Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky:

Chodia Vám upozornenia o súkromných správach z fóra?

Neodpovedajte na ne cez mail. Musíte sa prihlásiť do fóra a odpovedať na ne priamo cez súkromné správy.
22. Máj , 2012, 03:22:04
Strán: 1 2 3 [4] |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Nastavenie krku gitary  (Prečítané 4611 krát)
0 užívateľov a 2 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 3396

« Odpoveď #45 kedy: 07. Marec , 2011, 12:08:29 »

... ma ohnutie krku vysledny vplyv na ladenie v roznych polohach gitary? ....

ano - ked mas uplne povoleny krk a k tomu trebars struny nad 12 polohou prilis vysoko (a navyse vyssie, ako v krajnejsich polohach hmatniku), tak ta gitara Ti nebude ani dobre ladit.
Zaznamenané

DominicK
pravidelný pocestný
**
Príspevkov: 107

« Odpoveď #46 kedy: 07. December , 2011, 22:55:02 »

nevedel som kam smerovat tuto otazku, tak snad tu nikomu nebude zavadziat.
takze, mam doma nejaku lacnu strat kopiu. problem je (okrem toho, ze je to lacna kopia), ze na nej neboli struny mozno aj rok. este neviem ci ju predam, ci na nej nieco upgradnem, zavesim na stenu... ale chcem tam natiahnut struny a aspon zistit, ako to hra. takze otazka: ako opatrne to robit a na co si davat pozor, aby som ju nedo... uplne?

Zaznamenané
rastis
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #47 kedy: 08. December , 2011, 00:03:14 »

neviem si predstavit, na co by trebalo dat pozor. normalne tam nahod struny, s nicim sa neser a hraj co najviac. ak na nej neboli struny dlho, tak spociatku to bude asi vselijake. po nejakom case, mozno za den-dva asi bude treba vsetko riadne dostelovat, hlavne krk. ak je vsetko v normalnom stave, tak mi nenapada, co by si musel spravit, aby si to posral nejako.

Na zdravie!
Zaznamenané

DominicK
pravidelný pocestný
**

« Odpoveď #48 kedy: 08. December , 2011, 00:15:42 »

okej, diky  Na zdravie!

len mi tak napadlo..lebo som cital aj take veci, ze je lepsie menit strunu po jednej, aby to nebola velka zmena tahu strun na gitaru... tak ze potom co by to malo teoreticky po roku spravit  ha ha ha
Zaznamenané
rastis
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #49 kedy: 08. December , 2011, 00:18:10 »

....lebo som cital aj take veci, ze je lepsie menit strunu po jednej...

Nechajte ma vydýchať

aj tu sme to uz rozoberali. ked sa niekomu chce, nech si robi co chce a ako chce, inak su to kraviny vsetky tieto teorie.
Zaznamenané

proghoper
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 12463

« Odpoveď #50 kedy: 08. December , 2011, 01:11:22 »

okej, diky  Na zdravie!

len mi tak napadlo..lebo som cital aj take veci, ze je lepsie menit strunu po jednej, aby to nebola velka zmena tahu strun na gitaru... tak ze potom co by to malo teoreticky po roku spravit  ha ha ha

Prosim Ta, nic neries, vymen naraz vsetky a vycisti aspon zaroven hmatnik. Jedine, co sa mozno oplati, je pred stelovanim tiahla struny povolit, nech to nie je prilis nasilne na krk a samotne tiahlo.
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
rastis
adminištrant
inventár podniku

« Odpoveď #51 kedy: 08. December , 2011, 01:13:33 »

... Jedine, co sa mozno oplati, je pred stelovanim tiahla struny povolit, nech to nie je prilis nasilne na krk a samotne tiahlo.

a to tiez pri starsich gitarach skorej. moderne vystuze idu lahucko bezohladu na struny a ani neni zvacsa potreba vela tocit...
Zaznamenané

proghoper
VIP
inventár podniku
*
Príspevkov: 12463

« Odpoveď #52 kedy: 08. December , 2011, 01:15:05 »

a to tiez pri starsich gitarach skorej. moderne vystuze idu lahucko bezohladu na struny a ani neni zvacsa potreba vela tocit...

Ani na starych som sa doteraz nestretol ze by nesli lahko tocit, ale istota je istota.  :)
Zaznamenané

kkoti môžu robiť technicky dobru hudbu ale nie pocitovo alebo nie su kok*ti lebo umenie ide cez pocity. Jedine ked môže kkt robit dobru hudbu je ked jukeboxuje teda hra do botky nacvičené cudzie veci
DominicK
pravidelný pocestný
**

« Odpoveď #53 kedy: 08. December , 2011, 08:51:10 »

Prosim Ta, nic neries, vymen naraz vsetky a vycisti aspon zaroven hmatnik. Jedine, co sa mozno oplati, je pred stelovanim tiahla struny povolit, nech to nie je prilis nasilne na krk a samotne tiahlo.

v zivote som nevymienal struny po jednej, stale to robim tak, ako pises...
rec nebola o vymene strun, len som to pouzil ako priklad
« Posledná zmena: 08. December , 2011, 08:52:47 od DominicK » Zaznamenané
Iggy
miestny štamgast
Príspevkov: 2663

full-time obzer

« Odpoveď #54 kedy: 13. December , 2011, 14:05:06 »

Jedine, co sa mozno oplati, je pred stelovanim tiahla struny povolit, nech to nie je prilis nasilne na krk a samotne tiahlo.
a aj to plati len pri vacsom dotahovani (narovnavani) a relativne tvrdych strunach (cize vyse 10 v standartnom ladeni).
Zaznamenané

Citácia: Rastis 07. August , 2007, 18:46:25
ale hosi no tak - sa neposerte. o nic nejde.

ked ti baba povie, ze si ju na chuja opichal, tak co? vynadas jej, ze ta nemoze kritizovat lebo nema vtaka?
Strán: 1 2 3 [4] |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.096 sekund, 21 otázok.