Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
15. November , 2024, 13:27:47
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 21 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Porovnanie aparátov  (Prečítané 70065 krát)
0 užívateľov a 6 Hostí prehliada túto tému.
cembo
pravidelný návštevník
Príspevkov: 550

« Odpoveď #135 kedy: 27. September , 2007, 03:23:07 »

cembo - mne sa ta ukazka vazne lubila, aj ked som trochu zasrandoval na margo gitaristu (uznaj, bol trochu jak vypusteny :) ). a presne tak - hentakemu gitaristovi by sme to zozrali, aj keby to hral na neviem com...

... jasne. Nechcel som ale uviest ako priklad nejakeho gitaristu o trojmatoch bez feelingu. Podla mna VHT je treba poriadne "pomlatit" a tam sa ukaze aku prieraznost a hlavne citatelnost ma ten zvuk aj pri gitarovej onanii. Greg Howe ho casto pouzival, hlavne na platniach s Vitalijom Kuprijom alebo s Richie Kotzenom. Tam krasne vidiet ako VHT kontrastuje s Kotzenovym Mesa stredovym zamatovym zvukom. Tu som est ehodil jednu vzorku, kde je Howe (fat strat) v lavom a Kotzen (tele) v poravom kanali. Len tan Howeho VHT nieje dost vybudeny. Obcas rad ubera na drive a stahuje sa potenciometrom na gitare aby mal len taky polodietny fussion zvuk, takze sa ten typicky VHT sound moc bohuzial neukaze ...

* Howe_VHT_L_-_Kotzen_Mesa_R.mp3 (1875.94 KB - stiahnuté 147 krát.)
« Posledná zmena: 27. September , 2007, 03:23:36 od cembo » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #136 kedy: 29. September , 2007, 13:46:39 »

Mohli by sme do "porovnania apatatov" napisat nejake zhrnutie vcerajsieho testu alebo pripadne clanok kratsi napisat, myslim ze by to zaujalo ludi. Len to napis Ty, lebo mna budu automaticky podozrievat z neobjektivity.

tak dobre :)

uplne neobjektivne az subjektivne sme boli vcera v legendarnej pivnici poporovnavat nejake rarohy. konkretne sme poskusali Hiwatt 50W, stary Orange 100W a staru JCM800 jednokanal 50W. boxy sme mali rovny 4x12 Hiwatt s Fane reprakmi, lomeny Marshall s Celestion Greenback a lomeny Lane s Celestion Vintage 30. Gitary sme mali stary singlovy Fernandes Strat a novy Gibson SG s P90 singlami.

osobne som sa tesil na stary Orange, lebo to som este nikdy neskusal. prvy dojem bolo na Stratocastery velke zdesenie, ze sa na tom neda hrat - znelo to uplne priserne, respektive ja som znel na tom priuserne. po chvilke som si zvykol a nakoniec som si to aj celkom oblubil. je to svojske a ma to obrovske caro. pomerne velke skreslenie. osobne mi ale chybali vysky, stale som si na strate pozeral, ci nemam nahodou postahovane clony. a vadil mi vo zvulu akysi bordel, akoby bol primiesany nejaky nepodareny fuzz, nie moc, ale bolo to tam. brano hovoril ale, ze to je v poriadku, ze tak podobne to pocut aj z niektorych starych nahravok. sranda je, ze ten bordel bol na Celestionoch menej vyrazny.

pomerne velky sok bolo prehodenie z Hiwatt bedne na Greenbacky. zvuk uplne odprdele zrazu, zliate detaily, neprijemne kopce na stredovyskach. po prehodeni na Vintage 30 o cosi lepsie a kultivovanejsie. vobec sranda tieto Celestion bedne - skusali sme ich na vsetky 3 aparaty a s oboma gitarami, niekedy hrala jedna lepsie, niekedy druha lepsie, ale v zasade obe vzdy vyrazne farbily zvuk, navyse nepredvidatelnym sposobom. aj ked to bude vyzerat, ze taham s Branom za jeden provaz, Hiwatt bedna suverejne najlepsia a na tom sme sa zhodli uz viaceri aj na predchadzajucich sesnoch.

Hiwatt nejak komentovat nebudem, mne sa lubi a zneje mi v paprcach pekne - z toho, co sme mali k dispozicii tak s Hiwatt bednou a SG s P90 vitaz na celej ciare.

k Marshallu sme sa snazili pristupovat bez predsudkov (ha ha ha). nehra zle, to urcite nie. (naschavl som zvyraznil, aby som nedostal v malej Blave po hube) ale je tenky. moje JCM800 nastavenie je presence nula, treble nula a vsetko ostatne naplno. vtedy to tak hra, ale stale to jaci a stale to nema stredy a ja stale nechapem slovne spojenie "klasicke marshallske stredy". a hlti sa to na basoch. ked sa basy stiahnu, prestane sa to hltit, ale stensie to. a sumi to jak prasa. mi pripada, akoby to malo nejak defaultne vnutri zdvihnute vysky, aby to malo "iskru" a zato ten sum. neviem. Brano hovoril, ze Roberto hovoril, ze ten konkretny kus je divny. ale mne sa zda, ze ten konkretny kus je v pohode, lebo takto sa mi javia vsetky JCM800, co som na ne hral.

