Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
24. November , 2024, 06:36:09
Strán: [1] 2 3 4 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Moj novy tmavocerveny prirastok - Gibson SG Classic s P90  (Prečítané 9148 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« kedy: 02. Júl , 2007, 10:19:12 »

Tak som si konecne zohnal daco s P90 a to nove Gibson SG Classic. Pekne opracovana gitara, este si na nu zvykam, ma necely rok a bola nehrana. Je to vlastne reedicia SG Special zo 60tych rokov, akurat ze nema wraparound tailpiece ale modernejsi. Krk je pomerne polenovity, ale nemam s tym nejaky problem. So zvukom som spokojny, presne take nieco som ocakaval.

P90 su velmi zaujimave snimace, maju velmi tucny zvuk na to, ze su single, su velmi dynamicke a maju taky zvlastny agresivny crunch a stiplavy nabeh tonu. Chova sa to trochu ako singel, ale nezneje to tak moc a tucne to je ako humbucker. Celkovo maju ine proporcie basov, stredov a vysok ako humbuckery. Co je dalej velmi zaujimave, ze velmi vyrazne reaguju na vzdialenost od strun (sam som bol prekvapeny ako menia zvuk, este som si nenasiel oblubenu polohu) a maju silnejsi vystup ako klasicke PAFkovske humbuckery.

Vcera sme ju poriadne s Robertom az skoro do ohluchnutia potestovali na mojom Hiwatte a s nim to je skvela kombinacia, sa nedivim Townshendovi ze si ju zvolil v The Who. Liezol z toho poriadne surovy zvonivy crunch a velmi stiplave sola ala The Who Live At Leeds, ACDC a pod. Dokonca som s nou skoro presne napodobil zvuk gitary v Jethro Tull - Aqualung povodna verzia z 1971, ktore bolo nahravane na LP Juniore s P90 a tiez Hiwatte. Proste prirodzena surova rockova gitara s velmi priamym tonom.

Pridavam par fotiek.

* IMG_0315.jpg (101.99 KB, 800x600 - prehliadnuté 884 krát.)

* IMG_0316.jpg (99.56 KB, 800x600 - prehliadnuté 888 krát.)

* IMG_0321.jpg (101.01 KB, 800x600 - prehliadnuté 849 krát.)
« Posledná zmena: 02. Júl , 2007, 10:25:37 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #1 kedy: 02. Júl , 2007, 12:02:25 »

Brano, moze byt !  Bravooo ...pekna gitarka, gratulujem !
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #2 kedy: 02. Júl , 2007, 12:03:53 »

chalani kto mate predbezny zaujem, zacnite si pomaly setrit - do 1/2 roka je napredaj a kludne na to prijmam stavky  ha ha ha
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #3 kedy: 02. Júl , 2007, 12:05:40 »

chalani kto mate predbezny zaujem, zacnite si pomaly setrit - do 1/2 roka je napredaj a kludne na to prijmam stavky  ha ha ha

ha ha ha Vsetko je mozne. Žmurk Ale mozeme uzavriet stavku, o co sa stavime?
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #4 kedy: 02. Júl , 2007, 12:08:56 »

ha ha ha Vsetko je mozne. Žmurk Ale mozeme uzavriet stavku, o co sa stavime?

Bavím sa skvele ...mna to tiez okmzite napadlo  Bavím sa skvele
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
rudy
Hosť
« Odpoveď #5 kedy: 02. Júl , 2007, 12:13:02 »

Nestavim.Prehral by som. Bavím sa skvele
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #6 kedy: 02. Júl , 2007, 12:14:40 »

Nestavim.Prehral by som. Bavím sa skvele

Stav sa ze ju predam, kup ju a aj vyhras stavku s Rastom. ha ha ha
Zaznamenané

rudy
Hosť
« Odpoveď #7 kedy: 02. Júl , 2007, 12:17:56 »

KOLKO ?
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #8 kedy: 02. Júl , 2007, 12:20:24 »

KOLKO ?

Bavím sa skvele Nie je na predaj. Moj posledny prispevok bola iba fikcia. Beeee
Zaznamenané

rudy
Hosť
« Odpoveď #9 kedy: 02. Júl , 2007, 12:22:58 »

KOLKO ?

Bavím sa skvele Nie je na predaj. Moj posledny prispevok bola iba fikcia. Beeee
Načo čakat pol roka.Predaj teraz a maš pokoj.   Odpovedaj cez PM. /To vieš,kupy-chtiva konkurencia nespi/
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #10 kedy: 02. Júl , 2007, 12:29:50 »

Načo čakat pol roka.Predaj teraz a maš pokoj.   Odpovedaj cez PM. /To vieš,kupy-chtiva konkurencia nespi/

Kup radsej ten stary Yamaha lawsuit Stratocaster. Žmurk
Zaznamenané

rudy
Hosť
« Odpoveď #11 kedy: 02. Júl , 2007, 12:44:47 »

Kup radsej ten stary Yamaha lawsuit Stratocaster. Žmurk
Ked ja tym strakačom nemožem prist na chut.  Ked už,tak jedine s HB.
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #12 kedy: 02. Júl , 2007, 12:45:42 »

Ked ja tym strakačom nemožem prist na chut. 

Ani ja sakra. Nech sa premaham ako chcem, nejde to.
Zaznamenané

Altostratus
miestny štamgast
Príspevkov: 2211

Ääliö, älä lyö! Ööliä läikkyy!!

« Odpoveď #13 kedy: 02. Júl , 2007, 12:59:48 »

Zadrem trochu od témy, ale po všetkých tých chválach na tie Robertove lawsuity by ma zaujímalo, ako by znela napr. tá Yamaha v osadení 2-1-2. Fundamentalisti ako Prog, alebo Roberto by mi asi najradšej vykrútili krk, ale keby som tam bachol dva minihumbuckre veľkosti singla...podľa vzoru Iron Maiden. Ktovie...
Zaznamenané

proghopik
VIP
inventár podniku
*

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #14 kedy: 02. Júl , 2007, 13:01:05 »

Zadrem trochu od témy, ale po všetkých tých chválach na tie Robertove lawsuity by ma zaujímalo, ako by znela napr. tá Yamaha v osadení 2-1-2. Fundamentalisti ako Prog, alebo Roberto by mi asi najradšej vykrútili krk, ale keby som tam bachol dva minihumbuckre veľkosti singla...podľa vzoru Iron Maiden. Ktovie...

Dobre by to hralo, ta Yamaha je velmi citatelna a cista, takze by sa to dobre sklbilo s minihumbuckermi podla mna. V klude by som to vyskusal.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 4 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.091 sekund, 23 otázok.