Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
25. November , 2024, 21:27:23
Strán: [1] 2 3 ... 13 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: výborný soft. sekvencer a hdr - Reaper  (Prečítané 33808 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
rady
pravidelný návštevník
Príspevkov: 618

« kedy: 12. November , 2007, 16:33:10 »

Našiel som výborný soft "Reaper" - jednoduchý, intuitívny, veľmi rýchly, so všetkými potrebnými funkciami pre bežnú prácu, s veľkou sadou efektov, podporou klasických formátov a pluginov:

http://www.cockos.com/reaper/features.php

Inštalačka má len 3MB. Je do detailov nastaviteľný, dá sa stiahnuť prehľadný manuál. Funguje aj bez (vyžadovanej) registrácie. Určite stojí za vyskúšanie.

Jediné mínus, čo som za tých pár chvíľ našiel - nemá vlastný editor zvukových súborov.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #1 kedy: 12. November , 2007, 17:03:26 »

Pocul som o nom - chyr ma slusny :)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #2 kedy: 12. November , 2007, 19:12:16 »

Som nadseny, 3x taka uroven ako Kristal. Pritom vstup s odposluchom a efektom som si naklikal bez problemov za 2 minutky.

Citácia
The evaluation period for REAPER is 30 days, although it will remain fully functional indefinitely. Every day you use REAPER without having purchased it you will be reminded, and will have to contemplate purchasing for 6 seconds.

* eja.ogg (74.12 KB - stiahnuté 186 krát.)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #3 kedy: 06. Január , 2008, 16:52:59 »

ja len na margo.... ten cantabile je super...pouzivam ho uz zo dva roky..aj som to tu dade pisal ze je dobry...ale pozor...ten reaper som skusal...a najprv som bol tiez nadseny..ale pozor....po case som zistil ze ma velmi nizku kvalitu zvukovu....ja viem bola tu aj debata ze ci je mozne ze to ten egine moze dako pokazit..mno a zjavne moze.... a nemyslim ze to  bude subjektivny pocit....je to dost markantne v niektorych pripadoch.....takze neodporucam..... i ked praca je jednoducha a ma take ficury ako cubase 4...ale aj tak..nemoze to ist na ukor zvukovej kvality... (...)
Ok, takze mozes napisat konkretne, v com bol ten rozdiel?
Zaznamenané

METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #4 kedy: 06. Január , 2008, 17:14:54 »

to martinlm...
neviem teraz na co presne sa pitas...ci na ten cantabile..alebo  na reaper...... ale s cantabile nikdy neboli ziadne problemy takze asik na ten reaper....

. mno tak konkretne problemy boli.... pri realtime hrani cez neaku simulaciu sa vzdy snazim...aby vsetky komponenty co su v ceste neklipovali alebo tak.... takze pekne vstupy idu do 50 %... oproti napriklad cubase (alebo kristal).... sa to v reapery nikdy nedalo nastavit tak aby bol signal dost hlasny a neboli tam dake nakreslenia....... mne to prislo ako slaby headroom..... proste pri mixdownoch to znelo ako vysoka kompresia.... vzdy som to musel 100 razy prerabat a nikdy to nedosiahlo zvukovu kvalitu a silu ako v inych programoch.....a fakt sa mi zo zaciatku velmi pacil...lebo ma to take rootovanie..ze si tam nastavis cokolvek co nejde v inych programoch..... takze ak viete o programe co ma tak dobre vyriesene editovatelne a flexibilne rutovanie tak sem s nim..ale ako vravim...ten reaper ma zvukovo sklamal..... mozno tam treba neaky specialny postup prace....a dosiahnes super vysledky...ale ja som to nedokazal...takze nechcem kidat......pre dakoho to moze byt super soft.... ale mne osobne nevyhovuje....

...ci mas martinlm...take skusenosti ze reaper a super zvuk??... ja sa rad necham poucit../
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #5 kedy: 06. Január , 2008, 17:23:42 »

chlapci ved ked nejaky profi soft cubase stoji 1800 eur tak iny ktory je zadarmo nemoze hrat tak isto kvalitne to jednoducho nejde.
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 06. Január , 2008, 17:31:31 »

chlapci ved ked nejaky profi soft cubase stoji 1800 eur tak iny ktory je zadarmo nemoze hrat tak isto kvalitne to jednoducho nejde.

najdrahsie Cubase stoji 27 990,00,- SK s DPH.

ale inak ak si dobre pamatam, tak niekde sa o Reaper diskutovalo a spominalo sa, ze verzia 2 je hlavne zvukovo vyrazny pokrok oproti verzii 1
Zaznamenané
ujo jolana
pravidelný návštevník
Príspevkov: 548

« Odpoveď #7 kedy: 06. Január , 2008, 17:44:04 »

cantabile je free a full
Zaznamenané
musicman
inventár podniku
Príspevkov: 4903

« Odpoveď #8 kedy: 06. Január , 2008, 17:46:44 »

najdrahsie Cubase stoji 27 990,00,- SK s DPH.

