Mohli by sme do "porovnania apatatov" napisat nejake zhrnutie vcerajsieho testu alebo pripadne clanok kratsi napisat, myslim ze by to zaujalo ludi. Len to napis Ty, lebo mna budu automaticky podozrievat z neobjektivity.
tak dobre
uplne neobjektivne az subjektivne sme boli vcera v legendarnej pivnici poporovnavat nejake rarohy. konkretne sme poskusali Hiwatt 50W, stary Orange 100W a staru JCM800 jednokanal 50W. boxy sme mali rovny 4x12 Hiwatt s Fane reprakmi, lomeny Marshall s Celestion Greenback a lomeny Lane s Celestion Vintage 30. Gitary sme mali stary singlovy Fernandes Strat a novy Gibson SG s P90 singlami.
osobne som sa tesil na stary Orange, lebo to som este nikdy neskusal. prvy dojem bolo na Stratocastery velke zdesenie, ze sa na tom neda hrat - znelo to uplne priserne, respektive ja som znel na tom priuserne. po chvilke som si zvykol a nakoniec som si to aj celkom oblubil. je to svojske a ma to obrovske caro. pomerne velke skreslenie. osobne mi ale chybali vysky, stale som si na strate pozeral, ci nemam nahodou postahovane clony. a vadil mi vo zvulu akysi bordel, akoby bol primiesany nejaky nepodareny fuzz, nie moc, ale bolo to tam. brano hovoril ale, ze to je v poriadku, ze tak podobne to pocut aj z niektorych starych nahravok. sranda je, ze ten bordel bol na Celestionoch menej vyrazny.
pomerne velky sok bolo prehodenie z Hiwatt bedne na Greenbacky. zvuk uplne odprdele zrazu, zliate detaily, neprijemne kopce na stredovyskach. po prehodeni na Vintage 30 o cosi lepsie a kultivovanejsie. vobec sranda tieto Celestion bedne - skusali sme ich na vsetky 3 aparaty a s oboma gitarami, niekedy hrala jedna lepsie, niekedy druha lepsie, ale v zasade obe vzdy vyrazne farbily zvuk, navyse nepredvidatelnym sposobom. aj ked to bude vyzerat, ze taham s Branom za jeden provaz, Hiwatt bedna suverejne najlepsia a na tom sme sa zhodli uz viaceri aj na predchadzajucich sesnoch.
Hiwatt nejak komentovat nebudem, mne sa lubi a zneje mi v paprcach pekne - z toho, co sme mali k dispozicii tak s Hiwatt bednou a SG s P90 vitaz na celej ciare.
k Marshallu sme sa snazili pristupovat bez predsudkov (ha ha ha).
nehra zle, to urcite nie. (naschavl som zvyraznil, aby som nedostal v malej Blave po hube) ale je tenky. moje JCM800 nastavenie je presence nula, treble nula a vsetko ostatne naplno. vtedy to tak hra, ale stale to jaci a stale to nema stredy a ja stale nechapem slovne spojenie "klasicke marshallske stredy". a hlti sa to na basoch. ked sa basy stiahnu, prestane sa to hltit, ale stensie to. a sumi to jak prasa. mi pripada, akoby to malo nejak defaultne vnutri zdvihnute vysky, aby to malo "iskru" a zato ten sum. neviem. Brano hovoril, ze Roberto hovoril, ze ten konkretny kus je divny. ale mne sa zda, ze ten konkretny kus je v pohode, lebo takto sa mi javia vsetky JCM800, co som na ne hral.
jaj - este ten Orange - nefunguje mu moc cisty zvuk, ked sa ubera potenciometer na gitare, zvuk dost zmatnieva a rozplizieva. v tomto napriklad Marshall funguje skvele. a king je v tom jednoznacne Hiwatt, kde ubratim volume na gitare na uplne minimum zvuk cinka stale jak spanielka s novymi strunami.
gibsonacke P90 su popici, tahaju, spievaju - jedna basen. Brano sa evidentne viac vytesoval so Strakaca
.
pre mna poucne potestovanie... len tie nestastne Celestiony, sklamali ma riadne