swyx
|
|
« kedy: 04. September , 2007, 13:05:52 » |
|
dost by ma zaujimalo ako sa realizuje obvod resonance nikde som ho nevidel
|
|
|
Zaznamenané
|
------->>>Prechadzam na druhy ucet Damian
|
|
|
swordy
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 04. September , 2007, 13:13:33 » |
|
rezonancny obvod je taky, ktory ma nulovu komlexnu zlozku impedancie. Ale neviem co presne s tym chces, lebo sa realizuje vhodnym zapojenim RLC.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 04. September , 2007, 13:52:16 » |
|
no su dva typy rezonancnych obvodov: seriovy a paralelny. V seriovom rezonancnom obvode ma impedancia v stave rezonancie najmensiu hodnotu, a to je iba realny (cinny) odpor cize bez komplexnej zlozky ( indukcne a kapacitne reaktancie sa vyrusia). A pri paralelnom rezonancnom obvode ma impedancia v stave rezonancie nekonecnu impedaciu.
|
|
« Posledná zmena: 04. September , 2007, 17:33:59 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 04. September , 2007, 14:54:59 » |
|
dost by ma zaujimalo ako sa realizuje obvod resonance nikde som ho nevidel
Celkom dobre nerozumiem, co sa pytat? Ako funguje potak Rosenance napr. na Peavey, alebo Marshall JVM zosikoch, ci co?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 04. September , 2007, 15:05:17 » |
|
Brdo Prvy mi tusim vysvetloval, ze funkciou resonance sa oznacuje na koncakoch cosi podobne, ako Presence, ale pre basove zlozky signalu, teda ak som to nepoplietol . Ale tuto chalani hovoria zjavne o niecom inom, takze otazkou zostava, co sa vlastne swyx pyta.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 04. September , 2007, 16:01:47 » |
|
jj chalani hore odpovedaju na nieco ine brdo a doktor to trafili
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 04. September , 2007, 17:36:21 » |
|
aha no tak neviem...moze to byt nieco ako napisal Rastis. Frekvencne upravuje signal(zvyraznuje basy) a obvodovo je zapojena asi v koncovom zosilovaci podobne ako presence, ale isto to neviem ja mam na zvyraznenie basov na Soldane funkciu Depth a na vysky klasika Presence
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 04. September , 2007, 22:47:11 » |
|
Mam skusenosti, ze pod Resonance sa skryvaju dve funkcie: 1. nieco ako DEEP, cize v spatnej vazbe sa cez potenciometer Resonance pridava kondenzator a tym sa zvysia basy 2. zvysenie odporu v spatnej vazbe - signal je hlasnejsi, viac vyssich harmonickych a basov
Ja mam v recte ten druhy sposob a zvlast este DEEP, kazde funguje inak na ucho. Osobne pouzivam Resonance vo vyssich polohach, cize vacsi odpor v spatnej vazbe.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 04. September , 2007, 23:32:16 » |
|
este by to chcelo neaku prakticku ukazku (schemu), idealne by bolo keby to bolo v zapojeni aj s presence (inak neviete aky potenciometer sa tam dava (logaritmicky, lineary)) ??
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 05. September , 2007, 08:22:28 » |
|
jj chalani hore odpovedaju na nieco ine brdo a doktor to trafili
Pisali o rezonancnom obvode a pritom slo o zapojenie resonance potenciometra v gitarovych zosilnovacoch, nuz...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Majo Fero
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 05. September , 2007, 09:02:27 » |
|
Tu mas prikladnu schemu: 25k - toto je najnizsi odpor v sp. vazbe, urcuje, od akej hranice zacina Resonance zaberat 250kLog - da sa pouzit aj napr. 500klog pre vyssie hodnoty aj 1MLog. Treba ale dbat na to, ze cim vyssia hodnota Resonance, tym menej bude zaberat Presence Pripadne mozes dat namiesto Resonance vypinac, a tym vypnut upne sp.vazbu, ako je tomu u Mesa Recto hlavach v zapojeni Modern.
|
|
« Posledná zmena: 05. September , 2007, 09:03:02 od dr.karpathorky »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 05. September , 2007, 09:05:30 » |
|
ked bola zle polozena otazka, tak sme nevedeli naco mame odpovedat a napr tieto funkcie su na Soldane http://www.blueguitar.org tam ist na schematic - Soldano, tam ist do FTP a najst schemu soldana rewrite tusim...je to pdf.
|
|
« Posledná zmena: 05. September , 2007, 09:44:15 od mario bross »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 05. September , 2007, 10:48:23 » |
|
ked bola zle polozena otazka, tak sme nevedeli naco mame odpovedat tak..aka otazka taka odpoved swyx: konkretne do coho to chces "vmontovat"?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 05. September , 2007, 11:07:43 » |
|
keby som sa pytal na rezonancny obvod (resp. RLC cleny...) tak sa to opytam ked som sa pytal na obvod resonance tak to bolo nieco ine, chcem to dat do zosilnovaca co robil aj Tipek
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
swyx
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 18. Apríl , 2008, 15:25:49 » |
|
je tu niekto taky ochotny ze keby som mu dal schemu tam mi dokresli presence do nej? lebo som to urobil a akosi mi to nefunguje
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|