ale inak ak si dobre pamatam, tak niekde sa o Reaper diskutovalo a spominalo sa, ze verzia 2 je hlavne zvukovo vyrazny pokrok oproti verzii 1

neviem ktory je s dph ale nuendo 4 stoji 1800 eur v steinberg shope
Zaznamenané

http://www.999th.eu         RIG:  2x DIGIDESIGN PRO TOOLS HD3, 3 x DIGIDESIGN 192 I/O ANALOG , DIGIDESIGN PRE, Focusrite, UAD, J&T       http://www.facebook.com/pages/999th-studio/124192809296?v=wall&ref=ts
METALHAMMER
stály hosť
Príspevkov: 935

« Odpoveď #9 kedy: 06. Január , 2008, 17:52:01 »

nuendo je uz trocha daco ine..ako lenn obycajny multitrack.....ale mas pravdu v tom..ze hej drahy soft pre daco vela stoji..... ale zasa na druhej strane je kopu free ktore nicim za cubase nezaostavaju......

na tretiu stranu heheh dokonca...aj ten krystal co bol dakedy zadara...je tiez uz plateny na comercial use..........

to rastis...... jo je tam pokrok..ale skusenosti co som pisal....su z najnousou verziou.....
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 06. Január , 2008, 17:52:28 »

musicman - dobre, Nuendo stoji 59 000,- s DPH. ale hovoril si o Cubase. bezne verzie Cubase stoja cca 13 -14 tisic, najdrahsia stoji 28 tisic a to nie je 1800 Euro.
« Posledná zmena: 06. Január , 2008, 17:54:04 od rastis » Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #11 kedy: 06. Január , 2008, 17:53:50 »

...
to rastis...... jo je tam pokrok..ale skusenosti co som pisal....su z najnousou verziou.....

ako hovorim - len si pamatam, ze som cosi cital.
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #12 kedy: 06. Január , 2008, 17:57:20 »

to martinlm...
neviem teraz na co presne sa pitas...ci na ten cantabile..alebo  na reaper...... ale s cantabile nikdy neboli ziadne problemy takze asik na ten reaper....

. mno tak konkretne problemy boli.... pri realtime hrani cez neaku simulaciu sa vzdy snazim...aby vsetky komponenty co su v ceste neklipovali alebo tak.... takze pekne vstupy idu do 50 %... oproti napriklad cubase (alebo kristal).... sa to v reapery nikdy nedalo nastavit tak aby bol signal dost hlasny a neboli tam dake nakreslenia....... mne to prislo ako slaby headroom..... proste pri mixdownoch to znelo ako vysoka kompresia.... vzdy som to musel 100 razy prerabat a nikdy to nedosiahlo zvukovu kvalitu a silu ako v inych programoch.....a fakt sa mi zo zaciatku velmi pacil...lebo ma to take rootovanie..ze si tam nastavis cokolvek co nejde v inych programoch..... takze ak viete o programe co ma tak dobre vyriesene editovatelne a flexibilne rutovanie tak sem s nim..ale ako vravim...ten reaper ma zvukovo sklamal..... mozno tam treba neaky specialny postup prace....a dosiahnes super vysledky...ale ja som to nedokazal...takze nechcem kidat......pre dakoho to moze byt super soft.... ale mne osobne nevyhovuje....

...ci mas martinlm...take skusenosti ze reaper a super zvuk??... ja sa rad necham poucit../
Skusenosti a zvuk mam takyto.: http://forum.gitaristi.sk/index.php/topic,459.msg114964.html#msg114964

Klipuje to az do +7dB, lebo som sa snazil aby to bolo co najhlucnejsie. S odstupom casu ale vidim, ze to az moc trieska a nie je to prijemne. Nie je problem stiahnut niektore stopy a prestavit kompresory, aby to neklipovalo a bolo to upolne ok hlasne, mam to odskusane.  Kto vie, mozno niekto kto ma monitory a usi, by povedal to iste, co ty.

v2.011

v2.011
Zaznamenané

rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #13 kedy: 06. Január , 2008, 17:58:51 »

inak aj ked OTckujeme, tak docela som sa mi paci Pro Tools M-Powered, co je vlastne to iste ako Pro Tools LE. Cubase positiv typci mu nevedia prist na meno, ale mne to prislo ovela intuitivnejsie, ako Steinberg veci. akurat only RTAS. RTAS -> VST wrapper co som skusal zo sebou zobral celu instalaciu XP (bola uz stara  :) ) a ja som dalsiu odvahu k Pro Tools pokusom nenabral :) beztak sa mi PT s RTAS javili nejake pazrave na CPU...
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #14 kedy: 06. Január , 2008, 17:59:46 »

(...) ale zasa na druhej strane je kopu free ktore nicim za cubase nezaostavaju...... (...)
Viem o Kristal (nema midi a routing) a Reaper (ma vsetko, len tu pises toto co pises). Ak su dalsie, daj sem.

Citácia
(...) na tretiu stranu heheh dokonca...aj ten krystal co bol dakedy zadara...je tiez uz plateny na comercial use.......... (...)
Kristal poznam 2 roky a takto to bolo vzdy.

rastis> Ja mam Pro Tools M-Powered a nie je tam save tusim.
Zaznamenané

Strán: [1] 2 3 ... 13 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.