jaj - este ten Orange - nefunguje mu moc cisty zvuk, ked sa ubera potenciometer na gitare, zvuk dost zmatnieva a rozplizieva. v tomto napriklad Marshall funguje skvele. a king je v tom jednoznacne Hiwatt, kde ubratim volume na gitare na uplne minimum zvuk cinka stale jak spanielka s novymi strunami.

gibsonacke P90 su popici, tahaju, spievaju - jedna basen. Brano sa evidentne viac vytesoval so Strakaca :).

pre mna poucne potestovanie... len tie nestastne Celestiony, sklamali ma riadne :)
Zaznamenané
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #137 kedy: 29. September , 2007, 14:22:07 »

Este len k upresneniu ohladom ampom a debien dodam:

Hiwatt je z roku 1976 a bedna 1974
Marshall JCM800 bola z roku 1984/1985, Marshall s Greenbackmi je rok 2004
Orange OR 120 je z roku 1973/74, Laney s Celestion 30 je pomerne nova

Inak sa vlastne uplne zhodujem s Rastom, bedne so Celestion reprakmi zneli celkovo menej muzikalne, tenko a na usi menej prijemne. Bolo to citit pri vsetkych aparatoch.
Orange sa mi celkovo pacil, je to svojsky aparat s vlastnou identitou, ma pekny hutny overdrive a slusne skreslenie na svoju dobu. Keby mal celkovo trosku menej basov, zvonivejsie vysky a cistejsi cisty zvuk, tak by to bolo este lepsie. Marshall sa mi pacil suverenne najmenej, to bol obrovsky skok dolu po tychto dvoch starych aparatoch. Oproti Orange mal ale vyhodu v konkretnejsom cistejsom zvuku.

Uz sa tesim, ako sa na nas teraz vrhnu Marshallisti, ze sme hluchi, nevieme co je rock n roll a patrime do smrti len do pivnice.  ha ha ha
« Posledná zmena: 29. September , 2007, 14:23:37 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
MageZ
miestny štamgast
Príspevkov: 2224

teh shite!!111!

« Odpoveď #138 kedy: 29. September , 2007, 14:58:22 »

Na margo tych celestionov este - v bass aparatoch je uz dlhu dobu taky spor o to, ci co najvernejsi zvuk (bedne s co najplochejsou krivkou a zosilnovace s co najcsitejsim a najtransparentnejsim zvukom) alebo ci nejake zafarbenie ("nespravne" navrhnute bende, kde sa vdaka malej litrazi zvyraznia nizsie stredy a spodkov ubudne, zosilnovace s pomerne vysoko nastavenym horno priepustnym filtom na subbasoch, ci s defaultne zvyraznenymi nejakymi frekvenciami) - a vysledok je len ten, ze zalezi hlavne na kontexte pouzitia - castokrat naprikald urcita zostava pri solovom hrani neznie prirozdene a pocut tam plno roznych rusivich vplyvov, no akonahle zacne hrat kapela, tak ten zvuk tam zrazu sedi perfeknte a uchu to lahodi. Naopak, zas prirodzene ("hifisticky") znejuce zostavy s krasnym cistuckym solovym zvukom v kapele uplne zmiznu, alebo sa rozne biju s inymi nastrojmi.
Samozrejme, ze sa to neda nijako generalizovat a skuseny hudobnik si uz vie casto aj domysliet, ako bude aparat zniet v kapele, ale aj tak je to obcas prekvapenie. :)
Zaznamenané

mr. redwine
stály hosť
Príspevkov: 965

« Odpoveď #139 kedy: 29. September , 2007, 17:25:48 »

...kua "pivniciari" preco sa vzdy dozviem najskor na druhy den ze ste spachali daky zujimavy testik Smútim
Tak toto porovnanie by som si bol fakt rad vypocul na vlastne usi. Snad by ste tam boli zniesli este jednu staru rarohu (myslim tym seba) :)

Ci bol ten Orange ? Duskiho ?
Zaznamenané

„a beer a day keeps the doctor away.“
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #140 kedy: 29. September , 2007, 17:31:19 »

Hej. Vytelefonovali sme to naposlednu chvilu.
Zaznamenané
Roberto
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 3467

« Odpoveď #141 kedy: 29. September , 2007, 19:50:00 »

ked doriesim repraky a pride moj kus, tak spravime dalsi test ale uz aj s nahravanim azda. pivnicabo!
Zaznamenané

“Hot funk, cold punk, even if it's old junk, it's still rock and roll to me.” ~ Billy Joel

"Using a pedal for dirt with a great vintage Marshall is like driving a Ferrari with an automatic transmission. It's still a Ferrari but you can sure as have a lot more fun with a manual."
proghopik
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 4299

PATRÍM DO PIVNICE!

