Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky:

Chodia Vám upozornenia o súkromných správach z fóra?

Neodpovedajte na ne cez mail. Musíte sa prihlásiť do fóra a odpovedať na ne priamo cez súkromné správy.
22. Máj , 2012, 02:16:50
Strán: [1] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: system sustainiac  (Prečítané 1196 krát)
0 užívateľov a 1 Hosť prehliada túto tému.
dave1979
pravidelný návštevník
Príspevkov: 189

« kedy: 29. Január , 2007, 18:18:36 »

mate stym skusenosti? vela o tom neviem, na co sluzi? na predlzenie tonu? je to daco ako aktivny snimac?

ma to napr tato Jacksona  http://www.muziker.sk/Default.aspx?content=detail&nid=3&nparams=kod_id:107271
« Posledná zmena: 29. Január , 2007, 18:33:34 od Roberto » Zaznamenané

Poriadok je pre blbcov, inteligent zvlada chaos :D:D
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3101

« Odpoveď #1 kedy: 29. Január , 2007, 18:38:39 »

Vyzera to ako natvrdo okopirovany sustainer od Fernandeza, s inym nazvom. Tento mechanizmus existuje s rozlicnych modifikaciach uz od 80tych rokov. Prisiel s tym pan Floyd Rose v kooperacii s panom Kramerom. Funkcia celeho zariadenia je ta, ze ti vytvara sustain tonov ktore drzis do nekonecna. Sustainer od fernandeza sa da splasit za nejakych 8 tisic s tym, ze na gitare treba spravit mierne modifikacie aby to sadlo.

http://youtube.com/watch?v=i8DHal8WttI
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7361

« Odpoveď #2 kedy: 29. Január , 2007, 21:31:14 »

V tom videu mu to podla mna robi len sarapatu.
Zaznamenané

Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3101

« Odpoveď #3 kedy: 29. Január , 2007, 21:43:28 »

V tom videu mu to podla mna robi len sarapatu.
nenasiel som lepsie video, resp nechcelo sa mi hladat. a chlapik to ma prepnute na spatnu vazbu, to preto tak huci.
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 5661

guitarist

« Odpoveď #4 kedy: 29. Január , 2007, 22:16:18 »

Pekne a efektne ho využíva Vai na predĺženie tónu.

http://youtube.com/watch?v=B2AJgAURuTg

Sú tam predpokladám 2 módy prepnutia (podobne ako na novom e-bow), jeden predlžuje zahratý tón, druhý tiež predĺži tón, ale zároveň do zvuku pridáva vyššie harmonické frekvencie, takže to zneje ako dlhý flažolet.

A keď sa pozriete na to video s Vaiom, uvidíte pekne, ako prepína obidva módy. Na prvé pozretie ma dostal, myslel som, že to naozaj spravil fúknutím a potom jazykom zahral a posunul flažolet. Lenže po pozornejšom sledovaní mi došlo, že Vai je pekný herec a prechod do flažoletu dosahuje prepnutím prepínača sustaineru do 2.módu - dokázal mi to pri pohybe jazykom, keď má akože posúvať flažolet hore, ale keď sa dobre pozriete na jeho pravú ruku, vidíte, že zdvih tónu robí pákou, takže jazykom sa určite struny nedotýka.
Hold je to dobrý herec a slušne blafuje. Žmurk
« Posledná zmena: 29. Január , 2007, 22:24:39 od Pitu » Zaznamenané

ujo jolana
pravidelný návštevník
Príspevkov: 576

« Odpoveď #5 kedy: 30. Január , 2007, 10:01:37 »

Tu je dost zretelne co dokaze sustainer

http://youtube.com/watch?v=aXv8MshmXok
Zaznamenané
Yugi00
miestny štamgast
Príspevkov: 1637

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #6 kedy: 23. December , 2011, 15:12:14 »

Tak mozem sa pochvalit ze uz aj ja vlastnim sustainiac a este ktomu sedmickovu (raritnu) verziu. Mr Igor Keller mi to zamontoval uplne sikovne. Nic sa nemuselo rezat z tela a vsetko voslo. Dokonca aj tie 2 mini prepinace su poriesene push pull systemom na potakoch. Jedineho co som sa musel vzdat na mojej ibanez 1527cke je 5 poloh prepinania snimacov a tonovej clony ktora teraz sluzi ako harmonic/mix regulator. Funguje ako maslo ale uz viem preco sa nevyraba vo velkom na sedmicky ako sestkove verzie. Jednoducho cely snimac rozrezonuje telo a basova struna je velmi citliva a tym sa robi nechceny feedback. Staci len stlmit ako pri obycajnom palm mute len troska vacsie bacha. Pri sestkach by nemal byt ziadny problem jedine ak by struna presahovala extra velku hrubku :)
Zaznamenané

