Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
25. November , 2024, 17:37:10
Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jolana Diamant  (Prečítané 64645 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439

Znalci vědí, co je svědí!

« Odpoveď #60 kedy: 19. Február , 2007, 14:46:11 »

vedeli ste, ze diamantka sa da prerobit na vernu kopiu fendera? len si neviem spomenut na ten model... :-)

* diamantofender.jpg (64.15 KB, 332x741 - prehliadnuté 1323 krát.)
Zaznamenané
matkosafko
pravidelný návštevník
Príspevkov: 517

« Odpoveď #61 kedy: 19. Február , 2007, 14:52:33 »

vedeli ste, ze diamantka sa da prerobit na vernu kopiu fendera? len si neviem spomenut na ten model... :-)

:D :D :D mooooooooooc  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele

Nechajte ma vydýchať
Zaznamenané
Mr.Big
nováčik
*
Príspevkov: 23

« Odpoveď #62 kedy: 10. Marec , 2007, 21:23:03 »

Aj ja som mal Diamantku. Mala nízky dohmat a dobre sa na nej hralo. Zvuk však nebol moc fajn a aj hardware. Tak som sa rozhodol ju trochu zlepšiť. Napríklad (ako to tu už je spomenuté) tie ladiace kľúče naozaj sú nanič. Kúpil som nové, ktoré ma vyšli na 950 Sk. Gitara si konečne udržala naladenie. Potom som vymenil nultý pražec. Ale keď som chcel meniť kobylku bol tu problém, lebo nová kobylka sa nedá nahodiť na žiadnu gitaru zn. Diamant. Musel by to urobiť nejaký gitarár (vyvŕtať nové diery pre novú kobylku). Ďalej som vymenil prepínač. Dal som do tejto gitary na skúšku humbucker z Yamahy RGX 312. Pomohlo to. A aj preto som sa rozhodol zakúpiť nové snímače. Snímače som nakoniec nekúpil, ale predal som túto gitaru. Za celkom slušnú cenu.
A čo nakoniec?
Pokiaľ má niekto k DIAMANTke až taký vzťah nech ju prerobí aby hrala omnoho lepšie. Ale musí si uvedomiť, že to čo do nej vrazí, tak by si mohol kúpiť celkom slušnú gitaru a hrávať na nej. Ale ako sa hovorí: LÁSKA JE LÁSKA

Cafte vem ze tem okolo Jolany je tu dost... ale predsa.. mam diamantku doma a rozmyslam nad tym ked uz mam par penazi ako jej rozumne upgradeovat napr. hardver (alebo aj drevo? - alebo je dobre?) nehra to zle a mozno s lepsimi snimacmi a urcite aj novou mechanikou... nooo.. tak co mate niekto nejake napady? odporucania? (btw na novu gitaru fagt nemam a toto by sa mohlo zvladnut za polku ceny novej menej slusnejsej gitary s dobry vysledkom alebo nie?

Dik. V.
Zaznamenané
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #63 kedy: 10. Marec , 2007, 23:05:00 »

tak toto by sa malo vazne niekde zapisat... bacha na to, novy "FENDER LES PAUL"   Som metlak  Bavím sa skvele Bavím sa skvele Bavím sa skvele  Som metlak
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
xaxoo
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #64 kedy: 07. Apríl , 2007, 09:45:57 »

Ah... tak som do nej supol tie rmpickups a je to... noo.. tak dva mesiace to este vydrzim najviac s nou potom sa s nej asi stane dekoracia;-))) jasne tie snimace mi zneju fakt prijemne a konecne sa da nastavit tonova clona ako tak;-))) menil som aj kondenzatory a potenciometre a aj ten spinac.. vcelku je to o nieco prijemnejsie akurat.. ze pomaly ale isto zacinaju byt tie prazce nehratelne.... vo vyssich polohach fagt konci ten zvuk priskoro.. ale na urcite napady sa to da pouzit - ked dozvucim este to co som nahral niekam to supnem... nahral som aj zvuk starych snimacoff..
nakoniec ale musim povedat ze nelutujem ani moc tie prachy spravilo mi to celkom radost a prijemnejsie sa mi hra ked pocujem lepsi zvuk keby este tak ta kobylka s nultym.... akurat ze na to sa este trochu budem asi chystat lebo neviem aky sposob zvolim (kdesi som cital ze chlapik nejaku jolanu zbrusil a nalakoval a vraj to pomohlo viem ze vacsina je skepticka.. ale ked si predsdtavim tie diery... whuuuf...) O material sa moc nebojim lebo spravne namiesana zmes epoxidu a cistejsich pilin drevenych sa da urobit tak aby si to drevo ani "nevsimlo" (robil som nejake didjeridoo s epoxidom a vyslo to fakt dobre) skor o to ako to bude vyzerat...

ale Rastis to robil tak okrem rozboru mojho prispevku isto napise ake lepidlo (drevo na koliky do dier atd..) a ake "maskovanie"  pouzil...;-)))
Zaznamenané
buro
stály hosť
Príspevkov: 754

http://sk-sk.facebook.com/people/Maros-Jurina/1544

« Odpoveď #65 kedy: 16. Apríl , 2007, 14:09:40 »

