forgethat
náhodný pocestný
Príspevkov: 94
som vlhka xixi
|
|
« kedy: 23. September , 2007, 10:57:38 » |
|
mam taký problém len včera som prvý krát skúšal efekty zapojiť do efektovej slučky mal som do teraz len MT2 tak som ho mal medzi gitarou a kombom teraz som si požical kvákadlo tak som to hodil do slučky ak som správne pochopil send ide do inputu v efekte a z outputu do returnu všetko som zapojil a keď som zapol efekt spustila sa brutálna spätná väzba potom som všetko stíšil a pomaly pridával hlasitosť už len keď som trošku pridal nebolo počuť skreslenie a hneď sa spúšťala väzba proste nejde to káble sú v poriadku efekt v normálnom zapojení ide takže to musí byť v kombe jedine reklamácia? dík
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #1 kedy: 23. September , 2007, 10:59:41 » |
|
mam taký problém len včera som prvý krát skúšal efekty zapojiť do efektovej slučky mal som do teraz len MT2 tak som ho mal medzi gitarou a kombom teraz som si požical kvákadlo tak som to hodil do slučky ak som správne pochopil send ide do inputu v efekte a z outputu do returnu všetko som zapojil a keď som zapol efekt spustila sa brutálna spätná väzba potom som všetko stíšil a pomaly pridával hlasitosť už len keď som trošku pridal nebolo počuť skreslenie a hneď sa spúšťala väzba proste nejde to káble sú v poriadku efekt v normálnom zapojení ide takže to musí byť v kombe jedine reklamácia? dík
ziadna reklamacia, wah pedal by sa nemal davat do slucky, ale hned za gitaru
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #2 kedy: 23. September , 2007, 11:01:30 » |
|
potom som skúsil aj samotný MT2 a robilo to isté
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #3 kedy: 23. September , 2007, 11:02:43 » |
|
potom som skúsil aj samotný MT2 a robilo to isté
lebo to tiez nema ist do slucky, do slucky sa davaju efekty ako delay, flanger, reverb atd, ziadne wahy a skreslovatka
|
|
|
Zaznamenané
|
Fender Stratocaster, Epiphone Les Paul Standard Marshall JCM 900 MkIII, Marshall 1960B Lead TC-Electronic Nova System
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #4 kedy: 23. September , 2007, 11:04:24 » |
|
ok keď nemá ale je normálne že to vôbec nešlo a pískalo to jak j.....é?
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #5 kedy: 23. September , 2007, 11:55:32 » |
|
ok keď nemá ale je normálne že to vôbec nešlo a pískalo to jak j.....é?
pozicaj si nejaku delay alebo reverb reverb krabicku, a tu tam skus zapojit, malo by to ist bez problemov
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
cubo
|
|
« Odpoveď #6 kedy: 23. September , 2007, 12:17:50 » |
|
ja som tiez raz davno zapojil zoom 505 do efektovej slucky na HK edition silver a okrem fatalneho sprznenia zvuku som tiez pozoroval ze to piskalo ako mikrofonna vazba... ktovie cim to bude...
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #7 kedy: 23. September , 2007, 12:24:58 » |
|
ok požičiam flanger a napojím ho tam uvidím čo to spraví
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #8 kedy: 23. September , 2007, 14:22:23 » |
|
ok požičiam flanger a napojím ho tam uvidím čo to spraví
ake mas kombo a je tam seriova alebo paralelna slucka?? skus este send a return prepojit napriamo kratkym kablikom a ak tam mas neaký ovladac urovne zisku slucky tak ho stiahni na minimum.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #9 kedy: 23. September , 2007, 15:45:49 » |
|
sú tam dva vstupy send a return nič viac žiadne nastavenie
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #10 kedy: 23. September , 2007, 16:10:32 » |
|
ok a ake je to kombo (značka typ) a je to paralelna alebo seriova slučka??
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #11 kedy: 23. September , 2007, 17:02:58 » |
|
vstupy send? dva? vacsinou je jeden vystup send a dva vstupy return (Left a Right)
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
homar
|
|
« Odpoveď #12 kedy: 23. September , 2007, 17:03:58 » |
|
ja som tiez raz davno zapojil zoom 505 do efektovej slucky na HK edition silver a okrem fatalneho sprznenia zvuku som tiez pozoroval ze to piskalo ako mikrofonna vazba... ktovie cim to bude...
zoom 505 sa da v pohode dat do slucky, ja som to pouzival, len musis vypnut skreslenia, len cisto modulacie ked na tom zoome nastavis, tak vazba ziadna nebude, mam to overene
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #13 kedy: 23. September , 2007, 17:23:34 » |
|
ok a ake je to kombo (značka typ) a je to paralelna alebo seriova slučka??
neviem čo znamená paralelna a sériová je to PV VALVEKING 212
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #14 kedy: 23. September , 2007, 17:24:14 » |
|
vstupy send? dva? vacsinou je jeden vystup send a dva vstupy return (Left a Right)
neviem proste je tam jeden send a jeden return nič viac
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #15 kedy: 23. September , 2007, 21:24:43 » |
|
forgethat: predtym ako to pojdes reklamovat skus do tej slucky pichnut aj nieco co je urcene na zapojenie do slucky a nie skreslovatko a kvakadlo, ktore su stavane na to, ze su zapojene za gitarou. ak tam pchas to co tam nepatri tak sa necuduj, ze robi haluze
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #16 kedy: 23. September , 2007, 21:59:38 » |
|
forgethat: predtym ako to pojdes reklamovat skus do tej slucky pichnut aj nieco co je urcene na zapojenie do slucky a nie skreslovatko a kvakadlo, ktore su stavane na to, ze su zapojene za gitarou. ak tam pchas to co tam nepatri tak sa necuduj, ze robi haluze
je uplne jedno ci tam ma kvakadlo, alebo delay!! v slucke musia fungovat efekty ktore su true bypass aj ktore maju buffer. forgethat: skus send a return prepojit prepojkou, potom vyskusaj aj variantu kabel z gitary do MT2 a z MT2 do returnu (pouzijes vlastne MT2 ako preamp) ale davaj pozor na master volume (ak ho mas na kombe) a na level a gain na MT2. to ze ti to piskalo mohlo byt sposobene tým, ze si mal na MT2 vysoku uroven tocitiek Level/gain. zo sendu ti ide uz predzosilený signál ktorý mohol prbudit gain v MT2!! zapojenie (gitara-efekt-return) by ti malo fungovat aj pri vypnutom efekte, pretože MT2 ma aj vo vypnutom stave aktivny buffer. poskusaj to a potom napis.
|
|
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #17 kedy: 24. September , 2007, 05:38:07 » |
|
forgethat: skus send a return prepojit prepojkou, potom vyskusaj aj variantu kabel z gitary do MT2 a z MT2 do returnu (pouzijes vlastne MT2 ako preamp) ale davaj pozor na master volume (ak ho mas na kombe) a na level a gain na MT2. to ze ti to piskalo mohlo byt sposobene tým, ze si mal na MT2 vysoku uroven tocitiek Level/gain. zo sendu ti ide uz predzosilený signál ktorý mohol prbudit gain v MT2!! zapojenie (gitara-efekt-return) by ti malo fungovat aj pri vypnutom efekte, pretože MT2 ma aj vo vypnutom stave aktivny buffer. poskusaj to a potom napis.
[/quote] ako to myslíš prepojkou? akože len normálne káblom bez ničoho zo sendu do returnu?.. inak keĎ som to skúšal tak som úplne stíšil volume na mt2 aj na combe a pomali pridával akorád gain som mal na plnom tak možno ešte tým to bolo lebo hneĎ začínala strašna väzba.. skúsim to ešte z gitery cez ten mt2 do returnu a ozvem sa
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
styrioci
|
|
« Odpoveď #18 kedy: 24. September , 2007, 06:15:23 » |
|
je uplne jedno ci tam ma kvakadlo, alebo delay!! v slucke musia fungovat efekty ktore su true bypass aj ktore maju buffer.
ospravedlnujem sa predchadzajuce info..z elektro hladiska to je jedno ci wah abo delay (pozrel som wah aj delay a oba maju 1Mohm input a 1kOhm output), ale aj tak wah a skreslenie v slucke nemaju co robit. preto odporucam dat do tej slucky nieco co tam patri
|
|
« Posledná zmena: 24. September , 2007, 06:16:29 od styrioci »
|
Zaznamenané
|
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #19 kedy: 26. September , 2007, 14:51:41 » |
|
forgethat: skus send a return prepojit prepojkou, potom vyskusaj aj variantu kabel z gitary do MT2 a z MT2 do returnu (pouzijes vlastne MT2 ako preamp) ale davaj pozor na master volume (ak ho mas na kombe) a na level a gain na MT2. to ze ti to piskalo mohlo byt sposobene tým, ze si mal na MT2 vysoku uroven tocitiek Level/gain. zo sendu ti ide uz predzosilený signál ktorý mohol prbudit gain v MT2!! zapojenie (gitara-efekt-return) by ti malo fungovat aj pri vypnutom efekte, pretože MT2 ma aj vo vypnutom stave aktivny buffer. poskusaj to a potom napis.
skúsil som daŤ gitaru cez efekt do returnu a jo je to tým úplne som stíšil gain na mt2ke aj hlasitosŤ na kombe a vazba nebla a bolo to ovela citlivejšie a hlasitosŤ asi dvojnásobna oproti normálnemu vstupu takže ok
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
MaTeS
|
|
« Odpoveď #20 kedy: 26. September , 2007, 15:39:20 » |
|
skúsil som daŤ gitaru cez efekt do returnu a jo je to tým úplne som stíšil gain na mt2ke aj hlasitosŤ na kombe a vazba nebla a bolo to ovela citlivejšie a hlasitosŤ asi dvojnásobna oproti normálnemu vstupu takže ok
..no vidis a reklamacia sa nekona. Trochu ma aj vystrasilo ked si pisal, ze si zapajal do slucky wah a nefungovalo to, ten by mal pracovat v poriadku. Ale je pravda, ze pchat skreslovatko, alebo wah do slucky je hlupost.. kup si delay a daj tam ten
|
|
« Posledná zmena: 26. September , 2007, 15:39:55 od MaTeS »
|
Zaznamenané
|
FALLGRAPP
|
|
|
forgethat
náhodný pocestný
som vlhka xixi
|
|
« Odpoveď #21 kedy: 26. September , 2007, 16:56:36 » |
|
no jo ked budu money bude aj delay
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
misofg
|
|
« Odpoveď #22 kedy: 08. Október , 2007, 11:58:46 » |
|
Neviem kde to mám dať, tak snaď sem to nebude až také zlé. Chcem sa podeliť o moju včerajšiu skúsenosť. Na skúške hovorím basákovi ktorí použiva hlavu Hartke 3500 + 4x10 bedna: " Ty chuj. Ty máš na tej hlave efektovú slučku anič v nej nemáš?Ta ju skús prepojiť káblom, som niekde čital že to môže byť zaujímavé. " No prepojil to. A fasa . Jednak to začalo hrať o čosi hlasnejšiel, to ale nie je až také podstatné. Tón sa stal ostrejším agresívnejším.No proste moje rockové srdce hneď zapištalo . Fajne fajne. Teraz mi nehce vrátiť ten krátky káblik čo som mu požičal s môjhoho pedalboardu na prepojenie, ale ja mu ho vezmem aspoň uvidím či si to všimne.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479
|
|
« Odpoveď #23 kedy: 08. Október , 2007, 12:29:43 » |
|
To ma seriovu? Tusim sa moze stat, ze samovypinacie jacky, ktore ju vypinaju, ked s nich vytiahnes konektor, maju v tomto vypnutom stave nejake parazitne vlastnosti. No a tym, ze si ich prepojil si toto obisiel.
|
|
|
Zaznamenané
|
|
|
|
|