Vitajte, Hosť. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Nedostali ste váš aktivačný email?

Prihláste sa užívateľským menom, heslom a dåžkou sedenia
Novinky: Zaregistroval si sa, ale ten prekliaty mail nechodí a stále nechodí?

Skontroluj si SPAM.

(fakt, robíme, čo sa dá, ale gmail.com si nedá povedať)
01. November , 2024, 18:27:29
Strán: [1] 2 3 |   Dole
  Tlačiť  
Autor Téma: Jan Hammer  (Prečítané 10187 krát)
0 užívateľov a 5 Hostí prehliada túto tému.
rastis
adminištrant
miestny štamgast
Príspevkov: 2311

« kedy: 09. Január , 2008, 22:03:10 »

Jan Hammer - klavirista, klavesista, "bubenik", hudobny skladatel. Ceskoslovensky rodak. Syn znamej jazzovej spevacky Vlasty Pruchovej. V roku 1968 emigroval do USA. V roku 1971 stal pri zrode Mahavishnu Orchestra, s ktorymi nahral prve 3 najslavnejsie albumy, na ktorych sa autorsky aj podielal. Cele 70-te roky bol vyhladavany host vsetkych relevantnych jazzrockovych hviezd, zoznam si kazdy moze pozret na jeho webe.

Velmi vyznamna je jeho spolupraca s Jeff Beckom, ktoremu na albumoch casto hostoval. Pre Becka zlozil vela veci, ktore Jeff dodnes hrava na koncertoch ako svoje najvacsie hitovky.

Okrem toho v 70-tych rokoch nahral par vynikajucich solovych jazzrockovych albumov.

Z 80-tych rokov je najznamejsie okrem ineho asi Miami Vice - TV kriminalny serial, ku ktoremu robil hudbu. Soundtrack z tohto serialu sice nema nic spolocne ani s jazzom, ani rockom a ani fusion, ale je to velmi kvalitne spraveny instrumentalny elektronicky POP, melodicky velmi prijemny.

V 90-tych rokoch robil komplet zvuk pre TV Nova, dodnes zvucky vacsiny relacii su jeho hudba.

Skratka ak sa da o nejakych CS muzikantoch povedat, ze "dobili ameriku", tak Jan Hammer je jednym z nich.

Jan Hammer je zdatny klavirista, virtuozny klavesista (alebo aspon za mladi bol) a bubenik (na niektorych albumoch hostoval prave ako bubenik).

Zvlastnostou Jana Hammera je jeho "slovanska" melodika. Casto komponuje v lydickej stupnici a dost to citit aj z jeho sol. Zaujimavy je aj ako hrac na Moog - v 70-tych rokoch bol jednym z vyznamnych a zvukovo originalnych hracov na tento vtedy mlady nastroj - doporucujem rozhodne si vypocut skladbu No Fear zo soloveho albumu Like Children (1974).

Nejake videa:

s Jeff Beckom (Hammer autor):

http://youtube.com/watch?v=BUiV-0-OrMA (Hammer vzdy miloval "gitarovy" pristup ku klavesom)

zase z koncertu s Jeff Beckom a Steve Lukatherom (Hammerova skladba):

http://youtube.com/watch?v=5FuAZrsjYok

trochu novsie casy, ale stara skladba (Hammer autor):

http://youtube.com/watch?v=V0hKMdFaU-A - solo ku koncu je zase pomaly gitarova vysivacka :)

toto je nejake blbnutie s Van Halenom na narodeninach Les Paula, nic moc, ale neva :) na basu hra Tony Levin:

http://youtube.com/watch?v=ntJKtEy5KUc

toto bol akysi audiovizualny projekt pre Miramax tusim, ci co (Hammer autor hudby):

http://youtube.com/watch?v=TuluEsAzeMA - velmi krasna vec, "gitara" neni gitara, ale syntak

http://www.janhammer.com

« Posledná zmena: 09. Január , 2008, 22:44:11 od rastis » Zaznamenané
palii
miestny štamgast
Príspevkov: 1608

« Odpoveď #1 kedy: 09. Január , 2008, 22:23:58 »

hahaaa! no jasne sak ja ho poznam. ja viem ze bol v mahavishnu. to sa mi pacilo. ale tam bol aj McLaughlin a ine esa. Mahavishnu je super ale za celozivotne dielo by som mu cenu neudelil  :) mne sa tie jeho veci proste nelubia  Som za vodou kámo
Zaznamenané
floydak
pravidelný návštevník
Príspevkov: 450

« Odpoveď #2 kedy: 09. Január , 2008, 22:29:47 »

hahaaa! no jasne sak ja ho poznam. ja viem ze bol v mahavishnu. to sa mi pacilo. ale tam bol aj McLaughlin a ine esa. Mahavishnu je super ale za celozivotne dielo by som mu cenu neudelil  :) mne sa tie jeho veci proste nelubia  Som za vodou kámo
Fuuha zíram ako tak citam..je to u mna jednoznacne top kandidat na cloveka na ktoreho mozme byt najviac hrdi  Na zdravie!
Zaznamenané

jednoducho som ignoroval axiomu
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #3 kedy: 09. Január , 2008, 22:31:03 »

Fuuha zíram ako tak citam..je to u mna jednoznacne top kandidat na cloveka na ktoreho mozme byt najviac hrdi  Na zdravie!
To je Cech  ha ha ha ale sak budme aj na neho teda...
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #4 kedy: 09. Január , 2008, 22:34:20 »

