Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
27. November , 2024, 15:32:27
Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: zhodnote tuto schemu komba  (Prečítané 19264 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
wanka
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 71

« Odpoveď #30 kedy: 04. Október , 2007, 19:25:47 »

vidím schému si dostal v poriadku... Inak neviem aký má zmysel porovnávať digitálny modelovač a analógový efekt. No posúdiť to budeš musieť tak či tak sám, čo ti vyhovuje z hladiska signálu, zvuku, ovládania atď. Prípadne nevidím problém vlastniť oba, ak je to pre teba dostupné.
Zaznamenané
thomas162
nováčik
*
Príspevkov: 34

gitarista -amater

« Odpoveď #31 kedy: 04. Október , 2007, 21:11:46 »

Nezahrávaj sa nene ja som to neporovnaval to neni moj prispevok... prave preto som v teme home made.. nechcem nic kupovane.proste chcem si to vyrobit sam  dodat dokumentaciu.. pouzijem to aj ako maturitnu pracu(ano mam malo rokow :D ) hlavne vsak potrebujem nieco schopnejsie ako stary zosilovac a reprak z roku neviem kolko cez ktory som hral... ?§!... vizia je jasna.. dvojkanal  sansampu gt2 prepinanie cet footswitch.(klopak + rele),externa efektova slucka, MOSfetovy konec a repro...tot vse hura do stavby...inak wanka este raz dik za info a dokumentaciu Na zdravie!
Zaznamenané

sprostý móžeš byť koľko len chceš ale musíš si vedieť poradiť........
wanka
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #32 kedy: 05. Október , 2007, 21:34:37 »

Tomas, ten prispevok patril Majsovi. On uz ma G2 a chcel porovnat so sansampom... Inak ten klopny obvod ti akurat vymeni spinac za tlacitko. Oplati sa tolko sa stym babrat? Ja mam spinac celkom odolny, a stym mozes spinat jednosmerne prepinacie rele. Nebolo by to jednoduchsie? A pred tym som ti pisal ze mam aj chladic na koncak ktory mi vystal. Ak chces bachnem to do krabice a poslem. A mam aj dva kusy? (jeden urcite) z tych jackovych konektorov co som ti poslal fotku. Ja uz asi nejaky cas nebudem mat cas na stavbu, a len sa mi to tu prasi.  :)
Zaznamenané
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #33 kedy: 06. Október , 2007, 14:15:27 »

btw. Wanka, takyto zosilovac som hladal velmi pekne dakujem, chcel som stavat lampu ale nemam na nu asi dost skusenosti, preto sa pokusim postavit aspon tento mosfet koncak a strcit do neho moj multiefekt. Uvidim aky to bude mat zvuk potom, budem uvazovat dalej, bud o nejakom lampovom preampe alebo analogovom efekte.

este tak medzi recou, nemas na ten zosilovac aj schemu zapojenia suciastok na plosnom spoji  No hanbím sa.. ?

ps. jeden typek mi pisal ze ten zosik nebude vhodny ze to ej na hi-fi tak ja nevem..
« Posledná zmena: 06. Október , 2007, 15:15:43 od majso » Zaznamenané
wanka
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #34 kedy: 06. Október , 2007, 15:16:08 »

to Majso - myslel si asi potlac plosaku. hmm, to bohuzial nemam. Ale ten modul sa da objednat neposkladany. Myslim ze to je najjednoduchsie riesenie. Mas aj pocit z odvedenej prace, nemusis uvazovat o nahradach ak cosi nedostanes. A len taky drobny tip, ak ho dostanes ten plosak hned mozes bachnut do skenera alebo kopirky a na dalsie kusy, pre kamosov mas predlohu. Ano, toroid je najdostupnejsie riesenie, ja som to tiez tak mal, a vyrazne magneticke pole mozes vyriesit ze to das vovnutri do zvlast krabice. Ja som pouzil staru krabicu zdroja z pocitaca. A nerovnomernost medzi vetvami ta trapit nemusi - na tom zosiku sa da dostelovat bod zero. Tuto nevyhodu maju tie panely kde je symetricke napajanie a vsetky zemnenia su rovnake, ako Thomas spominal. Tam to musis uz zo zdroja riesit, stabilizatorom alebo seriovymi diodami. Vies ako sa zapaja Gretz pri symetrickom zdroji?
Zaznamenané
wanka
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #35 kedy: 06. Október , 2007, 15:37:57 »

ps. jeden typek mi pisal ze ten zosik nebude vhodny ze to ej na hi-fi tak ja nevem..
ha ha ha Hughes & Kettner EDITION-BLUE15 ma v koncaku integrovany obvod ktory bezne pouzivaju v 20 Wattovych miniveziach. A vo svojej triede je jeden z najlepsich. A cena 6200 korun, a ze je to i takto predajne hovori za seba. Presne ako komba do 30W od Rolandu. A krk pod gilotinu nedam, schemu takych malych Marshallov a inych znackovych aparatov som nevidel, ale malicek tam risknem ze tam je cosi uplne radove a lacne typu TDA a tak. A integrovany obvod je este inde ako premakany tranzistor. Inak pri mosfete je dolezite "nepotrebne" skreslenie a "pohotovost" zosilovaca vid kludovy prud ktory je tiez nastavitelny a ja som nastavil cez pisane parametre. Ved prave tento kludovy prud rozdeluje lampy do kvalitativnych tried. Samo ak chces stavat zosik na gitaru, tak postav alebo kup elektronkovy zosilovac, ak nan mas. Ale pokial uvazujes o dostupnejsom rieseni zatial technologicky mas mosfet najblizsie.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #36 kedy: 06. Október , 2007, 17:01:34 »

