Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Nové smerovanie portálu  - podpora a propagácia aktivít členov fóra !!
29. November , 2024, 11:47:38
Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Lampove excellent vs. hybrid Vox Ad15vt  (Prečítané 14206 krát)
0 užívateľov a 13 Hostí prehliada túto tému.
predator
Hosť
« Odpoveď #15 kedy: 07. Január , 2008, 09:21:57 »

No je to pravda, ale zasa, každému čo jeho je ... ja tiež na domáci tréning používam riešenie typu malý lampový preamp + komp, ale keď niekto chce minikombíčko, nech ho má.  Na zdravie!
« Posledná zmena: 07. Január , 2008, 09:22:22 od Predator » Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #16 kedy: 07. Január , 2008, 11:57:24 »

No je to pravda, ale zasa, každému čo jeho je ... ja tiež na domáci tréning používam riešenie typu malý lampový preamp + komp, ale keď niekto chce minikombíčko, nech ho má.  Na zdravie!

ono ma to hlavne inu atmosferu. a co mi dost vadi je to, ze komp dost huci a zase dalsia vec: chces si ahrat a musis zapnut komp. u mna to je v podstate jedno, mne bezi stale a sem tam je v rezime spanku a na noc ho vypinam, ale u niekoho to nemusi tak byt. tak isto pri kompe chyba pohodlie. co ked ma pocitac, cojaviem v izbe, ale pohodlnejsie sa mu hra na gauci v obyvacke. na toto je komp vhodny.
A variabilita zvuku? ja som este iny efekt ako overdrive a clean na cvicenie nepouzil

kto chce, tak sa nauci. google a podobne zalezitosti uz vedia celkom ucinne pomoct
to sa natrapi aj s dajakym lacnym multakom alebo kombickom :)

uz si skusal hladat na nete nieco o tom hladat? skusal si si najst dobry zvuk? vies - ono tie dobre softy su platene. napriklad to GR demo ide iba polhodinu. skreslenia to ma pekne, ale mne na nej nehyhovuje ta reakcia zvuku. vieljake zasumenie ku koncu tonov a podobne ( z dovodu noisegate - ked nemas zapnuty, tak to sumi ja blaznive a ked zapnes tak to orezava uz aj tiche tony v zavere tonu). a k rodinnemu kompu: predsa ak je rodiny a ma surodencov, tak asi by nemal moc casu vysedavat pri kompe Žmurk

podla mna ta varianta, co spominal rastis, nie je zla a v dnesnej dobe si myslim, ze ovela vyhodnejsia, variabilnejsia ako dake male prditko

A variabilita zvuku? ja som este iny efekt ako overdrive a clean na cvicenie nepouzil :)
Zaznamenané

Martinlm
adminištrant
inventár podniku
Príspevkov: 7479

« Odpoveď #17 kedy: 07. Január , 2008, 12:21:07 »

(...) u koncu tonov a podobne ( z dovodu noisegate - ked nemas zapnuty, tak to sumi ja blaznive a ked zapnes tak to orezava uz aj tiche tony v zavere tonu). (...)
Ak nemas poriadnu zvukovu kartu.
Zaznamenané

mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #18 kedy: 07. Január , 2008, 12:22:58 »

Ak nemas poriadnu zvukovu kartu.

no ved to som tym chcel naznacit, ze si este musi zaobstarat hardware a treba mat na taketo ucely aj dobry komp. ja mam dobry - len zvukovku mam onboard, ale kedze ja moc cez komp nehravam, tak mi to moc nevadi :)
« Posledná zmena: 07. Január , 2008, 12:23:35 od mario bross » Zaznamenané

styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #19 kedy: 07. Január , 2008, 12:29:57 »

ked si to tak vezmes aj z nejakej tej perspetkivnosti do buducna, tak co sa oplati viac? investovat do "kvazi mini studia" alebo do kadejakych trandakovych prditok?
Zaznamenané
vlado hudec
Hosť
« Odpoveď #20 kedy: 07. Január , 2008, 12:33:15 »

ked chces pekny clean  - pisal si funky a experimenty, tak zabudni na komp a simulacie

tak s tymto ja vobec nesuhlasim..praveze clean zvuky su na tychto simulatoroch najlepsie podla mna. Ale nemyslim free simulatory,ale hlavne GR,Amplitube,Revalver..aj ked urcite sa najde aj free simulator s kvalitnymi cistymi zvukmi.
Zaznamenané
vid
náhodný pocestný
**
Príspevkov: 141

« Odpoveď #21 kedy: 07. Január , 2008, 12:36:02 »

moj nazor je vox ad30 - budes mat aj na doma, aj v skusobni sa ti uzivi, a ked neskor pridas TubeDriver tak zvuk bude velmi pekny
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #22 kedy: 07. Január , 2008, 12:39:42 »

ked si to tak vezmes aj z nejakej tej perspetkivnosti do buducna, tak co sa oplati viac? investovat do "kvazi mini studia" alebo do kadejakych trandakovych prditok?

toto su uz filozoficke debaty. chalan chcel na vyber dve komba. asi na to ma dovod...ale mozno nie ako poznam zakon schvalnosti a potom budem povazovany za kkta, ktory to tu tak haji ha ha ha nevadi.
a jake trandakove prditka? sak to neni ani cielom temy. on chce lampove nieco a ked nie lampove tak hybrid. cize vylucne tranzostorove to neni. mna ten trandakovy marshlall napadol skor preto, ci by nechcel hravat aj inde. Ako mne to je je jedno, ja sa rozhodovat nebudem. len neviem, co mate vsetci proti kombam alebo vseliakym aparatom doma Popiskujem si

« Posledná zmena: 07. Január , 2008, 12:41:20 od mario bross » Zaznamenané

palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #23 kedy: 07. Január , 2008, 12:41:35 »

tak s tymto ja vobec nesuhlasim..praveze clean zvuky su na tychto simulatoroch najlepsie podla mna. Ale nemyslim free simulatory,ale hlavne GR,Amplitube,Revalver..aj ked urcite sa najde aj free simulator s kvalitnymi cistymi zvukmi.
to mas pravdu. so SW sa daju vyrobit kraasne ciste zvuky.. kraasne sterilne. ak je toto ucelom, tak preco nie?
 male lampove kombo is da way!  Som frajer
Zaznamenané
peterst
pravidelný návštevník
Príspevkov: 439

Znalci vědí, co je svědí!

