wanka
náhodný pocestný
Príspevkov: 71
|
|
« Odpoveď #45 kedy: 24. Október , 2007, 20:08:49 » |
|
neviem o akych sluckach sa tu hovori , 1/2watove odpory su uplne v pohode ved som uz nejaky ten zosik postavil
Nishti, vsak si vsimni ze ja s Musicmanom bojujem na inom fronte nezavisle od teba. Inak jeho dotaz smeruje asi tiez zo skusenosti so zosilovacmi /aj elektronkovymi/. Mam matne spomienky na navijanie konstantanu na 5R6 1R2 a podobnych odporov a kopancov zo 400 V. Takze spat, velke napatie + maly odpor = velky prud. Vychadzajuc z toho, velke napatie + velky prud = velky vykon, ako i premeneny odpormi na teplo, t.j. vacsia vataz odporov. Veru spominam na keramicke vezicky s cinovou tepelnou ochranou 5W a tak. Ale vsimajuc tvoj plosak s neparnym poctom patic + rovnako velke patice, /takze pravdepodobne male/ tam este koncak nebude. Ale i tak sa moze stat ze 0,5W bude malo, myslim ze to Musicman myslel asi tak. Za preverenie na scheme nic nedas. Ale za prehoreny plosak...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej
nováčik
Príspevkov: 30
|
|
« Odpoveď #46 kedy: 24. Október , 2007, 20:14:13 » |
|
JJ je to len vstupny diel s invertorom na budenie koncaku, tam su iba male prudy.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #47 kedy: 24. Október , 2007, 20:43:16 » |
|
potom ok - tie odpory na obrazku sa mi zdali mensie ako 0.5w skresluje to na fotke. 0.5w by malo stacit vseobecne ale lepsie dimenzovat s rezervou lebo v teple sa to moze prehrievat. mozno niektory v napajani by mohol mat este vyssiu wataz a plosak zosilnit. ako riesis prepinanie kanalov klasickymi spinacmi alebo opto ?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej
nováčik
|
|
« Odpoveď #48 kedy: 24. Október , 2007, 20:55:23 » |
|
tie biele obdlzniky su relatka je ich tusim 12,tie sluzia na prepinanie kanalov a farieb zvukov.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #49 kedy: 24. Október , 2007, 20:58:28 » |
|
(...) ved som uz nejaky ten zosik postavil
Ak chces, tak sa pochval fotkami a ukazkami v novej teme
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #50 kedy: 24. Október , 2007, 21:04:44 » |
|
v zdroji na anodove by mali byt aspon 2-3W
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #51 kedy: 24. Október , 2007, 22:54:53 » |
|
pozeral som schemu tak na anody jednotlivych triod ecc83 su 1w odpory a na zdroji anodoveho napatia 2w.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #52 kedy: 25. Október , 2007, 08:22:09 » |
|
ono je to aj v tych schemach uvedene - vsetky odpory su 1/2W pokial nie je uvedene inak...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
pole
|
|
« Odpoveď #53 kedy: 30. Október , 2007, 03:39:48 » |
|
Ondrej : Pekne urobeny plosak. Kde si si ho dal robit a co ta vysiel? Alebo secko DIY sposob?
K watazi rezistorou. Wykonova strata malych odporov co je 0,6W samozrejme vsade v preampe staci. Ale je tu este jeden faktor. A to dovolene (prierazne napatie) odporu male 0,6 - 300V, a 2W - 500V. Preto davam ako anodove odpory a hlavne anodove do invertora 2Wky.... O 2 kacky drahsi ale je to zicher.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Ondrej
nováčik
|
|
« Odpoveď #54 kedy: 30. Október , 2007, 12:08:30 » |
|
Plosak je moja praca tak za asi mesiac som ho mal hotovy.Potom prislo na rad ze kde ho dat vyrobit.Rozhodnutie bolo urcene cenou a vyrobili ho v ZVT-Print v B. Bystrici. Cena 1500skza prvy a potom za700sk za kazdy dalsi.Tie anodove odpory vymenim len momentalne som mal uraz -odseklo mi zo stredne prsta na lavej ruke asi 1cm.Tak som trocha .... Ale to sa da prezit a zas bude fajn.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #55 kedy: 30. Október , 2007, 12:19:32 » |
|
Plosak je moja praca tak za asi mesiac som ho mal hotovy.Potom prislo na rad ze kde ho dat vyrobit.Rozhodnutie bolo urcene cenou a vyrobili ho v ZVT-Print v B. Bystrici. Cena 1500skza prvy a potom za700sk za kazdy dalsi.Tie anodove odpory vymenim len momentalne som mal uraz -odseklo mi zo stredne prsta na lavej ruke asi 1cm.Tak som trocha .... Ale to sa da prezit a zas bude fajn.
No galiba.. Tak sa daj do poriadku, nech môžeš potom svoj výtvor aj poriadne využiť.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
musicman
|
|
« Odpoveď #56 kedy: 30. Október , 2007, 12:28:34 » |
|
No galiba.. Tak sa daj do poriadku, nech môžeš potom svoj výtvor aj poriadne využiť. ved mu chyba z prsta tak uz asi dohral
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Pitu
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 6373
guitarist
|
|
« Odpoveď #57 kedy: 30. Október , 2007, 12:53:02 » |
|
ved mu chyba z prsta tak uz asi dohral
Hádam nie, dá sa hrať aj tak potom. Ak mu teda ten useknutý konček neprišili..
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210
|
|
« Odpoveď #58 kedy: 30. Október , 2007, 13:49:43 » |
|
fuha...jasne nech sa to co najskorsie zahoji
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #59 kedy: 30. Október , 2007, 21:12:51 » |
|
takisto skore uzdravenie prajem... ale neda mi trosku cierneho humoru: ked som si to precital tak mi, neviem preco, na um prisla pesnicka od kabatu "ma ji motorovou" sorry btw co sa stalo? aby som vedel akym ukonom sa vyhybat...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|