pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 18. Január , 2007, 20:55:38 » |
|
prave ten ostrejsi ton a silnejsi atak im nerobi vzdy dobre - ako priklad, marta minarik pouzival na nahravanie par pesniciek v kollerbande prave toho ricka a ten sound tam bol, ale ked nastupovali gitary, tak nie vzdy si tu basu clvoek na prve pocutie uvedomil - ona tam je, ale prave ten jej charakteristicky zvuk z nej robi to, ze ludia hladaju basu a pritom tam je. nazivo to tiez nebolo uplne tuti fruti, ked nasadil hybrida od kamila grebena (dva P snimace) tak nastalo peklo, ta basa liezla inac a tiez bola riadne ostra, tazko to opisat, ale proste sa presadzovala. podla mna je to dane tym, ze ta basa vznikla v dobe ineho zvuku gitaristov - ked bude mat gitarista zvuk a la 70, ide sa, ale sucasna basa potrebuje trochu ine frekvencie a charakter.
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
proghopik
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 4299
PATRÍM DO PIVNICE!
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 18. Január , 2007, 21:00:12 » |
|
podla mna je to dane tym, ze ta basa vznikla v dobe ineho zvuku gitaristov - ked bude mat gitarista zvuk a la 70, ide sa, ale sucasna basa potrebuje trochu ine frekvencie a charakter.
Tak je potom problem v dnesnych basgitarovych aparatoch.
|
|
|
Zaznamenané
|
kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
|
|
|
brko
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 18. Január , 2007, 21:14:27 » |
|
v poslednom case sa idem zosrat z dvoch zvukov ... jeden je rickenbacker ... zaco dakujem progrockerovi za kapelku flash tak to je uplna pecka
a este precision pichnuty v hiwatte ... a kapelka the stranglers ... pecka
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
brianlover
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 18. Január , 2007, 22:12:28 » |
|
v poslednom case sa idem zosrat z dvoch zvukov ... jeden je rickenbacker ... zaco dakujem progrockerovi za kapelku flash tak to je uplna pecka
a este precision pichnuty v hiwatte ... a kapelka the stranglers ... pecka
vidis, mne ten zvuk pride zaujimavy, ale..nie predstava mojho idealneho zvuku..a tou je asi fakt ze jb/pb, alebo modern type so singlom prikobylke a pb pri krku..mam radsej taky plnsi prirodzenejsi zvuk, neviem to popisat..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 18. Január , 2007, 22:22:29 » |
|
Ta prva znie ako z Huasacaranu a ta druha ako z Orliku
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
matkosafko
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 18. Január , 2007, 22:49:51 » |
|
mne sa v poslednej dobe strasne,strasne paci kontrabas...
najma v takomto niecom:
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MageZ
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 19. Január , 2007, 01:24:22 » |
|
Spector
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Zvuk
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 19. Január , 2007, 08:48:42 » |
|
mne sa v poslednej dobe strasne,strasne paci kontrabas...
najma v takomto niecom:
jo,kontrabas je super a takisto bezprazcovy fender
|
|
« Posledná zmena: 19. Január , 2007, 08:49:44 od Zvuk »
|
Zaznamenané
|
Tak aj ty, nehodný druh môjho smutného života, podobáš sa verejnosti, ktorej nikdy neslobodno ponúknuť delikátne vône, čo ju poburujú, ale starostlivo vybrané odpadky.
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 19. Január , 2007, 12:08:52 » |
|
... alebo Stick
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Hugo Styx
nováčik
Príspevkov: 6
|
|
« Odpoveď #24 kedy: 26. Január , 2007, 22:44:26 » |
|
ja osobne zbožnujem Rickenbacker ...proste to je anjelská basgitara a som do nej platonický zaľúbený...ohuruje ma či už dokonalím tvarom a hlavne nezamenitelným zvukom ale myslím že aj Fender P-Bass je klasika a nedá sa ňou nič pokaziť, nech na tom hráte čokoľvek Ale osobne neznášam zvuk Jazz Bass i ked hrávam na jej dosť nevidarenej kópii od Cortu...jej zvuk mi proste nereže
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
waldo42
|
|
« Odpoveď #25 kedy: 04. Apríl , 2007, 10:21:31 » |
|
ako to vyzera s yamahami?prave si idem jednu zadovazit,model BB 604.aky je vas nazor?
|
|
|
Zaznamenané
|
mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
|
|
|
pista58
VIP
inventár podniku
Príspevkov: 6966
|
|
« Odpoveď #26 kedy: 04. Apríl , 2007, 10:25:26 » |
|
skusal nieco podobne velmi davno takze neviem ani subjektivne povedat pocity, ale urcite to nebolo nic negativne, to by som si asi zapametal.kubriel z fora tu ma nejaku starucku yamahu a nevie si ju vynachvalit. kolko vlastne teraz stoji ta BB 604?
|
|
|
Zaznamenané
|
o-yep sro
|
|
|
waldo42
|
|
« Odpoveď #27 kedy: 04. Apríl , 2007, 10:44:17 » |
|
ten co mi ju predava dal vraj 18t,a mne ju pusta za 11 aj s kufrom.
|
|
|
Zaznamenané
|
mozes si vybrat z dvoch ciest: "sex, drogy a rock ´n roll" alebo "masturbacia, antidepresiva a hip hop"
|
|
|
RockBassist
náhodný pocestný
Príspevkov: 116
|
|
« Odpoveď #28 kedy: 26. November , 2007, 21:15:58 » |
|
prečo tu nefiguruje Ibanez?
|