« Odpoveď #142 kedy: 30. September , 2007, 10:29:11 »

...kua "pivniciari" preco sa vzdy dozviem najskor na druhy den ze ste spachali daky zujimavy testik Smútim
Tak toto porovnanie by som si bol fakt rad vypocul na vlastne usi. Snad by ste tam boli zniesli este jednu staru rarohu (myslim tym seba) :)

Ci bol ten Orange ? Duskiho ?

Hej, Duskyho, cim mu aj takto velmi dakujem za ochotu a zapozicanie. Mr.Redwine, to bola uplne narychlo dohodnuta akcia, mne sa chcelo ist poskusat to a nechcelo sa mi ist samemu, tak som tesne predtym zavolal Rasta, ktoremu sa spociatku moc nechcelo ist ale nakoniec nelutoval.
« Posledná zmena: 30. September , 2007, 10:29:43 od Progrocker » Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
dusky
miestny štamgast
Príspevkov: 2219

« Odpoveď #143 kedy: 03. Október , 2007, 08:42:10 »

Orange treba pocut na Orange box. Aj esteticke aj zvukove hladisko vyssie. Ine boxy sa mu nepacia. A najlepsia gitara na Orangeho je Les Paul. A Tele!
Zaznamenané

pejso
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 139

« Odpoveď #144 kedy: 03. Október , 2007, 21:19:11 »

Citácia
Rastis: k Marshallu sme sa snazili pristupovat bez predsudkov (ha ha ha). nehra zle, to urcite nie. (naschavl som zvyraznil, aby som nedostal v malej Blave po hube) ale je tenky. moje JCM800 nastavenie je presence nula, treble nula a vsetko ostatne naplno. vtedy to tak hra, ale stale to jaci a stale to nema stredy a ja stale nechapem slovne spojenie "klasicke marshallske stredy". a hlti sa to na basoch. ked sa basy stiahnu, prestane sa to hltit, ale stensie to. a sumi to jak prasa. mi pripada, akoby to malo nejak defaultne vnutri zdvihnute vysky, aby to malo "iskru" a zato ten sum. neviem. Brano hovoril, ze Roberto hovoril, ze ten konkretny kus je divny. ale mne sa zda, ze ten konkretny kus je v pohode, lebo takto sa mi javia vsetky JCM800, co som na ne hral.

?§!.   Nezahrávaj sa  je tenkýHuh!  Nezahrávaj sa  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele ,tak to si hral na samé staré odpálené rárohy.
« Posledná zmena: 04. Október , 2007, 09:36:44 od Martinlm » Zaznamenané

Gibson Les Paul 1995, Fender Stratocaster z r. 79, Fender Jazz bass z r 72, Precision z r. 78 ... , Marshall 1987 Plexi, VOX AC-30 orig. r.v. 1964, Fender Blues Junior, VOX AC-15 handwired Herritage, 1936 Marshall box s Greenback, Marshall Class 5 ...
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #145 kedy: 04. Október , 2007, 09:37:56 »

No mne sa zasa zdal tenky Mesa Boogie Caliber, ktory sa Rastisovi tenky nezdal. Tiez mi to pride nepochopitelne :) Ale zasa na JCM800 som nehral, tak neviem (a pocul som ten jeden konkretny kus a nic moc).
Zaznamenané

cubo
inventár podniku
Príspevkov: 4588

« Odpoveď #146 kedy: 04. Október , 2007, 10:09:11 »

ja nechapem ludi ktori stahuju vysky na marshalloch... ja som hral na JCM800 raz na dvojkanalovom kombe (aspon myslim ze to bola 800vka) a na cistom zvuku by som si to bez tych vysok ani nevedel predstavit... este som si pred to zapichol Ibanez Tube King ktory este pridal na zvonivosti,alebo ako to tu niektori nazyvaju "uskrecanosti" a viac mi k stastiu nechybalo... je to len vec vkusu, ale podla mna su vysky na marshalle to co ho robi marshallom... teda na cistom zvuku  Na zdravie!
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #147 kedy: 04. Október , 2007, 10:37:04 »

... ja som hral na JCM800 raz ... (aspon myslim ze to bola 800vka) ...

hm...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #148 kedy: 04. Október , 2007, 10:39:21 »

?§!.   Nezahrávaj sa  je tenký???  Nezahrávaj sa  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele  Bavím sa skvele ,tak to si hral na samé staré odpálené rárohy.

co mam robit ? 2ja sme sa zhodli, ze z tych 3och ampov sa tento javil takto... je viem, ze marshall, kult, nedotknutelnost, fanatizmus... bla bla bla... nepomozem si...
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #149 kedy: 04. Október , 2007, 11:43:59 »

ja nechapem ludi ktori stahuju vysky na marshalloch... ja som hral na JCM800 raz na dvojkanalovom kombe (aspon myslim ze to bola 800vka)

Ano, bola to JCM800
Zaznamenané
Strán: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 21 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.077 sekund, 23 otázok.