Nezahrávaj sa nene ja som to neporovnaval to neni moj prispevok... prave preto som v teme home made.. nechcem nic kupovane.proste chcem si to vyrobit sam  dodat dokumentaciu.. pouzijem to aj ako maturitnu pracu(ano mam malo rokow :D ) hlavne vsak potrebujem nieco schopnejsie ako stary zosilovac a reprak z roku neviem kolko cez ktory som hral... ?§!... vizia je jasna.. dvojkanal  sansampu gt2 prepinanie cet footswitch.(klopak + rele),externa efektova slucka, MOSfetovy konec a repro...tot vse hura do stavby...inak wanka este raz dik za info a dokumentaciu Na zdravie!

to mate nejaku lahku maturitnu pracu :)
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #37 kedy: 06. Október , 2007, 17:06:51 »

na to prepinanie...daj tam nejaky citac, ktory bude snimat impulzy z tlacitka a ked bude na jednom z jeho vystupov log. 1, tak zopne rele a ked 0 tak vypne rele...je viecej moznosti
« Posledná zmena: 06. Október , 2007, 17:19:44 od mario bross » Zaznamenané

majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #38 kedy: 06. Október , 2007, 19:31:35 »

.......... Vies ako sa zapaja Gretz pri symetrickom zdroji?
Neviem veru.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #39 kedy: 06. Október , 2007, 21:37:45 »

treba mat dvojty sekundar napr 2x12V a greatz sa zapoji medzi konce vinutia a oproti stredu mas symetricky zdroj cize +-12V (to napatie samozrejme bud klesne alebo stupne podla filtracie a tak)
Zaznamenané

wanka
náhodný pocestný
**

« Odpoveď #40 kedy: 07. Október , 2007, 09:15:57 »

treba mat dvojty sekundar napr 2x12V a greatz sa zapoji medzi konce vinutia a oproti stredu mas symetricky zdroj cize +-12V (to napatie samozrejme bud klesne alebo stupne podla filtracie a tak)

Presne tak. Takze ak budes mat gitarovy reproduktor 4ohm tak tam daj http://www.sos.sk/?str=371&artnum=E006643 do kazdej vetvy elektrolit 4700uF/50V a 100n keramiku paralelne a pri 8ohm http://www.sos.sk/?str=371&artnum=E006646 elektrolity 4700uF/63V a tiez 100n keramiky. Elektrolity ti napatie vyhladzuju a filtroju brum keramiky vysoke frekvencie. A tak budes mat cca 1,2 nasobok jednosmerneho napatia v pomere o  vystup trafa. T.z. cca 40 alebo 50 V. Apropo, na 8ohm a 50V potrebujes vymenit v tom zapojeni aj dva zenery, ale je to tam popisane ako.
Zaznamenané
thomas162
nováčik
*

gitarista -amater

« Odpoveď #41 kedy: 22. November , 2007, 21:21:46 »

Zdravim  homemadakow. potrebujem help s navrhokm dps k tomu MOSFETovemu koncu. najlepsi by bol navrh v Eagly a z toho rovno aj plosak.. ja sa s toho jaksy neviem vysomarit nema nahodou niekto navrh PS prosim prosim je to moc surne:(SmútimSmútim konkretne sa jedna o toto: schema www.thomas162.szm.sk/mos1.jpg a www.thomas162.szm.sk/mos2.jpg   Pomoooc!  Pomoooc!  Pomoooc!
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #42 kedy: 22. November , 2007, 21:41:44 »

tak navrhuj rucne. a keby som aj mal tak ti to nepojde otvorit
Zaznamenané

thomas162
nováčik
*

gitarista -amater

« Odpoveď #43 kedy: 22. November , 2007, 22:03:02 »

tak navrhuj rucne. a keby som aj mal tak ti to nepojde otvorit
:D:D:D aaaaaale otvorit to pojde. ved ja eagle mam ale netsim ako v nom prerobit schemu na plosak a ako davat do schemy suciastky spravnych rozmerov..
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #44 kedy: 22. November , 2007, 22:19:10 »

tak aha. otvor si schemu, suciastky mas v knizniciach a pospajaj to normalne ako klasicku schemu a potom sa prepni do plosaku a porozmiestnuj si suciastky ako budes chciet a aby boli co najvhodnejsie. a potom mozes routovat rucne alebo automaticky. ja to robim rucne, tak tie cesticky lepsie urobim a aj si to nadimenzujem

a nepojde to :) uz sme to skusali aj pri tej istej verzii
« Posledná zmena: 22. November , 2007, 22:25:04 od mario bross » Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.103 sekund, 23 otázok.