Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 16:36:17
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: najdrahsi squier, alebo najlacnejsi fender?  (Prečítané 19324 krát)
0 užívateľov a 20 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« Odpoveď #75 kedy: 03. Február , 2008, 14:01:14 »

...

hammer: s tou Novou to mas nejako pomylene, neviem na co sa snazis poukazat.

... Akusticka jazzova muzika s prvkami rocku a popu...

...toto je skoro PRESNA replika z reklamy na jeho album co chodila na nejakom ceskom kanale v 90tych rokoch... ...

snazim sa poukazat na Tvoj zvlastny typ argumentacie. najprv si nieco tvrdil a potom si sa opravil, ze iba citujes nejaku TV.

pointa v tejto debate tu ked si odmyslime nespravne uvedenie typu snimacov je v tom, ze zase nieco tvrdis a mna by zaujimalo, ci si to odniekial pocul, ci si to myslis na zaklade podobnych skusenosti alebo ci to vies z osobnej skusenosti - hovorim o tych 2 rovnako znejucich Gibsonoch...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #76 kedy: 03. Február , 2008, 14:02:06 »

ufff.. ano slovansky duch a slovanska melodika je nieco co k sebe nepatri...

v com je rozdiel ? cim sa definuje slovansky duch ked nie melodikou ? huslami a cimbalom ?
Zaznamenané
asdfg
miestny štamgast
Príspevkov: 1693

« Odpoveď #77 kedy: 03. Február , 2008, 14:14:51 »

zase ten isty link - toto je pre mna delo :)

Delo? ja by som to tak nenazval. A uz vobec by som nehodnotil zvuk podla jutubovej ukazky nahratej na V-ampe
Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #78 kedy: 03. Február , 2008, 14:17:48 »

Prepac ale tymi replikami naozaj neukazujes moj typ argumentacie. dokonca ani vytrhnute z kontextu to nehovori vobec o nicom.

Vlastne uz len toto... vycapil som tam sg-faded a les paul supreme s domnenim ze maju totozne snimace. ty si ma opravil, ja to samozrejme akceptujem. vsimni si tam moju otazku na teba - keby som teda vymenil v sg-cke 490 za 498... bol by si podla teba schopny uspiet v teste naslepo? - tu je koren urazu - namiesto toho, aby si reagoval a nasa debata mala nejaky zmysel sa snazis poukazat na to aky je clovek na opacnej strane koko*t. tak intenzivne to potrebujes, ze v OT sa vytvorilo dalsie OT o slovanskej melodike a hammerovi... smiesne podla mna, ked si to prezres.

ked sa to ma niekam pohnut, tak reaguj normalne na povodnu debatu (mal som tam dat lp studio ako som povodne chcel, to sg ma ale zlakalo este nizsou cenou - asi tak to bolo z mojej strany)

pista: na pravych gibsonoch som hral parkrat, nikdy som ich nevlastnil. ale zato viem ako zneju najroznejsie snimace. preto mam taky nazor aky mam. toto je inak forum, nie vedecka konferencia.

asdfg?: pre mna je to krasny zvuk. je jedno ze je to na youtube. f
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #79 kedy: 03. Február , 2008, 14:22:20 »

v com je rozdiel ? cim sa definuje slovansky duch ked nie melodikou ? huslami a cimbalom ?
nicim.. neexistuje.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #80 kedy: 03. Február , 2008, 14:26:35 »

...vsimni si tam moju otazku na teba - keby som teda vymenil v sg-cke 490 za 498... bol by si podla teba schopny uspiet v teste naslepo? -.

ja som povazoval za reakciu toto nasledovne...

...
ale ono je to vsetku samozrejme uhol pohladu - v zasade aj Gibson a aj Fokus LP budu hrat rovnako - pre posluchaca v nahravke je nepodstatny rozdiel, na com sa to nahravalo a dobremu hracovi zazneje v ruke dobre aj Jolana Diamant. akurat koho by bavilo na tu Jolanu Diamant hrat... nastroj ma cosi vyzarovat aj pre hraca, ma mat v sebe cosi inspirujuce...

otazka je, kto to z toho nastroja dokaze vycitit, v com je inspirujuci a kto len tara o snimacoch vycitane veci z netu ...

