No vpodstate ako pises
CE - Classic Electric to tusim znamena tam je rozdiel oproti tradicnym PRS ze maju javorovy krk ktory je priskrutkovany a nie lepeny
potom by mal ist
Standard - tie su tusim celomahagonove takze nemaju javorovy top, inak je krk lepeny mahagonovy
Custom - tie maju javorovy top vacsinou mahagon telo a krk(ale su aj vseliake z koriny tusim, obcas maju aj palisander krk zalezi aku spravia) su to skor modernejsie nastroje maju otocny prepinac na snimace 5polohovy
McCarty je cca podobne Customu nemam pocit ze by to bol "vyssi" model maju hrubsie telo ako customy dreva su cca tie iste zvacsa mahagon javor .... ale tiez som videl tusim aj korina a aj krky mozu byt palisander. mccarty je viac akoze vintage, maju 3polohovy prepinac plus vytahovaci tone na rozopnutie HBciek tusim
513ka je vpodstate asi nieco ako custom alebo mccarty akurat ze ma 5 signlecoil snimacov jeden 5polohovy a jeden 3polohovy prepinac - 3 miliony zvukov
Modern Eagle je potom vpodstate lepsi mcCarty stym ze maju premium drevo maju palisandrovy krk(1ka mala brazilsky, 2ka ma nejaky black rosewood) mixed hardware (kombinacia zlateho a chromoveho) inak telo mahagon javor(pekne topy)
PRS robia ale este k tomu vseliake limitovane edicie, kde su pouzite krasne topy alebo sa na custom alebo mcCarty da ten palisandrovy krk fakt je milion moznosti(ja mam napriklad brazilsky palisander, aj mixed hardware co ma modern eagle, a este k tomu one piece top co tiez neije nejake bezne takze je to cca ako modern eagle ale je to vlastne McCarty)
ale celkovo to podla mna pri tych americkych modeloch nemaju ze vyssie a nizsie modely len su to ine gitary a kazda ma svoju konstrukciu ine snimace atd .... ale vpodstate ja sa do toho az tak nevyznam takze kludne je moze ze som popisal dost kokotin .... a napriklad som nespomenul modely ako 305 co je nieco stratoidnejsie
vsielake Mira, Singlecuty, Hollowbody, Special .... podla mna ked si prelezies ich stranku tak budes mat jasno