Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: VENUJTE 2% z daní aj na podporu gitarového fóra. Ďakujeme!!
22. November , 2024, 22:26:28
Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nahravanie bubnov  (Prečítané 20267 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #30 kedy: 30. Júl , 2008, 10:43:46 »

delta 66 ma tiez iba 4 analog in. dalsie 2 in su digital, takze potrebujes externy AD prevodnik.
Zaznamenané
killya182
pravidelný návštevník
Príspevkov: 483

« Odpoveď #31 kedy: 30. Júl , 2008, 10:49:16 »

sakra, tak to potom ta delta 1010 je vazne asi naj...ale kua 17 litrov?
inac ta 1010LT vyzera tiez v pohode, ale co znamena "nesymetricky" vstup? dalo by sa vsetkymi 8 vstupmi nahravat bicie?
Zaznamenané

Kto do teba kamenom, ty donho rockom.
http://www.mkmb.sk/thebagofbones/
miestny štamgast

« Odpoveď #32 kedy: 30. Júl , 2008, 10:51:55 »

dalo
Zaznamenané
predator
Hosť
« Odpoveď #33 kedy: 30. Júl , 2008, 11:06:49 »

Bicie majú znieť dobre už z overheadov, kopákový, rytmičákový a prípadne ďalšie mikrofóny sú len na dofarbenie zvuku a pridanie väčšieho pocitu tlaku. Je chybou myslieť si, že hodím na bicie 16 mikrofónov a bude to dobré, keď sú bicie nenaladené, drnčia pružiny virbla, nie sú naladené atď atď. Použiť na každý bubon extra mikrofón nie je tak dokonale bezproblémové, ako sa zdá. Často tam býva problém s fázami a presluchmi a chce to gejtovať, použiť blízke snímanie atď atď. Tým sa ale zvuk stáva viac umelým, zo zvuku bubna sa zoberie prakticky iba zvuk blany a ešte aj ten sa vezme len z jedného bodu, oseká gejtom atď atď ...

Koľkokrát stačí zobrať dvoma veľkomembránami dobre naladené bicie a k tomu kopák, a úplne to stačí.
Zaznamenané
killya182
pravidelný návštevník

« Odpoveď #34 kedy: 30. Júl , 2008, 11:08:47 »

postupne pomaly :) delta 1010lt je v pohode a takmer zadarmo. akurat ta nestastna kabelaz, ale da sa s tym zit. malo som podobnu zvukovku kedysi.
no jo...tie kable su dost naprd, ale tak spravit si nejaky stojanek a nanho dat panel, do ktoreho by sa len osadili...
a nie su aj nejake ine karty v podobnych cenovych relaciach, ako tato 1010LT? lebo nasiel som par, ale tie uz boli dost drahe na moj vkus a predsa len, ucit sa na jednoduchsom je asi lepsie, ako si hned profi kupovat

Predator -myslis 2 overhady a jeden kopak ze by stacili??
Zaznamenané

miestny štamgast

« Odpoveď #35 kedy: 30. Júl , 2008, 11:13:32 »

svojho casu sa casto spominali zvukovky Hoontech, robili aj 8 kanalove aj barsjake verzie. cenovo nizsie, ako M-Audio. ale to je par rokov, takze neviem.

ked usetrit, tak ja som celkom vyhodne kupoval z druhej ruke na nemeckom ebay.

ale dalsia vec. 8 kanalova zvukovka a treba 8 mikrofonov, z toho najlpsie 2 kondiky. a k 8 mikrofonom aj 8 mic preampov a ked kondiky, tak aj 48V phantom.
Zaznamenané
Tom70
pravidelný návštevník
Príspevkov: 518

« Odpoveď #36 kedy: 30. Júl , 2008, 11:16:12 »

Killya182: To co napisal Predator je pravda, za predpokladu ze mas bicie za 100 litrov a dobreho bubenika ktory ich vie naladit, a samozrejme vies co robis. V amaterskych podmienkach sa nad tym ani neoplati rozmyslat lebo ta to iba znechuti.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #37 kedy: 30. Júl , 2008, 11:19:02 »

Bicie majú znieť dobre už z overheadov, kopákový, rytmičákový a prípadne ďalšie mikrofóny sú len na dofarbenie zvuku a pridanie väčšieho pocitu tlaku. Je chybou myslieť si, že hodím na bicie 16 mikrofónov a bude to dobré, keď sú bicie nenaladené, drnčia pružiny virbla, nie sú naladené atď atď. Použiť na každý bubon extra mikrofón nie je tak dokonale bezproblémové, ako sa zdá. Často tam býva problém s fázami a presluchmi a chce to gejtovať, použiť blízke snímanie atď atď. Tým sa ale zvuk stáva viac umelým, zo zvuku bubna sa zoberie prakticky iba zvuk blany a ešte aj ten sa vezme len z jedného bodu, oseká gejtom atď atď ...