..... tu je koren urazu - namiesto toho, aby si reagoval a nasa debata mala nejaky zmysel sa snazis poukazat na to aky je clovek na opacnej strane koko*t.....

nie - reagujem a snazim sa poukazat na nezrovnalosti (ak su) v tom, co pise niekto iny. skratka ked niekto nieco tvrdi, nech mu sedia fakty. inac je cele debata okolo zbytocna... nemusel som vytahovat staru debatu. ale dnesny typ Tvojej argumentacie mi prisiel znamy, tak som na to poukazal a ty si bol zvedavy, co mam na mysli... tak som zaspominal na staru temu...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #81 kedy: 03. Február , 2008, 14:38:11 »

...ale dnesny typ Tvojej argumentacie mi prisiel znamy, tak som na to poukazal a ty si bol zvedavy, co mam na mysli... tak som zaspominal na staru temu...
rastis ty mas problem s tym co je to argumentacia. neviem ake podobnosti si si vsimol... ze si so mnou nesuhlasil a mal si ma za blbca?  ha ha ha je to mozne... obdoba toho je aj tu

cize fajn. s tym fokusom a gibsonom si vlastne v inotajoch povedal ze si netrufas na taky test... dobre chapem? tak potom uz je len otazka ,ze ci je  pripustne aby veci tykajuce sa gitar a zaroven netykajuce sa zvuku (uff) boli pre niekoho tak dolezite aby za ne vyvalil 2500 dolarov plus. 
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #82 kedy: 03. Február , 2008, 14:51:27 »

rastis ty mas problem s tym co je to argumentacia. neviem ake podobnosti si si vsimol....

podobnost bola v tom, ze Ti v oboch pripadoch nesedeli fakty.

...
cize fajn. s tym fokusom a gibsonom si vlastne v inotajoch povedal ze si netrufas na taky test... dobre chapem? tak potom uz je len otazka ,ze ci je  pripustne aby veci tykajuce sa gitar a zaroven netykajuce sa zvuku (uff) boli pre niekoho tak dolezite aby za ne vyvalil 2500 dolarov plus. 

neboli v tom ziadne inotaje - naznacil som, ze je to iba o uhle pohladu. mam doma aj kvazy rovnake gitary a aj kvazy podobne gitary. kazda hra na sucho uplne inac. mal som uz aj jedny snimace na na striedacku na 2 gitarach a tie gitary stale hrali inac. mozno si myslis, ze klamem a mozno si myslis, ze mam halucinacie. nenarobim s tym nic ale dokazem s tym zit.

"pripustne" ? :) ked si niekto kupi gitaru za 3000 dolarov, tak je urcite "pripustne", aby nejaka firma taku gitaru vyrabala .

...a mal si ma za blbca?  ha ha ha

druhy raz si si na seba cosi vztiahol, raz mas pocit, ze z Teba niekto robi kokota, druhy raz mas pocit, ze Ta ma niekto za blbca. mne z toho vychadza, ze nemas nieco sam so sebou vysporiadane, nieco v ramci sebavedomia, neviem ale presne co... skratka maj sa trochu radsej a nehladaj v tejto mojej rade ziadnu ironiu...
« Posledná zmena: 03. Február , 2008, 14:53:06 od rastis » Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #83 kedy: 03. Február , 2008, 14:57:05 »

druhy raz si si na seba cosi vztiahol, raz mas pocit, ze z Teba niekto robi kokota, druhy raz mas pocit, ze Ta ma niekto za blbca. mne z toho vychadza, ze nemas nieco sam so sebou vysporiadane, nieco v ramci sebavedomia, neviem ale presne co... skratka maj sa trochu radsej a nehladaj v tejto mojej rade ziadnu ironiu...
ti si taky zlaty.  No hanbím sa.. nie nebudem tam hladat ironiu. neskoncili by sme tu.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #84 kedy: 03. Február , 2008, 14:59:02 »

...keby som teda vymenil v sg-cke 490 za 498... bol by si podla teba schopny uspiet v teste naslepo? .