« Odpoveď #24 kedy: 07. Január , 2008, 13:26:04 »

ja mam Fender Champ 600 reissue a nic lepsie na hranie doma (resp. na zury s akustickymi nastrojmi  Beeee) si neviem predstavit. hovorim o cistom zvuku, na skreslenie samozrejme potrebuje dokrmit.
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2312

« Odpoveď #25 kedy: 07. Január , 2008, 13:31:13 »

mario bross - vychadzame z toho, ze clovek ma PC, ma ho zapnuty a vie s nim robit. ja osobne mam PC zapnuty neustale. mam doma aj lampovy koncak, aj box, aj hocico. ale je mi luto pre nahly popud 20 minut si zabrnkat zapinat koncove lampy, to zapnem iba preamp, ktory mam stale k PC pripojeny a hram si.

viariabilita zvukov... je jasne, ze najlepsie sa cvici na suchej gitare. ale ked ide o nejake experimentovanie, ci nahravanie nejykch tem, dem, napadov, tak je fajn, ak je po ruke nejaka rychla efektova sada a nic variabilnejsie, ako PC nepoznam.

sumy, brumy, prdy, grgy... treba mat zvukovku. zvukovka sa zide ovsem kazdemu, kto sa nejakym sposobom chce zaoberat nahravanim, experimentovanim... vsak z lampoveho kombicka sa ako nahram ? potrebujem mikrofon + mic. preamp k nemu. a samozrejme zvukovku. alebo zvukovku s mic. preampom. normalna zvukovka dnes nestoji uz ziadny majlant.

palii - mas aj nemas pravdu. z maleho kombicka sejmuteho v bytovych podmienkach mikrofonom ziskas cca taku istu zvukovu kvalitu, ako z PC, ak nie horsiu.

aby sme si rozumeli - ja popisujem model lampovy preamp + SW, nie ciste SW. da sa velmi dobre doma fungovat aj s cistym SW, ale lampovy pramp + SW je ovela dalej, tam zacinaju padat na hubu aj argumenty a dynamike, ci nedynamike (palii), aj o chcemickom ci nechemickom charaktere zvuku...

dalsia vec - lampovy preamp moze byt okrem domaceho kvazi studia vhodny komponent aj na doplnenie koncertneho setupu. pokial sa clovek ide vychystat na podium, doplni lampovy preamp koncakom a boxom a moze ist valit. pripadne sa da lampovy preamp provizorne vrazit do slucky hocakeho tranzistoroveho komba a stale je to dalej, ako samotne tranz. kombo alebo tranz. kombo s nejakou krabickou.

a co s malym 5-10 W kombickom ? no nic, na podiu alebo v skusobni sa to neuzivi. a ak je to nejaky 1kanal model, ktory skresluje hlasitostou (a tykch je z 5-10W kombiciek mozno aj vacsina), tak doma to bude robit pre zmenu kraval.
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #26 kedy: 07. Január , 2008, 13:38:17 »

rasto dobre - ten preamp, to by som zobral. proti tomu nemam nic, tam uz aj je dynamika vsetko a ano, aj sa to uzivi v skusobni.
lebo mne sle o to, nauci sa hrat na vseliakych simulaciach a da sa do ruky naozajstny aparat a moze byt prekvapeny. pri pouziti s preampom uz neni ani hlavne taka narocnost na PC, predsa len SW simulacie su narocnejsie na CPU, ako keby sa pouzival len klasicky simulator.
« Posledná zmena: 07. Január , 2008, 13:39:07 od mario bross » Zaznamenané

predator
Hosť
« Odpoveď #27 kedy: 07. Január , 2008, 13:39:58 »

Rasťo - súhlas, však to je jasné, ale vieš ako sa hovorí - každému čo jeho je. Pokiaľ chce niekto z nejakého (hoci aj iracionálneho) dôvodu práve kombíčko, je to jeho voľba a prečo mu to vyhovárať?

Každý má iný prístup, niekto je pragmatik a snaží sa veci riešiť, a niekto zasa slepo verí "rokmi overeným riešeniam" a nerozmýšľa nad ničím novým. Nech si to každý rieši podľa seba, zbytočne niekoho presviedčať.
« Posledná zmena: 07. Január , 2008, 13:45:59 od Predator » Zaznamenané
styrioci
inventár podniku
Príspevkov: 11902

« Odpoveď #28 kedy: 07. Január , 2008, 13:45:38 »

mario: ty si tocil iba o SW? lebo ja som cely cas vychdzal z rastisovho modelu  :)
Zaznamenané
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku

« Odpoveď #29 kedy: 07. Január , 2008, 13:47:27 »

mario: ty si tocil iba o SW? lebo ja som cely cas vychdzal z rastisovho modelu  :)

hej, ja som mal pocit, ze ty narazas prave na toto :) sak mne sa ten rastov model aj spociatku pacil, ale potom som na to zabudol Žmurk
Zaznamenané

Strán: 1 [2] 3 4 ... 6 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.038 sekund, 23 otázok.