Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
15. November , 2024, 16:01:28
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: najlepšie sólo v skladbe  (Prečítané 42060 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #75 kedy: 16. Marec , 2008, 16:28:38 »

Trosku odbocim...raz mi Vrabec hovoril, ze v dobrom songu netreba solo... Som frajer

Nieco na tom bude...
« Posledná zmena: 16. Marec , 2008, 16:29:22 od Dejvo » Zaznamenané
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373

guitarist

« Odpoveď #76 kedy: 16. Marec , 2008, 16:59:01 »

Trosku odbocim...raz mi Vrabec hovoril, ze v dobrom songu netreba solo... Som frajer

Nieco na tom bude...

Tak tak. Keď má byť v songu gitarové sólo, alebo hocijaké iné, má nejakým spôsobom gradovať skladbu, melodicky zaujať inak, má sa fajn počúvať. Nemá byť len prehliadkou toho, čo sa niekto za svoj život naučil.
Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #77 kedy: 16. Marec , 2008, 17:03:07 »

Tak tak. Keď má byť v songu gitarové sólo, alebo hocijaké iné, má nejakým spôsobom gradovať skladbu, melodicky zaujať inak, má sa fajn počúvať. Nemá byť len prehliadkou toho, čo sa niekto za svoj život naučil.

Suhlas.
Zaznamenané
siiiiiilas
pravidelný návštevník
Príspevkov: 576

« Odpoveď #78 kedy: 16. Marec , 2008, 21:47:08 »

a preco by nemalo solo ukazat to co sa gitarista za svoj zivot naucil?.....potom to tak dopadne ze sa spravi znama finta posun o poltona a mas gradaciu.....a tiez zarucenu nudu.....
Zaznamenané

heavy metal is the law!!!
marrtin
miestny štamgast
Príspevkov: 1784

"There are no facts, only interpretations." F. N.

« Odpoveď #79 kedy: 16. Marec , 2008, 21:54:16 »

a preco by nemalo solo ukazat to co sa gitarista za svoj zivot naucil?.....potom to tak dopadne ze sa spravi znama finta posun o poltona a mas gradaciu.....a tiez zarucenu nudu.....
osobne sa domnievam, že sólo nemá byť ani prehliadkou stupníc, ale vyjadrovať pocit a gradáciu ako piťu hovorí a najlepšie nemusí byť najtechnickejšie. tiež si myslím, že zašmírovaný Heartbreaker je výborný tak ako je, ale od Zeppelin poznám krajšie sóla, osobne som v kolenách po Since I´ve been Loving You...(to bolo pre Dugovu osobnosť  Som frajer ...dúfam že nenatiahne príspevky na ďaľších 5 strán) a sól je mohutne veľa od rôzdnych interpretov...to Dugo: a Zeppelin nieje jediná kapela na svete...
« Posledná zmena: 16. Marec , 2008, 21:58:18 od marrtin » Zaznamenané

Les Paul + Marshall, čo iné?
Dugo
Hosť
« Odpoveď #80 kedy: 16. Marec , 2008, 21:57:48 »

osobne sa domnievam, že sólo nemá byť ani prehliadkou stupníc, ale vyjadrovať pocit a gradáciu ako piťu hovorí a najlepšie nemusí byť najtechnickejšie. tiež si myslím, že zašmírovaný Heartbreaker je výborný tak ako je, ale od Zeppelin poznám krajšie sóla, osobne som v kolenách po Since I´ve been Loving You...(to bolo pre Dugovu osobnosť  Som frajer ...dúfam že nenatiahne príspevky na ďaľších 5 strán)

Mas vyborny vkus!  Zdravíčko a live verzia z Madison Square Garden, 1973 tusim je uplne genialna! toe zvuk a feeling jak hovado... nic lepsie som este nepocul..  Fuuha zíram
Zaznamenané
brmbolec
stály hosť
Príspevkov: 906

« Odpoveď #81 kedy: 16. Marec , 2008, 22:02:51 »