asi pred rokom a pol tu Progrocker nechaval ukazku toho isteho gitaristu s rovnako nastelovanym aparatom a myslim, ze aj snimace boli tie iste. gitary boli stary Les Paul, stary Explorer a stara 335, vsetko Gibson. rozdiel vo zvuku bol pocut, mne sa vtedy na skresleni pacil najviac Explorer. ale uz to tu asi nenajdem... samozrejme, ze rozdiel v tych zvukoch nebol nijak zasadny a v kontexte nahravky by bolo uplne jedno, ktora gitara sa pouzije. ale pokial ma clovek trochu nacvicene ucho, tie rozdiely tam su. a to nehovorim o tom, keby clovek na tom realne hral - vtedy su rozdiely medzi gitarami ovela zasadnejsie, ako iba z pohladu posluchaca...
Zaznamenané
bubla15
stály hosť
Príspevkov: 972

« Odpoveď #85 kedy: 03. Február , 2008, 17:44:31 »

stara tema, ci snimace vobec nieco sposobuju. Urcite ano. A verim aj tomu ze drevo a celkove spracovanie gitary ma absolutne najzasadnejsi vplyv na vysledok. Snimacovy fanatik som bol aj ja. Menil som co sa dalo kde sa dalo. Vysledok bol vzdy badatelny. Dolezite je ale to ze som sa sparal vacsinou v gitarach lacnejsej cenovej kategorie a tam tie snimace popravde nie su nic moc. Vymenu bolo citit. Mam doma squiera, ktory hra za tu cenu fajn, da sa. Verim ze keby som zahral na fakt vydarenom strate, ani nechcem vediet co by som zistil. Len naskyta sa tu druha dolezita vec. A tou su prachy. Ak mam limit 10 litrov (no verim ze ak uz budem o chvilu ing, sa z tychto sraciek vyhrabem ...  Bavím sa skvele ) tak je sice sympaticke ze poctive fendre hraju lepsie, ale do desat ... tazko. Prave teraz su na ceste RM ka single. Uvidim. Verim ze rozdiel bude. To ze snimace nemaju prakticky ziaden vplyv, je pritiahnute za vlasy. Charakter gitary ostava, ten sa nezmeni, nedaju nieco ine von co v tej gitare nie je.  V mojom pripade ma zaujima len pomer cena snimacov vs. zlepsenie celkoveho zvuku, no ako to dopadne, dam vediet :)
Zaznamenané
bubla15
stály hosť

« Odpoveď #86 kedy: 03. Február , 2008, 17:53:04 »

a este cesta k najlepsiemu zvuku zacina v mieste ktore sme dostali zadara ..... v hlave.  Žmurk
Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11901

« Odpoveď #87 kedy: 03. Február , 2008, 17:55:00 »

sme presne na opacnej strane dvoch nazorov.

nie sme, ja len tvrdim, ze snimac nema na celkovy zvuk a na jeho vnimanie hracom (aby sme sa tu zase nenatahovali na nejakych blind testoch z youtube) taky vplyv, ako material a konstrukcia nastroja  Na zdravie!
Zaznamenané
acdc100
pravidelný návštevník
Príspevkov: 246

« Odpoveď #88 kedy: 03. Február , 2008, 18:16:09 »

Či to stojí priplatiť si 2500 USD ? Moja odpoveď je áno a viem prečo to hovorím, súhlasímj so všetkým čo tu napísal rastis, a nechce sa mi už k tomu vyjadrovať...keď chce niekto šunt, nech ho má....prečo by som sa mal nasilu voziť vo Favorite, keď mi vyhovuje Passat ? Odvezie ma tak isto, ale chcem iný konfort, spoľahlivosť a bezpečnosť...zvonku to je pre každého len auto....pre mňa je to moje auto, moja gitara, môj pocit..to čo chcem hudbou povedať...mi pomáha vyjadriť...na druhej strane tou muzikou aj zarobím, že si ten nástroj môžem dovoliť mať. Je to môj pracovný nástroj. Howgh.
Zaznamenané
bubla15
stály hosť

« Odpoveď #89 kedy: 03. Február , 2008, 18:38:34 »

jasne, len by som to nezovseobecnoval, ze nemozes mat vztah k nastroju ktory patri do lacnejsej kategorie.
Zaznamenané
Strán: 1 ... 4 5 [6] 7 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.099 sekund, 23 otázok.