Zdravim Priatelia,
cca po 3 rokoch som opat zabludil na forum a zhodou nahod do tejto konkretnej temy. Ani za boha som nemohol prist nato, preco su mi niektore prispevky tejto temy take povedome :-) Napokon ma osvietilo, ked som nieco za polovicou vsetkych prispevkov natrafil aj na moje vlastne, tak mi nedalo sa k tomu nepriznat a nieco malo napisat k danej teme po niekolkych rokoch. Moje prispevky som pisal pod menom
Slepy Pes a tykali sa dilemy nad kupou efektoveho zariadenia, a to prevazne od vyrobcu ZOOM. Priznam sa, ze po opatovnom precitani mojich prispevkov som sa obcas chytal za hlavu :-) no ale ved co no, clovek sa uci a posuva dalej cely zivot :-) . Kazdopadne vo finale som sa rozhodol pre kupu multiefektu ZOOM G9.2tt a tak ako kvazi podakovanie vsetkym za veskuru vynalozenu snahu mi pomoct vo vybere spravnej volby sa pokusim aspon trochu poinformovat o mojich poznatkoch, zazitkoch ci skusenostiach okrem inych aj s tymto multiefektom od otvorenia krabice po sucasnost.
Moj osobny nazor na G9.2tt a celkove zhodnotenie s odstupom casu je v konecnom dosledku skor pozitivne ako negativne. Takmer vsetkym co bolo spomenute v tejto teme som viacmenej urcitym sposobom presiel a nie vzdy to bolo pre mna ako elektrotechnicky slabsieho jedinca jednoduche. Kazdopadne, s kludnym svedomim mozem prehlasit, ze nelutujem ze som sa rozhodol pre tuto volbu, pretoze to sice nieje idealne riesenie hlavne co sa tyka kvality zvuku, hlavne pri Live hrani, tak na druhej strane mi to otvorilo dvere v experimentovani s efektami, so zvukom ci uz samotnym ,alebo kompozicne v skladbach, a neskor aj vcelku jednoduche uzivanie, spolahlivost, alebo trvanlivost (musim poklepat).
Co sa tyka pouzitia s PC, hlavne co sa tyka nahravania, tak z mojej strany spokojnost a dobra volba, odporucam. (pokusim sa prilozit nejake ukazky atd). Ak by sa mi to nepodarilo tak na strankach mojej kapely ThE Paid
http://bandzone.cz/thepaid je napr hned prva skladba Barbel, ktoru sme velmi amatersky nahrali v skusobni a doma som to domastroval a zdvojil gitarove casti priamym pripojenim multiefektu do mixu a z mixu do PC cez line in 3,5 jackovy vstup na obycajnej starej zvukovej karte Soundblaster Live. Alebo na strankach mojho soloveho posobenia
http://bandzone.cz/sonysolar a niektorych projektov najdete skladby nahravane priamo cez line in, alebo cez jednoduchy mix za 5korun, cez zvukovku, podobne ako som opisoval v predoslom pripade.
Co sa tyka live zvuku v kombinacii s tranzistorovymi ci lampovymi aparatmi je to o nieco horsie. Da sa povedat, ze este stale hladam tu spravnu kombinaciu G9.2tt , hlavy, repro, popr. preampu s ktorou by som bol spokojny hlavne na koncertoch. Dodnes hlavne z financneho hladiska stale trcim u Tranzistorovej hlavy Marshall MG100HDFX s boxom a len malokedy zazijem koncert, kedy by som sa nestazoval na zvuk. Neskor som ten nedostatok dokazal trochu kompenzovat pouzitim dvoch aparatov so zapojenim do sterea, co sa velmi prijemne a efektivne prejavilo pri urcitych efektoch a vyslednom zvuku. Tuto moznost zapojenia pokladam za plus v moznostiach G9.2tt, ale od uspokojenia to ma este daleko. Kazdopadne tento stereo sposob vidim ako celkom dobry smer v pouzity do buducna (aj na ukor vlacenia dvoch bedni), pretoze i nadalej chcem pouzivat tento multiefekt, kedze som si na neho uz zvykol, a da sa povedat ze tvori hlavnu cast mojho pedalboardu (obrazok nizsie).
Uz dlhsie sa chystam a uvazujem o kupe kvalitneho, lampoveho, vykonneho a vhodneho aparatu so snahou ziskat lepsi Live zvuk, a prave nedavno som narazil na nadejny pokus o zlepsenie s koncovym zosilovacom MESA BOOGIE 50/50 s dvoma nezavislymi kanalmy, vdaka ktorym si zachovam minimalne svoju stereo myslienku. A vlastne tak som sa aj zatulal opat k tejto starej teme , pretoze sa momentalne zaoberam myslienkou moznosti pouzitia G9.2tt ako preampu v kombinacii s tymto koncakom. Je takmer iste ze to fungovat s tym koncakom bude a urcite to horsi zvuk nebude ako cez tranzist. marshall, ale som zvedavy aky velky bude rozdiel a ci sa dockam aspon 90% uspokojenia. Ked nic, tak vzdy sa da prilozit do ohna nejaky preamp, ale osobne najprv sa pokusim dat sancu priamej ceste a trpezlivemu nastavovaniu.
Takze tak to bolo a je z mojho spolocneho zivota so ZOOMom G9.2tt. Este raz vdaka hlavne Marianovi, ktory vacsou mierou prispel k volbe tohoto multiefektu a sice klasika lampa, dobra gitara, analogovy efekt su silnym predpokladom pre zimomriavky, ale aj ine ako len biele a cierne mozu mat nieco do seba, avsak podla mojho nazoru je v prvom rade najpodstatnejsia hra, cit a celkovo umenie hudobnika.
S pozdravom a dobrou hudbou ostava
Sony Solar (alias Slepy Pes)
p.s. Celkovo pouzitie a kvalitu tohoto zariadenia pocas mojho hudobneho zivota mozete posudit na skladbach mojej kapely ThE Paid
http://bandzone.cz/thepaid, alebo u skladieb mojich solovych projektov pod nazvom Sony Solar
http://bandzone.cz/sonysolar. Tesim sa na vase pripadne komentare, nazory, kritiku, rady a tak.
Foto Sony's PedalBoard: