Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
11. November , 2024, 00:29:48
Strán: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 83 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Golem od L. Gerhata (Excelent)  (Prečítané 273002 krát)
0 užívateľov a 4 Hostí prehliada túto tému.
majso
stály hosť
Príspevkov: 1133

« Odpoveď #465 kedy: 19. Marec , 2008, 18:45:56 »

no.. jadro asi nenaprogramuje, mozno volaco pokompiluje   ha ha ha
Zaznamenané
koktavyalojz
pravidelný návštevník
Príspevkov: 351

« Odpoveď #466 kedy: 19. Marec , 2008, 18:56:10 »

Dufam ze toto si nemyslel vazne. Lebo ak ano tak je to kravina roka.
samozrejme som to nemyslel ze uplne z gruntu novy linux aky svet nevidel.
podobne ako mesa mark3 vychadza zo soldana slo100, alebo podobne ako sa pan Gerhat inspiroval dacim, tak si aj programator urobi vlastny Linux s Debianovskym jadrom. tych linuxov su stofky mozno tisicky. a kto ich robi? no hocijaky pocitacovi maniaci doma.

tym samozrejme nechcem povedat ze to dokaze leckto. rovnako ako ani Amp nespravi hocijaky Lapikurkar. ale serte na to
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #467 kedy: 19. Marec , 2008, 18:57:26 »

Mark III vychadza z Mark II, co je o generaciu starsi aparat, ako SLO a zgruntu komplet iny...
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #468 kedy: 19. Marec , 2008, 18:59:54 »

taketo kokotiny som este nikde necital
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #469 kedy: 19. Marec , 2008, 19:05:08 »

taketo kokotiny som este nikde necital

tu si skusal ?

http://www.vesmirni-lide.cz/default_c.htm
Zaznamenané
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #470 kedy: 19. Marec , 2008, 19:06:03 »

aj ty robia doma linux a zo soldana mesu Huh!  Bavím sa skvele
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
prosound
nováčik
*
Príspevkov: 38

« Odpoveď #471 kedy: 19. Marec , 2008, 19:10:25 »

KoktavyAlojz zrejme myslel Rectifier , ale aj Peawey 5150 , Framus Cobra .....  vychádzaju zo SLO100.
Zaznamenané

posledná demo ukážka Golema , zatiaľ ešte pracovná : http://bandzone.cz/corvus     www.gerhat.com
musicman
inventár podniku

« Odpoveď #472 kedy: 19. Marec , 2008, 19:11:56 »

KoktavyAlojz zrejme myslel Rectifier , ale aj Peawey 5150 , Framus Cobra .....  vychádzaju zo SLO100.

Peavey
Zaznamenané

koktavyalojz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #473 kedy: 19. Marec , 2008, 19:14:31 »

presne tak!!!
len som sa pomylil s tym mark3.

a este som sa zle vyjadril ked som napisal slovo "programovat".  ono je to vlastne len nadstavovanie uz nakodenych veci. A potom si spravi Instalacne CDcko abo Live a tym padom ma vlastny linux
« Posledná zmena: 19. Marec , 2008, 19:16:14 od koktavyalojz » Zaznamenané
vid
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 141

« Odpoveď #474 kedy: 19. Marec , 2008, 19:19:45 »

a este som sa zle vyjadril ked som napisal slovo "programovat".  ono je to vlastne len nadstavovanie uz nakodenych veci. A potom si spravi Instalacne CDcko abo Live a tym padom ma vlastny linux
Cize si myslel spravit si vlastnu distribuciu. Bohuzial aj v tomto pripade, ak chces aspon ako-tak svoju distribuciu, a nie len trosku zmenenu cudziu, tak je to svinsky vela roboty. Jeden clovek nema sancu spravit kvalitnu.

Z vlastnych skusenosti by som povedal ze v pripade gitarovych aparatov to takto nieje: s Ludovymi vecami som velmi spokojny.
Zaznamenané
koktavyalojz
pravidelný návštevník

« Odpoveď #475 kedy: 19. Marec , 2008, 19:25:37 »

Cize si myslel spravit si vlastnu distribuciu. Bohuzial aj v tomto pripade, ak chces aspon ako-tak svoju distribuciu, a nie len trosku zmenenu cudziu, tak je to svinsky vela roboty. Jeden clovek nema sancu spravit kvalitnu.

Z vlastnych skusenosti by som povedal ze v pripade gitarovych aparatov to takto nieje: s Ludovymi vecami som velmi spokojny.
ale ked si dakto spravi doma, to neznamena ze je to nekvalitne. prave naopak. je to uzasne rychle, ale LEN na pocitaci tvorcu distribucie :) ktory si naistaloval moduly len pre seba.

Podobne ako ked si dakto stavia AMP tak, aby mu zvukovo vyhovoval
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #476 kedy: 19. Marec , 2008, 19:57:13 »

No keď sa tu bavíme o Unix-like systémoch, dovoľte mi pár slov k tomu.

Niečo ako "debianovské jadro" neexistuje. Jadro Linuxu je v rámci verzie zdrojových textov jednotné. To znamená, že trebárs 2.6.20-16 môže mať Debian, Gentoo, Slackware a iné distrá úplne rovnaké. Čím sa distribúcie líšia medzi sebou, je väčšinou práve userland, teda tá "omáčka" okolo jadra, programy, s ktorými to jadro tvorí spolu celok operačného systému. Je samozrejme možné kompilovať si vlastné custom jadro, ale tam sa v prevažnej väčšine rieši to, čo do toho jadra nedať, a tým systém zrýchliť, urobiť spoľahlivejším a menej náročným na systémové prostriedky.

Teraz pár slov k tomu custom jadru. Jadro je zodpovedné za rozpoznanie a obsluhu periférií, ktorý stroj vie rozpoznať. A práve tu sa skrývajú rozsiahle tunerské možnosti. Načo je počítaču vedieť spoznať a obsluhovať trebárs 30 rôznych druhov sieťových kariet, keď mám v stroji trebárs iba 3Com alebo Realtek .... prečo by mal operačný systém podporovať všetky druhy procákov (od 486 po súčasné DualCore Pentiá a kompletnú radu AMD ...), keď má fyzicky iba jeden z jednej sorty ... stolnému počítaču je nanič vedieť podporovať trebárs fibre channell adaptéry pre komunikáciu s terabajtovými enterprise storage jednotkami (napríklad Hitachi HDS), keď tam má dnu iba obyčajný SATA pevný disk atď atď ... to sú všetko veci, ktoré zaberajú miesto v pamäti, prípadne na disku, keď sa skompilujú ako natiahnuteľné moduly, a ktoré síce v návrhu systému musia byť obsiahnuté, ale zasa pre tieto účely použitia sú bez významu, iba žerú miesto a čas procáku.

To, čo sa Alojz snažil vysvetliť, je skôr niečo iné ... keď si niekto urobí vlastné distro, ide o to, že zostaví kolekciu z jadra a programov, z ktorých sa systém má skladať. Môže to urobiť od gruntu, alebo si zobrať nejaké existujúce distro a upraviť v ňom veci podľa seba. Potom celok lepšie plní funkciu, keďže je vyladený presne podľa potrieb tvorcu (a užívateľskej skupiny, ktorá s ním zdieľa rovnaký názor na to, ako by to malo celé fungovať).

A nie je pravda, že to jeden človek nemá šancu urobiť. Sú aj kvalitné distrá, ktoré zastrešuje jeden človek (napr. Slackware). A aj tu na Slovensku sú ľudia, ktorí si urobili vlastné plne funkčné a kvalitné distro - trebars Stanislav Hoferek a jeho Greenie Linux, odvodený z Ubuntu.

To, že sa dajú v niektorých distribúciách okrem použitia hotových univerzálnych binárnych balíčkov skompilovať programy na mieru k danému železu, čo na ňom pobežia skvele, ale mimo neho nebudú fungovať, je zasa vec úplne iná. To je typické pre source-based distribúcie (Linux From Scratch, Gentoo ...) , ako aj pre iné nelinuxové Unixové systémy - trebárs FreeBSD.
« Posledná zmena: 19. Marec , 2008, 20:01:10 od Predator » Zaznamenané
Zeck
miestny štamgast
Príspevkov: 1675

« Odpoveď #477 kedy: 19. Marec , 2008, 20:04:05 »

Predator, pekne si to ukoncil. Je to frajer Na zdravie!
Zaznamenané

"We're going to create something that they can't steal  because they can't play it." :-)   - Thelonious Monk
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #478 kedy: 19. Marec , 2008, 20:10:20 »

podobne ako mesa mark3 vychadza zo soldana slo100

skus trafit iny amp od mesy  :)

edit: ok, trochu neskoro.. Beeee
« Posledná zmena: 19. Marec , 2008, 20:13:52 od styrioci » Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #479 kedy: 19. Marec , 2008, 20:12:49 »

Predator, pekne si to ukoncil. Je to frajer Na zdravie!
Díky  Na zdravie!
Zaznamenané
Strán: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 83 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.086 sekund, 23 otázok.