Dean RC7G MHG, Ibanez 1527RB, Ibanez S7320, Peavey JSX, Marshall AWEG1960, Rocktron Intelliflex LTD, M-amp, JT screamer, Vox Satchurator, Tremonti Wah... kokotiny same :)
hyenik
pravidelný návštevník
Príspevkov: 186

« Odpoveď #7 kedy: 24. December , 2011, 13:51:52 »

u 6 problem neni, a ja pouzivam nekdy i 12ctky struny.
Sustainiac je momentalne propracovanejsi a lepsi system nez Fernandes (mam oba).
Ovsem montaz je i tak na maturitu :)

Dalsi krok je MOOG guitar s jejich multisustainerem, tj.kazda struna zvlast, takoze to funguje i na akordy. U sustainicu tvrdi ze to je prilis komplikovane a drahe (uz normalni sustainiac neni za hubicku).
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 3970

fap fap fap

« Odpoveď #8 kedy: 24. December , 2011, 17:59:36 »

nieje lepsie riesenie pre smrtelnikov Ebow? Na zdravie! nemusis vrtat do gitary...
Zaznamenané

jawa 21, co ine Huh!
hyenik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #9 kedy: 25. December , 2011, 21:24:25 »

ano a ne :)
jsou to dva hodne rozdilne zpusoby jak docilit infinite sustain

ebow - bez zasahu do kytary, levny (dnes), nektere specificke techniky, ale nutnost mit neco "ciziho" v ruce a ucit se ne zrovna jednoduchou techniku.

sustain-iac/er - nevyhoda je instalace a cena, ale nemusis se ucit nic noveho, proste hrajes jako driv, jenomze s nekonecnym sustainem.

navic se lisi i zvukovym projevem, proste jsou to veci ktere se vzajemne doplnuji (mam i ebow) 
Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #10 kedy: 26. December , 2011, 00:06:35 »

nieje lepsie riesenie pre smrtelnikov Ebow? Na zdravie! nemusis vrtat do gitary...
ako som pisal vyssie tak Igor mi to poriesil doslova bez vrtania. Zalezi asi aj do akej gitary ale cip sustainiacu je plochy a dlhy co sa vmestilo v pohode do ibanezy a bateria je zavedena do jackovej casti kde je taky ovalny vyrez. Trosku obrusil okraje ale to je vsetko. A mikro prepinace sa daju poriesit tiez cez push pull miesto toho aby sa rozvrtalo telo cize bola to iba elektroinstalacia Žmurk
Zaznamenané

Dean RC7G MHG, Ibanez 1527RB, Ibanez S7320, Peavey JSX, Marshall AWEG1960, Rocktron Intelliflex LTD, M-amp, JT screamer, Vox Satchurator, Tremonti Wah... kokotiny same :)
hyenik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #11 kedy: 26. December , 2011, 00:14:48 »

tim vrtanim asi byla myslena samotna instalace, ktera sice opravdu jde poridit bez vrtacky, ale ani tak to neni zdaleka jednoduche.

kvilej, bratre v sustainu :)
Zaznamenané

Yugi00
miestny štamgast

ctrl+mouse scroll

« Odpoveď #12 kedy: 27. December , 2011, 11:04:55 »

tim vrtanim asi byla myslena samotna instalace, ktera sice opravdu jde poridit bez vrtacky, ale ani tak to neni zdaleka jednoduche.

kvilej, bratre v sustainu :)
fu ale teraz jak to mam uz par dni narazam na nejake veci ktore nejdu len tak lahko nastavit. Aj ty mas ten sustainiac blizsie k strunam ako kobylovy snimac? Mne uz nizsie neide a cely humbač znie jak singlecoil dokonca krkovy (sustainer) ma hadam vyssi output ako kobylovy snimac  Bavím sa skvele viem ze na chipe su nejake trim controly na output snimaca a celkovy gain sustainu tak musim sa este pohrat asi.
Zaznamenané

hyenik
pravidelný návštevník

« Odpoveď #13 kedy: 19. Február , 2012, 13:14:05 »

sice pozde kdyz uz ho prodavas :)
ale ano budic je dobre mit co nejbliz ke strunam, a trimrama jdou sladit vsechny urovne bez problemu.
Zaznamenané

Strán: [1] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.13 sekund, 24 otázok.