Keď zosík na basu, tak odporúčam ako koncák mostíkový obvod z dvojice TDA7294. Je to D-MOS výkonový operačný zosilňovač. Ak sa k tomu urobí dobrý zdroj, tak to šlape fakt jedna báseň a na zvuku to nádherne poznať. Navyše vďaka tomu, že je to FET, má krásnu "lampovitú" farbu zvuku, neprská a nechrčí pri prebudení špičkou v slape a znie hutne, ako keby mierne skomprimovane. Proste ten zvuk má gule ...
Pripočítajme k tomu fakt, že na tom švábe sú snáď všetky možné ochrany, a to, že na kompletný koncový zosík stačí iba pár súčiastok, a je to jasný kandidát na amatérsku stavbu slušne znejúcich basových mašín.
Nedávno som pre kamaráta postavil basovú hlavu zo starého zosíka Tesla Disco 240E. Z pôvodného zosíka ostalo šasi, 10-pásmový ekvalizér a trafo. Všetky plošáky a kabeláž som vypitval a dno som strčil modul s dvomi TDA7294. Ten zosík je teraz zvnútra skoro prázdny
ale hraje výborne. Používa to s basovou bedňou Hartke a je spokojný.
Keďže kamarát má aj kúsok s pôvodným koncákom z Tesly Vráble, urobili sme si porovnávku a ten D-MOS je jednoznačne iná trieda, tomu bipoláru z pôvodného zapojenia stačilo trochu viac pridať basy a už to malo tendenciu chrchlať v špičkách.
Pôvodne chcel kúpiť Warwick za 16 000, ale potom sa so mnou dohodol, že mu zosík spravím výmenou za staré Mono-50. Dnes neľutuje.