Mas vyborny vkus!  Zdravíčko a live verzia z Madison Square Garden, 1973 tusim je uplne genialna! toe zvuk a feeling jak hovado... nic lepsie som este nepocul..  Fuuha zíram

pošli link na youtube nech zhodnotíme
Zaznamenané

Malé, ale potešia :)
homar
inventár podniku
Príspevkov: 3635

« Odpoveď #82 kedy: 16. Marec , 2008, 22:04:22 »

aby sme nespominali len zahranicnu muziku v tejto teme, tak velmi pekne solo je v Henryho songu Let It Rain
Zaznamenané

Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard
Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead
TC-Electronic Nova System
Dugo
Hosť
« Odpoveď #83 kedy: 16. Marec , 2008, 22:04:41 »

pošli link na youtube nech zhodnotíme

http://youtube.com/watch?v=89yw7wqoaio

je to proste nadherne...  :) toto iste je aj na tom DVD co vydali...
Zaznamenané
siiiiiilas
pravidelný návštevník

« Odpoveď #84 kedy: 16. Marec , 2008, 22:05:46 »

osobne sa domnievam, že sólo nemá byť ani prehliadkou stupníc, ale vyjadrovať pocit a gradáciu ako piťu hovorí a najlepšie nemusí byť najtechnickejšie. tiež si myslím, že zašmírovaný Heartbreaker je výborný tak ako je, ale od Zeppelin poznám krajšie sóla, osobne som v kolenách po Since I´ve been Loving You...(to bolo pre Dugovu osobnosť  Som frajer ...dúfam že nenatiahne príspevky na ďaľších 5 strán) a sól je mohutne veľa od rôzdnych interpretov...to Dugo: a Zeppelin nieje jediná kapela na svete...
ja si myslim ze solo nemusi vyjadrovat len gradaciu-i ked urcite aj tu-a je vela rychlych gitaristov ktory spoja rychle behy s feelingom...vela sol ani neni melodickych....expeti su napr. dream theater ktori nemaju problem strcit solo tam kde si to nikto nevie ani predstavit...ale znie to unikatne a fantasticky.....
Zaznamenané

Dejvo
Hosť
« Odpoveď #85 kedy: 16. Marec , 2008, 22:06:55 »

Jednoduche, mierne spinave, ale ma to gule a sedi tam jak rit na serbel. Vzdy ked tu pesnicku pocujem tak som z nej v pici. Jedna z mojich naj kapiel.

Motorhead - Love is like a raptile
Zaznamenané
siiiiiilas
pravidelný návštevník

« Odpoveď #86 kedy: 16. Marec , 2008, 22:10:52 »

Jednoduche, mierne spinave, ale ma to gule a sedi tam jak rit na serbel. Vzdy ked tu pesnicku pocujem tak som z nej v pici. Jedna z mojich naj kapiel.

Motorhead - Love is like a raptile
genialny song.....lemmy je highlander rockovej hudby!
zo slovenskej tvrorby sa mi najviac paci song od Tublatanky-Rieka......na konci sa durinda pekne hecol
Zaznamenané

Dugo
Hosť
« Odpoveď #87 kedy: 16. Marec , 2008, 22:13:37 »

Zo slovenskej sa mi najviac lubi solo vo Voda co ma drzi nad vodou... je aj melodicke ale aj tazke technicky... proste parada...  Zdravíčko

uzasne je aj v Sebanovom covery na The Soulmen - Baby do not cry co hrali na vyroci smrti Ursinyho.. genialne od zaciatku do konca..  Zdravíčko
Zaznamenané
Dejvo
Hosť
« Odpoveď #88 kedy: 16. Marec , 2008, 22:16:35 »

Velice dobre je aj: Ozzy - Suicide Solution. Mam radsej live verziu s No More Tour, kde hra Zakk.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #89 kedy: 16. Marec , 2008, 22:17:52 »

zo slovenskej tvrorby sa mi najviac paci song od Tublatanky-Rieka......na konci sa durinda pekne hecol

poznam, dobre to znie, skoda, ze to potom na druhej verizii cele osekali
Zaznamenané

Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 14 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.