... mne sa tie jeho veci proste nelubia  Som za vodou kámo

co su "tie jeho veci" ? to co ma na svojich solovkach ? alebo komercne soundtracky ? alebo to co ma na solovkach napriklad Jeff Beck ?
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #5 kedy: 10. Január , 2008, 08:58:36 »

co su "tie jeho veci" ? to co ma na svojich solovkach ? alebo komercne soundtracky ? alebo to co ma na solovkach napriklad Jeff Beck ?
Pocul som album niekedy z 90tych rokov a nepacil sa mi. Potom mal este dalsil tusim ako solo, neviem. Pocul som jeho pokusy s elektronikou. Filmove ci serialove soundtracky vobec neriesim, nepoznam. Je to urcite skvely muzikant, ale ako skladatel ma neoslnil. To ale preto ze nemam rad jazz ale hlavne elektroniku  Žmurk
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #6 kedy: 10. Január , 2008, 10:37:55 »

cize ako som uz povedal - vobec ho nepoznas  Žmurk lepise povedat rovno, ako zadret:

... Akusticka jazzova muzika s prvkami rocku a popu, popripade ina zlatanina. ...

inak v poho :)
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #7 kedy: 10. Január , 2008, 15:45:57 »

cize ako som uz povedal - vobec ho nepoznas  Žmurk lepise povedat rovno, ako zadret:

inak v poho :)
Ty pocuvaj! uz neser  :) toto je skoro PRESNA replika z reklamy na jeho album co chodila na nejakom ceskom kanale v 90tych rokoch... to myslim uplne vazne!  vtedy ma to tak sralo ze som si to musel vypocut, a to bol druhy od neho co som pocul. druhy SOLOVY pocin. Vobec ho nepoznam. Ja uz na to serem, sorry...  ha ha ha
Zaznamenané
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #8 kedy: 10. Január , 2008, 15:58:24 »

...Vobec ho nepoznam...

posobis tak.

a ja poznam album Drive, velku reklamu mu robila Nova. to ze si ho pocul a ze poznas este nejaky iny jeho album (ktory mimochodom ? ) este neznamena, ze Hammera poznas. to ze Hammera zhodnotis citatom z nejakej reklamy z TV tiez neznamena, ze je to hodnotenie spravne. ono je to hodnotenie totizto nieco medzi absurdne a usmevne.

vypocuj si niektore z videii , kde som uviedol Hammera ako autora (okrem posledneho). skus to napasovat na tu Tvoju "Akusticku jazzovu muziku s prvkami rocku a popu"
« Posledná zmena: 10. Január , 2008, 16:00:50 od rastis » Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #9 kedy: 10. Január , 2008, 16:08:49 »

posobis tak.

"Akusticku jazzovu muziku s prvkami rocku a popu"
Este raz.. toto nie je moja hlaska :) pamatam sa ze podla toho popisu sme si to s brachom predstavovali ako najhorsiu hudbu na svete, no a ono to aj bolo dost zle. Jasne rastis ze ho nemam zmapovaneho ako ty, ale pocul som dostatok jeho produkcie aby som ho dalej nevyhladaval. Mahavishnu orchestra sa mi kedysi velmi pacil, mozno si aj najdem este tu platnu doma...
Zaznamenané
palii
miestny štamgast

« Odpoveď #10 kedy: 10. Január , 2008, 16:23:00 »

no davam nasilu linky s jeffom a uz nemozem.. sak nech sa sem vyjadruju ludia ktorym sa to paci, mne proste nie.
Zaznamenané
lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #11 kedy: 10. Január , 2008, 16:23:34 »

nema hammer aj nejaku stupnicu..vadim mi nieco hzral..myslim ze to bola hammerova stupnica...inac hento so steve lukatherom je jaky narez
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
mario bross
*** BACHAR ***
inventár podniku
Príspevkov: 8210

« Odpoveď #12 kedy: 10. Január , 2008, 16:25:21 »

nema hammer aj nejaku stupnicu..vadim mi nieco hzral..myslim ze to bola hammerova stupnica...inac hento so steve lukatherom je jaky narez

uz to tu bolo spominane - teda v inej teme. lydicka
« Posledná zmena: 10. Január , 2008, 16:25:43 od mario bross » Zaznamenané

lacrosse
miestny štamgast
Príspevkov: 2743

« Odpoveď #13 kedy: 10. Január , 2008, 16:26:01 »

uz to tu bolo spominane. lydicka
ajajaj...lydicka stupnica je len napoveda..myslim konkretny prstoklad...ta lydicka neni jeho...
Zaznamenané

www.myspace.com/adamnoska

www.mkmb.sk/adamnoska
fender stratocaster,greco les paul standart 77, EVH5150 lll, EVH5150 4x12, ehx small clone, vintage cry baby
rastis
adminištrant
miestny štamgast

« Odpoveď #14 kedy: 10. Január , 2008, 16:29:15 »

no davam nasilu linky s jeffom a uz nemozem.. sak nech sa sem vyjadruju ludia ktorym sa to paci, mne proste nie.

vobec nejde o to, ci sa Ti to paci alebo nie, to je Tvoja cisto subjektivna vec. islo mi len a len o to, ze ked som ho v inej teme spomenul ako priklad CS muzikanta, ktory vyrazne prerazil v USA, tak si ho zotrel hlupym a povrchnym hodnotenim, ktore jednoducho nie je ani zdaleka pravdive ci vystizne. postupne z Teba vyslo, ze vlastne ho az tak velmi zmapovaneho nemas  a vlastne to nebolo Tvoje hodnotenie, ale si ho pocul v TV Nova. pritom ta prva Tvoja zmienka ale nevyzerala, ako by si citoval TV Nova, mozem Ti to tu odcitovat.

este raz - ze sa Ti nepaci je uplne Tvoja vec, o tom tu s Tebou vobec nediskutujem
Zaznamenané
Strán: [1] 2 3 |   Hore
  Tlačiť  

Skočiť na:  

Stránka vytvorená za 0.089 sekund, 23 otázok.