Zdravím ja som dostal ponuku ,ze vymenim Stagg stratocaster za Jolanu Diamant + 2000sk . Asi to vezmem pretoze druhu gitaru pouzivam iba ak mi praskne na koncerte struna. Ale do svojej Jacksony by som chcel kúpiť nove snimace a tak ma napadlo ze by som tie stare ( CV2 ) dal do tej jolany. Myslíte že by to bol až taký zlý nápad ? BOl by v tom nejaký rozdiel ?  No hanbím sa..
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #66 kedy: 16. Apríl , 2007, 15:05:27 »

Tu je pekne zhrnute, to znamena Jolana Diamant http://forum.gitaristi.sk/index.php?topic=59685.msg59691#msg59691

Zvaz, ci tvoj Stagg nie je na tom lepsie, ja si myslim, ze je, a urcite by som takuto vymenu nerobil.
Zaznamenané

homar
inventár podniku

« Odpoveď #67 kedy: 16. Apríl , 2007, 15:11:26 »

Zdravím ja som dostal ponuku ,ze vymenim Stagg stratocaster za Jolanu Diamant + 2000sk . Asi to vezmem pretoze druhu gitaru pouzivam iba ak mi praskne na koncerte struna. Ale do svojej Jacksony by som chcel kúpiť nove snimace a tak ma napadlo ze by som tie stare ( CV2 ) dal do tej jolany. Myslíte že by to bol až taký zlý nápad ? BOl by v tom nejaký rozdiel ?  No hanbím sa..
nechaj si ten Stagg...lebo ta Jolana je vazne shit Bleee
Zaznamenané

yngsteen
stály hosť
Príspevkov: 1006

« Odpoveď #68 kedy: 16. Apríl , 2007, 15:17:19 »

Záleží od kusu a od toho kto a koľko na nej hrával. Ja už som mal v rukách aj veľmi dobre hrajúce exempláre .
Zaznamenané
MaTeS
stály hosť
Príspevkov: 1353

digitál je digitál, ten ničím nenahradíš ..

« Odpoveď #69 kedy: 16. Apríl , 2007, 22:12:01 »

hral si uz niekedy na STAGG stratocaster?? Diamandka je aspon pekna dekoracia...  ha ha ha  ha ha ha  ha ha ha
« Posledná zmena: 16. Apríl , 2007, 22:12:50 od MaTeS » Zaznamenané

FALLGRAPP
buro
stály hosť

« Odpoveď #70 kedy: 17. Apríl , 2007, 13:48:32 »

Neviem no , tu gitaru nebudem aj tak skoro nikdy pouzivat a za tie 2 litre by som kupil do jacksony aspon jeden snimac poriadnejsi ...hmm neviem  ?§!.
Zaznamenané

Schecter C7 Hellraiser, Sterling by MM JP70, Ibanez MTM2 - Dunlop DB Wah - JTamps screamer - Korg Pitchblack - BOSS NS2 - Peavey 6505 - MXR Carbon Copy - HB 2x12
homar
inventár podniku

« Odpoveď #71 kedy: 17. Apríl , 2007, 15:21:39 »

hral si uz niekedy na STAGG stratocaster?? Diamandka je aspon pekna dekoracia...  ha ha ha  ha ha ha  ha ha ha
mal som moznost hrat aj na Staggu aj na Jolane Diamant, a Stagg je podla mna lepsi... aj ked tak ne o moc  Bavím sa skvele
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #72 kedy: 18. Apríl , 2007, 11:30:25 »

ak je to ako vravis ze na nej skoro nikdy nebudes hrat...tak podla mna chod do toho....hral som na stagoch a az taky rozdiel voci dobrej diamantke tam neni...urci te nie 2000 ...takze podla mna je to vyhodne ak chces prachy a nebudes na nej moc hravat a ta diamantka je slusna.....
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #73 kedy: 18. Apríl , 2007, 11:45:32 »

buro - co tak predat Stagg, zobrat prachy, na Diamantku sa vykaslat, kupit za prachy co potrebujes a este Ti aj zostane ? A nebudu sa Ti chytraci ako ja na internete posmievat, ze mas Diamantku ?  Žmurk :). O 10 rokov si mozno precitas debatu, kde zase nejaky ini chytraci budu rozpravat, ake boli tie Diamantky super a ty si mozno z nostalgie povzdychnes, ze nemal si ju predavat, ale pri uprimnom zamysleni sa Ti nakoniec dojde, ze aj tak Ti tych 10 rokov ani trochu nechybala...
Zaznamenané
buro
stály hosť

« Odpoveď #74 kedy: 18. Apríl , 2007, 21:47:29 »

Rastis : no aby som pravdu povedal tak som nad tym dnes rozmyslal a rozhodol som sa ze to spravim asi tako .. tie 2 litre si ponecham a zatial budem mat jolanu , v lete sa mi podari mozno  zohnat nejaku brigadu ,alebo pouzijem nejake peniaze z pojistky + predam tu jolanu tak za 1500sk ( ked s ana to poziriem tak si myslim ze ani toho stagga by som za 3500 nepredal ) a kupim si Epiphone SG G400 ,alebo nejake ine SG , nech mam apson 2 gitary aspon priemerne a uz si dam naxvilu s vymenou gitar pokoj  Na zdravie! hmm... aky mate nazor na taketo riesenie ?  Popiskujem si
Zaznamenané

Strán: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 14 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.041 sekund, 23 otázok.