Koľkokrát stačí zobrať dvoma veľkomembránami dobre naladené bicie a k tomu kopák, a úplne to stačí.

iba mala cast pravdy.

zalezi od stylu muziky.
Zaznamenané
killya182
pravidelný návštevník

« Odpoveď #38 kedy: 30. Júl , 2008, 11:31:21 »

svojho casu sa casto spominali zvukovky Hoontech, robili aj 8 kanalove aj barsjake verzie. cenovo nizsie, ako M-Audio. ale to je par rokov, takze neviem.

ked usetrit, tak ja som celkom vyhodne kupoval z druhej ruke na nemeckom ebay.

ale dalsia vec. 8 kanalova zvukovka a treba 8 mikrofonov, z toho najlpsie 2 kondiky. a k 8 mikrofonom aj 8 mic preampov a ked kondiky, tak aj 48V phantom.
yo diky...presne toto som potreboval do zaciatku vediet...ale netes sa, este budem mat mnoho otazok Ja som čert..
diky za odpovede a za pomoc Na zdravie!
Zaznamenané

inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #39 kedy: 30. Júl , 2008, 11:39:04 »

keby sa namiesto tej delty44 kupila ta 66ka, tak by to nestacilo na bicie? ja neviem, jeden kopak, dva overheady a 3 ostatne nejak rozumne rozostavit?
alebo ma niekto skusenost s tym omni i/o? lebo nemaju to na tej studio.sk a aj tak je lepsia osobna skusenost, ako netova recenzia...
diky
Som nahravac amater, nahraval som teraz nejake songy a pouzil som podobnu konfiguraciu. Dva overheady, kopak, rytmicak a kedze boli 4 prechody, tak mikrofon medzi prve dva (1. a 2. prechod) a dalsi medzi druhe dva (floor tom a 3. prechod). Vsetko fajn, ale tie prechody nie su nahrate moc dobre, neda sa to vygejtovat, lebo pomer presluchu z ostatnych casti bicich k uzitocnemu signalu z prechodu je dost maly. Nemam tolko skusenosti, skratka sa to nahralo ako nahralo, tak som si zistil ktory prechod je ako naladeny a osetril som to kvazi frekvencne, nech to len kusok dofarbi prechody ako ich pocut v overheade, samozrejme tam dost pocut aj rytmicak, robi to fajn farbu Žmurk . Je to len dalsie kompromisne riesenie. Hotove nahravky sa na fore objavia.

(...) Predator -myslis 2 overhady a jeden kopak ze by stacili??
Mam s tymto skusenost. Bicie vyssia trieda, bubenik super, uder dobry, miestnost zakladne osetrenie mala. Malo rytmicaku vo vyslednom mixe. To nenapravis, ani ked sa na hlavu postavis, ten mikrofon na rytmicak tam chyba. Prechody sa este daju predychat, ked chybaju. Ale tvrdy rock jednoznacne vyzaduje closemicing na vsetky prechody aj hajtku a kto vie, aj rajtku.
Zaznamenané

killya182
pravidelný návštevník

« Odpoveď #40 kedy: 30. Júl , 2008, 22:26:10 »

a ako vysoko je dobre mat overheady? lebo na nete sa to rozni, tak som z toho dement...
a ako si daval tie dva mikrofony na tie prechody? nejak zozadu nech tie otvory smeruju do mikrakov?
Zaznamenané

Príspevkov: 3686

večne usmiaty gitarista :-)

« Odpoveď #41 kedy: 30. Júl , 2008, 22:34:05 »

a ako vysoko je dobre mat overheady? lebo na nete sa to rozni, tak som z toho dement...
a ako si daval tie dva mikrofony na tie prechody? nejak zozadu nech tie otvory smeruju do mikrakov?
pokial pouzivas kvalitne kon. mikrofony (tusky alebo jednopalce) ako overheady daju sa pouzivat rozne. Vysledok je vzdy dobry, je to len vec vkusu ci das nablizko/dalej, alebo viac na stred/k okrajom sady.

na prechody davaj mikrofon vzdy pred blanu, nie zozadu ani z boku prechodu (tak, ako sa to pouziva na 99% vo svete)
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #42 kedy: 30. Júl , 2008, 22:43:08 »

Ja tie overheady riesim tak intuitivne. Ale plati zasada 3:1, ak chces nieco nahrat do sterea. Cize mas zdroj zvuku a mikrofony musia byt 3 krat tak daleko od seba, ako su daleko od zdroja zvuku. Vsak ste boli nahravat, tak si videl. Videl si aj ako boli zvucene prechody, zvucia sa od prednej blany. Ja som ich dal tak medzi, kedze slo o kompromis. Mal by som fotky, ale nemozem sem dat Bavím sa skvele Tazko to riesit polohu mikrofonov pri mojej urovni nahravania, aj ked ja som spokojny a verim, ze to bude stat za to. Len si nemyslim, ze zmena polohy overheadov by mi dala lepsi vysledok. Ani mikrofonov na prechodoch, len keby ich bolo viacej . Dole je ukazka bez efektov a s.

* 0bubny.mp3 (148.55 KB - stiahnuté 169 krát.)
* 0bubny_wet.mp3 (148.55 KB - stiahnuté 162 krát.)
Zaznamenané

udry
Hosť
« Odpoveď #43 kedy: 30. Júl , 2008, 22:52:12 »

Ou,ou. Kartonove škatule ?
Zaznamenané
Martinlm
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #44 kedy: 30. Júl , 2008, 23:00:47 »

Ak sa ti nieco nepaci, tak to bude tymto (usporiadane od najvaznejsieho dovodu po najmenej vazny Bavím sa skvele): osadene vyrobne blany/zly nahravac/zla a mala miestnost/zly mix/zle efekty/zle mikrofony. Vsetko ostatne je 100%.
Zaznamenané

Strán: 1 2 [3] 4 5 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.088 sekund, 23 otázok.