zaujimave, lebo som videl o tom clanok a tam bola odfotena stara elektronka, ktora to mala zmiznute a bol tam akysi biely sajrajt, nieco ako bubliny. Tak tam bolo aj napisane ze to mizne. Ja sa lampami zaoberam iba kratko, tak neviem presne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #35 kedy: 28. Február , 2008, 18:07:33 » |
|
Tak to je zaujimave, lebo som videl o tom clanok a tam bola odfotena stara elektronka, ktora to mala zmiznute a bol tam akysi biely sajrajt, nieco ako bubliny. Tak tam bolo aj napisane ze to mizne. Ja sa lampami zaoberam iba kratko, tak neviem presne. biele je to vtedy ked strati vakuum
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
obsidian.sk
náhodný pocestný
Príspevkov: 108
|
|
« Odpoveď #36 kedy: 28. Február , 2008, 19:00:22 » |
|
ono robia sa testy, ale take ze tomu ujebu a potom sa prepocita, kolko to bude asi normalnej prevadzky.
Iggy: no hej, vo vojenskej technike aj ano, ale tam sa nemusel klast taky doraz na kvalitu. respektive: u aparatov sa za kvalitu povazuje aky ma ta lampa zvuk, ked je strasia zvuk sa kurvi. tak sa menia. ale u tej vojenskej techniky ten zvuk, alebo zvukova vlasnost elektronky nemuseli byt az take nutne, ak tam fungovali iba ako nejake bezne zosilovacie prvky, ktore nieco spinali alebo neviem co
Myslim si, ze vojenska oblast mala vzdy vysoku prioritu a logicky do nej isli kvalitnejsie elektronky. Napriklad v spomenutom radare sa prijate signaly musia presne vyhodnotit a na to ti treba aj presne zosilnovace (elektronky, ktorych charakteristika zodpoveda teoretickym hodnotam). Odpracovanym vekom klesa schopnost katody emitovat elektrony, tym sa meni aj charakteristika elektronky, no a to ovplyvnuje dany zosilnovac signalu. V oblasti zvuku je to analogicke. Zosilnovac (skreslovac) je navrhnuty tak, ze vyuziva urcitu vychodziu charakteristikou elektronky (charakteristiku novej elektronky). Ak sa tato bude menit, bude sa menit aj zvuk vychadzajuci zo zosilnovaca. A uz nebude ten povodny. Aj vojenske aj gitarove aplikacie elektroniek spracuvaju signaly, cize by som netvrdil, ze vo vojenskej sfere netreba mat dobre spracovanie signalov.
|
|
|
Zaznamenané
|
Ibanez RG321MH-RB
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #37 kedy: 28. Február , 2008, 19:08:04 » |
|
ano, ja som skor myslel nejake "pocitace" nie priamo radar. Tak to je zaujimave, lebo som videl o tom clanok a tam bola odfotena stara elektronka, ktora to mala zmiznute a bol tam akysi biely sajrajt, nieco ako bubliny. Tak tam bolo aj napisane ze to mizne. Ja sa lampami zaoberam iba kratko, tak neviem presne. nie, zmeni to farbu. teda aspon ja to tak mam zauzivane. ja som este zmiznuty geter nevidel
|
|
« Posledná zmena: 28. Február , 2008, 19:08:53 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #38 kedy: 29. Február , 2008, 08:07:55 » |
|
rastis, drbni jednu lampu z toho plneho suflika, co mas, o zem..nech vieme ci zmizne alebo zmeni farbu ten geter
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #39 kedy: 09. Marec , 2008, 13:05:56 » |
|
no tak aby ste nemali pochybnosti, co sa stane z geterom, ci zmizne alebo sa rozpadne, zmeni farbu na bielu alebo ciernu. geter zmeni farbu na bielu. V skole som nasiel krabicu s elektronkami a jedna mala urazeny vrch a tym padom: dokaz miesto slubov:
|
|
« Posledná zmena: 09. Marec , 2008, 13:07:31 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Iggy
|
|
« Odpoveď #40 kedy: 12. Marec , 2008, 12:54:40 » |
|
ale ked jej tu spicku neurazis, scerna. novy geter je strieborny. starsi je tmavsi. usudzujem, ze to je tym, ze ked urazis spicku, reaguje ten geter s inymi zmesami ako ked je uzavrety v tej banke, kde na seba navazuje nie zmes bezne pritomnu v atmosfere, ale inony toho niklu, medi a ci co sa tam presne pouziva (ktore su, znova sa len dohadujem, emitovane podobne ako ciastocky wolframu v ziarovke pri zeraveni vlakna)
|
|
|
Zaznamenané
|
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde. ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #41 kedy: 12. Marec , 2008, 15:38:39 » |
|
ono ten geter tam ma funkciu udrzat vakuum v elektronke a navazovat na seba ine plyny. neviem, ci je zle, ked geter scerna, ale nemam taku opticku doveru ako ked je leskly. ale kazdopadne - geter sa pouziva na odstranenie zvysku vzduchu. preto sa do elektronky vlozi magnezium pred uzavreti a odcerpani vzduchu. kedze tam, ale nejaky vzduch ostal, tak magnezium sa zapali. to sa robi vysokofrekvencnym ohrevom. princip je jednoduchy: mas cievku a do tej cievky pustas striedavy vysokofrekvencny prud. do tej cievky vlozis dany predmet a magneticke pole, ktore vytvori ta cievka, rozkmitava atomy toho vlozeneho telesa. rozkmitava to do takej urovne, ze sa teleso roztopi alebo vznieti ( v pripade horcika v elektronke sa to zapali. v hutnickom priemysle sa takato indukcna pec pouziva na tavenie ocele pred spracovanim, ci uz lisom alebom inym opracovanim )
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|